Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Derek 

všechny recenze uživatele

pozrete opat v celku prvy raz od kina. reitman sa snazi co najviac evokovat svoj najvacsi hit "ghostbusters" ale nema po ruke komikov kalibru ako murray ci aykroyd (i ked ten sa mihne v malej ulohe guvernera) ale iba duchovneho (na ktorom je vidiet ze je mu i trochu trapno, hlavne ked ustredna trojka zacne z nicoho nic spievat), scotta ktory bol vdaka prcickam v kurze a orlanda jonesa (ktory ma najlepsie hlasku filmu). julianne moore a ted levine su viac menej len do poctu. par vtipov je uchadzajucich ale Evolution ma viac hluchych miest ako by sa na komediu patrilo... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak Vy a ta bloncka jste našli ten meteorit? Jo, našli. Vyhodil mi auto do vzduchu! A od tohoto okamžiku se začínají dít fantastické věci. Praskání laboratorních sklíček, genová konfigurace neznámá, sirovodíkový odér, žluté houbičky a vlnící se ploštěnci. Překotný vývoj v přímém přenosu. Na sex není čas. Nastupuje mitóza. Otázka zní, kdy se život mimozemského původu vymaní z podzemních jeskyní a lidé se dostanou na jídelní lístek. A pak teprve začne to správné koko tuky tuky - aneb - kdybych byl velký zlý mimozemšťan v nákupním středisku, kde bych byl? V prádle. Ne Ty, pták. V prádle! Nesourodá čtveřice – Ira, Harry, Allison a Wayne – se vetřelcům postaví čelem. O ne. Pardon. Rektem. Celkově shrnuto – osvěžující, vtipná a pestrá oddechovka. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. The Meteor ,2. Cells Divide ,3. In the Hall By The Pool ,4. The Army Arrives ,5. The Ira Kane? ,6. Fruit Basket For Russell Woodman ,7. The Water Hazard ,8. Burgled ,9. The Forest ,10. The Cave Waltz ,11. Blue Fly ,12. Cutie Pie ,13. Animal Attack ,14. Dino Valley ,15. The Mall Chase ,16. Monitors Out ,17. Room For One More ,18. Fire ,19. Selenium ,20. The Fire Truck ,21. The Amoeba Emerges ,22. To Go Where No Man Has Gone Before ,23. Our Heroes ()

campix 

všechny recenze uživatele

Evoluce je překvapivě dobrým mixem komedie a fantasy. Duchovny objeví v jedné jeskyni podivuhodné živočichy, které se neustále více adaptují a evolují, aby nás postupem času vyhladili. Občas překvapivě vtipné, především Jones a William Scott. Navíc jsou zde velmi dobře vymyšlené typy kreatur. Nebýt velmi špatného závěru bavil bych se královsky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Preboha! Smeruje to k nohe! Amputujte mu nohu!“ – „Doktor, je to nutné?!“ – „Postupuje to k miešku!“ – „Režte nohu, režte nohu!“ Krotitelia duchov 3 alebo Niekedy banda vyšinutých hrdinov a pestrá galéria monštier nestačí. Ivan Reitman sa bohužiaľ vystrieľal už v 80. rokoch a nezachránia ho ani najmodernejšie počítačové efekty. Napriek tomu je EVOLÚCIA solídna triková zábava s vtipnými dialógmi i scénami (košeľa v reštaurácii, traja chlapi s brokovnicou) a zaujímavo skombinovanými hercami: David Duchovny („Keby som bol nechutný obrovský vták, kam by som letel?“ – „Do oddelenia s bielizňou?“ – „Nie ja, ale nechutný obrovský vták.“ – „Do oddelenia s bielizňou.“), Stifler („Môžeš to zopakovať?“) a Orlando Jones („Päť rokov je to pre belocha. Mňa by obesili.“). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy se guvernér a generál domlouvají na likvidací organismů, se v záběrech na guvernéra objevují velké digitální hodiny, na kterých se náhle mění čas o desítky minut. (DivX)
  • Severoamerické tržby dosáhly 38,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 98,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno