Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Opäť ďalší galský elixír pohody, vtipu a zaujímavých scénok. Tento diel trochu viac serióznejší ako ostatné a reálne už tam Galom začne "tiecť" do topánok. Ale ako to už býva dobrým zvykom, nakoniec sa to nejako porieši. Ale chýbalo mi tu viac vtipných hlášok a duchaplnejších scénok. Aj keď tie Panoramixove pokusy stáli za to. U mňa priemer. 55 % ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Astérix a velký boj je nejtřaskavějším z filmových kousků animovaného fenoménu. Vedle pravoslavných reků Astérixe a Obélixe zde má mnoho prostoru i druid Panoramix v přechodném zatmění mysli a šibalský věštec Prolix, který ze všeho nejvíce touží po lenošivém životě v pohodlí blahobytu. Již jednou rozdané karty se vzájemně promísí a náhodně vynášené trumfy vše dokonale znejistí a zakalí. Vzduchem nebezpečně létají menhiry i těžké kovové kotle, zaskočeně se rozkoukává vojín ve stavu beztíže a ohromující zázraky jsou na každodenním pořádku. Vidina dobytí posledního zbytku odporu je natolik lákavá, že i potřebná obezřetnost ustupuje stranou a v energickém nadšení se vyhrožuje širokému a dalekému okolí. Římani jsou blázni, filutové se dostávají do zajetí vlastního stínu slov a šoková léčba menhirem není všelékem. Ocenit lze důvtip a nadsázku, hodnotit cokoli jiného není zapotřebí. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej zvlastni Asterix. Na jednu stranu tu je porad ten starej dobrej humor, ale na druhou stranu je celej pribeh trochu temnejc ladenej, bitka tu je vlastne jen na zaver a obcas je to az takovy psychedelicky. Navic tu je jeden ultimatne udelanej barduv koncert. Celkove jsem se ale stejne perfektne bavil. Slabsich 5*. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když nebudu počítat nejnovější vikingský přírůstek do rodiny, považuji Velký boj za to nejslabší z kreslených Asterixů. Žádné vtipy, žádné skryté narážky a Panoramix, kterého bych asi trefila tím menhirem znovu nehledě na to, jestli by mu to mělo pomoci nebo by ho to "jen" donutilo konečně přestat řvát a poskakovat kolem. Co dělá zrovna Asterix a velký boj hodnocením mezi těmi nejlepšími díly o tomhle malém Galovi, je pro mě záhadou. (Že by za to mohla jeho psychedelická ponurost?) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z klasické šestky kreslených Asterixů. Chybí humor, zajímavý příběh. Podvodný věštec mě nebavil, psychedelické scény s praštěným druidem byly divné, navíc se to celé nehne z okolí vesnice. Jako by nepříliš zábavný film z roku 1989 symbolizoval konec klasické francouzské kinematografie plné ztřeštěných komedií a milovaných klasik. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama