Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

mortak 

všechny recenze uživatele

Jak říká papoušek: pořád ty stejné triky. Jenže fungují na jedničku a jsou podpořeny satirou na pracovněprávní vztahy ve Francii (ti Egypťané jsou blázni) - zajímavé, že ani po letech reformování, ani po zvolení Sarka se dodnes nic nezměnilo. Jen to zobrazení Kleopatry není politicky korektní - ty ženské stereotypy! Ex - ministryni Džamile S. by z něho naskakovala husí kůže. ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Asterix a Kleopatra patří mezi klasické komiksové příběhy ze sladké Francie. Tentokrát pod vedením Panoramixe jedou Asterix a Obelix s Idefixem do Egypta pomoc Kleopatře v sázce s Cesaerem o postavení paláce pro římského císaře. Jen cesta do Egypta je obklopena vtipem a typickým francouzským humorem! Opět povedený díl! ()

Reklama

dawexx 

všechny recenze uživatele

Tolik jsem se na Asterixe a Kleopatru těšil a nakonec to bylo pěkný zklamání. V hodnocení i komentáři plně souhlasím s Halem, měl jsem z tohoto snímku stejný pocity. Na druhou stranu aspoň vím, že v následujících letech šla kvalita animovaných Asterixů nahoru a tohle byla spíš jen taková první vlaštovka. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Už jenom to, že to historicky všechno přesně odpovídá, je parádní věc (ne, že by tedy někdy byli Kelti v Egyptě). K tomu se přidá moc pěkný příběh a skvělé vtipy a hned je na světě jeden z nejlepších Asterixů. Jak jsem psal u prvního dílu, tak se tady zpřesnilo "zastřelování" a pokračování je už perfektní. 90% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Býval, a okrajově i doposud stále, jsem fanouškem komiksové série o nepoddajné galské vesnici s udatně prostými hrdiny, a proto si nemohu nechat ujít ani zfilmovanou animaci. Film poskytuje více možností a jednotlivé složky dobrodružného příběhu lze dle autorových představ rozvádět do nejmenších podrobností. Válečníci Astérix a Obélix, druid Panoramix, vychytralý psík Idefix, pyšná panovnice Kleopatra, sebevědomý představitel nejvrchnější velmoci Caesar a zmateně svérázný stavitel Edifis ožívají v snad nejklasičtějším příběhu animované série. S nadhledem se ukájí v hravosti a spouští osobitý kankán pokoušejícího jídla, či magickou přípravu dortového překvapení. Zábava je více něž dostačující, rozveselí náladu, špičkuje a dobírá si. La Gloire d'Astérix, la gloire de l'Egypte! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama