Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

otík 

všechny recenze uživatele

Tuctový akčňák, který ale občas scénáristicky hodně skřípe. Jakoby autoři občas nevěděli, jak scénu ukončit, budiž toho světkem zcela ujetý konec, kdy se všichni zúčastnění chovají naprosto nelogicky. No ale budiž, Rourke i s Johnsonem jsou sympaťáci, hláška "Jak říkával můj nebožtík otec, ... " je vtipná a účelná, akce také není nejhorší, pohoda dýchá z filmu v každém poličku a Daniel Baldwin si střihl nejhorší roli své kariéry. Už aspoň vím, kde bral Kurt Wimmer inspiraci pro své příšerné oblečky v Equilibrium. Hudba: Basil Poledouris ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Parta buzerantů v neprůstřelnejch kabátech v čele s nagelovanym D. Baldwinem už byla trochu moc. Film by potřeboval trochu "normálnější" záporáky, abych to moh brát aspoň trochu vážně. Takhle mi to chvílema připadalo skoro až jako nějaká parodie. Jinak si myslim, že částečnou insipirací pro tenhle film byla Smrtonosná past. Mickey Rourke tady vypadá jako kopie Bruce Willise a právě snad jenom jeho postava mě bavila. Ostatní postavy mi byly více-méně ukradený. Určitá zábavnost se tomu upřít sice nedá, ale myslim, že za pár dní si na film ani nevzpomenu. 55% ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

"My nejsme blázni, my jsme jen nasraný." Těžko tenhle film někam stoprocentně zařadit. Jasně, škatulka "akční" se v podstatě sama nabízí, ale samotné akce se ve filmu moc nedočkáte, padouchů je tu pomálu (v podstatě jen pětičlenná skvadra přihřátých hošanů v kevlarových pláštích s vypaseným slizounem Baldwinem v čele a jejich šéfík v kanceláři) a všechno to zkrátka hraje na trochu jinou notu. HDaMM jsou spíš klasické buddy movie s akčními prvky, jaké jsme už viděli třeba v případě Tango a Cash nebo Poslední skaut. Dvě hlavní lákadla filmu jsou jasná už na první pohled - bezvadná ústřední dvojka a podmanivý feeling drsného amerického života umaštěných motorkářů a zaprášených kovbojů, kteří si lepí boty z krokodýlí kůže izolačkou a pro kamaráda s ochotou přepadnou i obrněný bankovní vůz. Don Jonson a Mickey Rourke si jako dvojka sedli perfektně a stejně dobře jim sedli i jejich role, které jako by pro ně scénárista ušil přesně na míru. Příběh sice pokulhává někde vzadu, ale čert to vem. Tenhle film má svoje kouzlo a rád se na něj zase někdy podívám znovu. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[První rewatch v dospělosti] Tohle je dětská srdcovka i když jsem s tím proti všem. Kdo mi bude tvrdit, že to není pětihvězda, nebo že měl jako malý kluk raději Marlboro Mana, je u mě prachsprostý lhář, měl by skončit s hodnocením filmů, přestat brát Crystal Dream a jít pracovat na vinici u Mikulova. Lháři! 90 % ()

Metzger 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je absolutně největší pecka mýho mládí - Mickey Rourke jako hláškující drsňák Harley , tak trochu nešika a Don Johnson jako zkušenej kovboj a nejlepší střelec pod sluncem kterýho nikdy nic nerozhodí - oba si to štrádujou na svejch mašinach s kvérama za opaskem ... pak ale přichází problém - kamarádi vlastnící místní bar jsou v problémech a jediná cesta jak z nich ven je přepadnout konvoj místní banky narvanej doláčema - všechno to dopadne trochu jinak a tak jde oboum hrdinům o život a všichni kamarádi mizí na onom světě :D . Scény jako přepadení obrněnýho vozu , neprůstřelní Daniel Baldwin a jeho Hot Boys , nebo přestřelka na vrakovišti letadel maj prostě něco do sebe i po těch 15 letech . Navíc Tom Sizemore jako slizskej ředitel banky ( a minimálně dvakrát hubenější než je teď ) ... tohle je prostě 5 hvězd - ,, Z bouchaček se střílí Harley , ty se neházej ... necukej tak s tim když střílíš - neni to tvuj pták ! ,, ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu je několik narážek a odkazů k filmu Butch Cassidy a Sundance Kid, ať už jde o zmíňku o Marlborovo rodné město, jeho pistolnické dovednosti či skok z velké výšky do vody. (Ai.ma)
  • Tvůrci filmu se dozvěděli o možnosti upravit Ruger Blachawk na ráži .454 Casull z článku od Johna Taffina, kterého proto kontaktovali s tím, aby jim zbraň zapůjčil. Ten odmítl, ale dal jim kontakt na zbrojaře Andyho Horvátha. Puškař pak postavil několik revolverů pro film a údajně i pro Dona Johnsona a Mickeyho Rourka. Je jisté, že revolvery použité ve filmu byly skutečně upraveny na .454 Casull. (HectorHagman)
  • Řada postav ve filmu má jméno buď po tabákových nebo alkoholových výrobcích - Marlboro Man, Virginie Slim (cigarety), Jack Daniels (whisky), OI'Grandad (whisky). Výjimkou je pouze Harley Davidson (motocykly). (Ai.ma)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno