Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Býval, a okrajově i doposud stále, jsem fanouškem komiksové série o nepoddajné galské vesnici s udatně prostými hrdiny, a proto si nemohu nechat ujít ani zfilmovanou animaci. Film poskytuje více možností a jednotlivé složky dobrodružného příběhu lze dle autorových představ rozvádět do nejmenších podrobností. Válečníci Astérix a Obélix, druid Panoramix, vychytralý psík Idefix, pyšná panovnice Kleopatra, sebevědomý představitel nejvrchnější velmoci Caesar a zmateně svérázný stavitel Edifis ožívají v snad nejklasičtějším příběhu animované série. S nadhledem se ukájí v hravosti a spouští osobitý kankán pokoušejícího jídla, či magickou přípravu dortového překvapení. Zábava je více něž dostačující, rozveselí náladu, špičkuje a dobírá si. La Gloire d'Astérix, la gloire de l'Egypte! ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

Animovaná klasika, ktorá pobaví aj po rokoch. Natočené podľa slávneho a vtipného komiksu síce s trochu rozšíreným a upraveným dejom, ale s typickou atmosférou, animáciou a samozrejme nezabudnuteľnými scénkami a hláškami, na ktorých stojí celý komiks aj filmová séria. Muzikálové party možno odpustiť, zábava ich vynahrádza dosť. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

O fous slabší než první díl, možná proto že tento díl jsem v dětství nikdy neviděl. Asterix, Obelix a druid Panoramix se tentokrát vydávají do Egypta pomoci architektovi postavit pro Kleopatru palác a vyhrát ji sázku na Cézarem. Jenže klacky pod nohy jim háže konkurenční architekt a poté i Cézar. Výborná animace, pár skvělých bitek a nápadů, a nezapomenutelní piráti. Bohužel to trochu kazí muzikálová čísla jak z Disneyovky. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Druhé dobrodružstvo zaviedlo galských kohútov do sveta pyramíd, kde mali dopomôcť Kleopatre zvíťaziť v sazke nad samotným Cézarom. Zmena prostredia prináša nové možnosti, nových nepriateľov aj prvé výraznejšie muchy. Do deja vstupujú muzikálové čísla s ukrojeným poriadnym sústom a postavičkám sa zapáčilo prihovárať sa k divákovi. Teda vata, bez ktorej by sa film zaobišiel, ale bez ktorej by nemal ani hodinu. Ak posuniem výhrady stranou, galské trio prvýkrát zapriahne Idefixa, pomôže rozlúsknuť tajomstvo bájnej Sfingy a predstaví pracantov z radu Egyptských. Pobavil architekt s atypickými stavbami čo neprežili zimu, tajomná postava špeha s lepším maskovaním než chameleón a samozrejme štrajkujúci aligátory. V týchto pasážach švanda, ale už velím domov chalani. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

"Stačí kanců pár, k tomu pivovar..." Není nad starou dobrou klasiku. Člověk se hned podívá zpět do dětství. Kam se hrabou dnešní animované filmy, tohle je někde úplně jinde. Je jen škoda, že už asi další v tomhle stylu nevzniknou. Ale kdyby jo, tak budu hooodně rád. Ale ne nic ve stylu vikingů hlavně! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama