Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Hodně ulítlý díl - zde autoři zřejmě svou imaginací neplýtvaly ani minutu - rozdělit film do dvanácti krátkých absurdně laděných segmentů je velmi sympatické a vychází to - jeden svou podivností trumfuje druhý. U mě jednoznačně vítězí průvodce Asterixe a Obelixe, kterého z míry nevyvede vůbec, vůbec nic - divný flegmatik s plandajícím nosem. Samotné úkoly poté dosahují šťavnatých rozměrů - ať libozvučné nymfy a speciální večeře Obelixe či halucinačně laděný hypnotizér nebo duchové legionářů atd. Pěnné... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nadhodnocené. Zasmát se i toho člověk sem tam může, ale celkově to není nic vyjímečného. Jediná část, u které jsem se smál nahlas, bylo žádání o propustku A38. Kromě tohoto mají všechny ostatní úkoly v podstatě úplně stejný průběh a samotný děj tak trochu připomíná smyčku, která po několikátém přetočení přestává bavit. Naštěstí není film příliš dlouhý, takže zcela se omrzet nestačí, ale s takovými dvěma dalšími úkoly už by to bylo napováženou. 65% ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Mnohí tvrdia, že toto je najlepší Asterix. Nie že by som nesúhlasil, akurát som mal toho hraného vždy akosi radšej, i keď animáky majú neporovnateľne väčšie množstvo nápadov, vychytávok a vtipov. Lenže na tej kresbe sa už podpísal zub času a francúzskemu komiksovému originálu neholdujem ani omylom, takže z môjho pohľadu nejde o žiadne prevratné dielo a jeho pomerne vysoké umiestnenie v rebríčku top filmov nie celkom chápem. No pre generácie, ktoré nepoznali moderné pixarovky, to musel byť priam orgazmus. (70%) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně můj nejoblíbenější film z celé série. Mám ho v hlavě prostě zakořeněný a musel jsem ho vidět mnohokrát. Je to krásná kritika společnosti, hlavně tedy byrokracie, kdy scéna s propustkou A38 je jednoduše nezapomenutelná. Obě dvě postavy jsou zábavné, ale jakmile vidíte nějaký z jejich prvních filmů, začnete mít pocit, že jsou obě postavy trochu vyčpělé. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že je tento film ve 200 nejlepších a ještě tak na vysoké pozici. Neříkám, že je špatný, ale rozhodně jsem viděl mnohem lepší kousky, které by si zasloužili být místo tohoto snímku. Asterixe a Obelixe jsem nikdy nežral. Hlavně ty filmy, kde hrál Depardieu byly podle mého názoru šílené. Na tomto animáku byl hlavně skvostný ten pidimužík, kterého určitě nikdy nic nerozháže. Mluvil jako kdyby měl ucpaný nos a byl pořád neuvěřitelně v klidu. Jen chodil s Asterixem a Obelixem, kterým zadával úkoly a pak to v tom největším klídku odškrtával, když je postupně splňovaly. Posuďte sami ty úkoly. Hodit nejdále oštěpem, sníst všechno jídlo(mimochodem, asi nejvtipnější úkol), projít jeskyní, kde je bestie(vtipná hláška: ,,Omluvte mou zvědavost, ale jak ta nestvůra vypadala?“) aj. Dávám 79%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)
  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)

Reklama

Reklama