Reklama

Reklama

Jedna z nejčastějších otázek, které odjakživa padají na abiturientských srazech, zní: "Tak co teď vlastně děláš?" Zatímco většina lidí chce popsat svou práci a život před bývalými spolužáky tak, aby byli zajímavější, než ve skutečnosti jsou, Martin Blank má problém zcela opačný. Musí vymyslet, jak popsat svou kariéru tak, aby vypadala mnohem všedněji, než jaká skutečně je. Martin je totiž bývalý agent CIA, který se nyní živí jako nájemný vrah. Jenže poslední dobou už ho práce netěší jako dřív. Dokonce několik rutinních akcí nehezky pokazil. A tak se Martin rozhodl, že pověsí řemeslo na hřebík a najde si jinou práci. Čeká ho však poslední zakázka v Grosse Pointe. Shodou okolností to je místo, kde Martin vyrostl a kde se ve stejnou dobu koná setkání jeho spolužáků po deseti letech. A tak na radu sekretářky a svého poněkud nervózního psychoterapeuta přijme Martin zakázku a odjede do rodného městečka, aby se setkal se svou studentskou láskou Debi. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Přestřelky v tomto filmu rozhodně nemají jasný terč! Nebo takhle, terčem je ničení všeho okolo a nejlépe obouruč! Odnese to hlavně supermarket, ale tomu to samozřejmě patří, když stojí (a vzápětí nestojí) na místě rodného domu nájemného vraha. Právě tahle scéna je společně se zbavováním se mrtvoly tím nejlepším, za to romantická linie mi nesedla vůbec. Totiž, příběh nájemného vraha jedoucího na školní sraz, to nezní vůbec špatně, jenomže realita je trochu jiná, nevyužitá. Což už nezachrání ani výborná vedlejší postava psychiatra a velmi slušný soundtrack. 50% ()

Shorty_ 

všechny recenze uživatele

Cusacka jsem měl vždy rád, ale jako nájemného vraha sem si ho moc představit neuměl. Ovšem svojí roli zvládnul skutečně perfektně, až nezapomenutělně. příběh Martina Blanka mě skutečně nesmírně překvapil a pobavil, navíc i akční scény jakožto zpestrující prvek byli na jedničku. Takže když to tak shrnu tak Akce - 1 , Hudba - 1 , Obsazení - 1 , Příběh - 1 , Humor - 1 ...Takovéhle filmy plné černého humoru jako ještě například film V Bruggách a Big Hit by měli chodit večer na Nově místo růžové zahrady a podobných nesmyslů. ()

Reklama

liuk 

všechny recenze uživatele

Přesně jeden z filmů, který jsem shlédnul a hádám, že tak za měsíc nebudu pořádně vědět, o čem byl :) Je to docela zajímavý žanrový mix, akční romantická černá komedie se jen tak nevidí, malinko je film podobný Začalo to jedné žhavé noci (One Night At McCools), který je ale na mém žebříčku přecejen o dost výš. První polovina je taková slabší, tu bych ohodnotil na 2.5*, pak se film pomalu zlepšuje, až k závěrečné půlhodince, kdy naše dvojice dorazí na ten kýžený sraz střední školy, konec se mi pravděpodobně líbil kvůli skvělé hudbě. :) Herci jsou fajn, i když více než John Cusack se mi líbila jeho partnerka Minnie Driver. Podíváním na tento film určitě nic nezkazíte, ale ani z něj nebudete nějak paf. Celkově bych film ohodnotil lepšími 3*. P.S.: "oficiální text distributora", který je v horní části této stránky, to je tedy opravdu něco, vždyť je tam popsán skoro celý film...ještě že jsem si ho přečetl až teď. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť vtipná komedie, u které neustále čekáte, kdy už se děj konečně pořádně rozjede. To se sice nakonec doopravdy stane, ale až v poslední čtvrthodině, což už je jaksi trochu pozdě. Z toho nápadu ‚zabiják na třídním srazu‘ se dalo (a mělo) vytřískat mnohem víc. A vůbec bych se nezlobila, kdyby to mělo být na úkor té nudné zápletky s hrdinovou bývalou láskou. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad jednoho z pohrobků velkého devadesátkového třesku jménem Pulp fiction - ta chemie jednotlivých složek je tam prostě cítit: gangsteři, zabijáci, černý humor, hlášky, nostalgie, hutný soundtrack... Co je důležité je to, že je tohle včechno z větší části cítit velmi libě, i když na precizně vysoustruženou tarantinovskou klasiku to pořád ztrácí v mnoha ohledech, zvláště pak v kompaktnosti samotném příběhu. Je to trochu škoda, jelikož se z tohohle námětu dalo, myslím, vyždímat daleko víc. Takže tak. Cusack a Driver fajn. Hlášky cool. Soundtrack jakbysmet. 60% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu si zahráli tři sourozenci - John (Martin Q. Blank), Joan (Marcella) a Ann (Amy) Cusackovi. (Terva)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Monrovia, Duarte, Pasadena (Kalifornia, USA), Chicagu (Illinois, USA) a Detroite (Michigan, USA). Natáčanie prebiehalo od 23. januára do 27. marca 1996. (Arsenal83)
  • Během scény v obchodě si můžeme všimnout velkých kartonových postav hlavních představitelů filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). Následně jsou téměř všechny rozstříleny. (TaNya_)

Reklama

Reklama