Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Topmodelka Alison se se svým přítelem právníkem Michaelem nastěhuje do nového domu. Náhle ji začínají přepadávat noční můry a návaly pocitů hrůzy. K těmto jejím stavům nepřispívají ani podivní nájemníci, v čele se slepým a senilním knězem. Záhy začíná přicházet na tajemství jejich nových sousedů. Již několik let nejsou mezi živými. Alison začíná pátrat po tom, proč ona a zrovna v tomto domě se dostala do této absurdní situace. (Chatterer)

(více)

Recenze (76)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kdepak, tohle prostě není šálek mojí jacobsky, zase jednou rádoby horor, co ve skutečnosti vlastně žádným hororem není. Kostra příběhu sice zajímavá a ten závěrečný cirkus zrůdiček byl fajn, ale jinak, prepáčte mi, že sa takto vyjadřujem (díky za SK titule :-), to byla prostě chujovina ako cyp. Plusovým bodem je pak snad ještě ten fakt, že už vím, odkud Ti West čerpal inspiraci pro svoje skvělý hororový kousky, škoda jen, že jeho filmy mají větší sedmdesátkovou atmosféru než sedmdesátkový Sentinel sám... 2,5* s odřeným krucifixem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh kočíruje striedma réžia a v mnohých prípadoch to zaváňa nudou, ktorú si divák môže krátiť počítaním vtedy, či v budúcnosti slávnych hercov, a že je ich tu neúrekom. Občas svitne na lepšie časy ( strašidelná scéna s otcom hlavnej predstaviteľky, záver ), ale sú to len krátke zastávky. A zo začiatku to vyzeralo naozaj sľubne. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikajici, lehce netradicni, ducharina se silnym nabozenskym podtextem. Film ma hodne blizko ke skvostum jako je Omen nebo Rosemarys baby (s tou je podobna i cast pribehu), i kdyz zcela nedosahuje jejich kvalit. Coz ovsem neznamena, ze by nebyl uzasnej. Misty jsem se u nej opravdu bal, technicka stranka je vynikajici a navic herci jsou dojednoho skveli. Predevsim Cristina Raines v hlavni roli, ta je nadherna... Za pozornost stoji i triky, resp. netriky, protoze Winner v nekterych scenach pouzival realne znetvorene lidi, takze vysledek stoji za to. Jo a taky tam masturbuje Beverly D'Angelo. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Svojim komentárom a hodnotením sa jednoznačne ako je už zrejmé, zaradím ku skupine uživateľov, ktorí Sentinela v dobrom slova zmysle prirovnávajú už k menovaným klasikám a ťažkým peckám hororového žánru s náboženskou tematikou. Aj keď nie tak úplne. Nemyslím si totiž že sa k nim len blíži, ale že sa im plnohodnotne vyrovná (aj Exorcistovi!!!). TRUE HORROR! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších kladných recenzí a hodnocení v červených číslech jsem čekal daleko víc. Tudíž jsem v celku zklamanej. První půlhodina je o hovně. Film se začne rozjíždět až okolo 34 minuty. Filmu se rozhodně nedá upřít místy docela hustá atmosféra, kterou podporuje dobře zvolenej hudební doprovod. Hlavní herečka byla taky zvolená celkem dobře a odehrála svoji roli celkem přesvědčivě. Za to třeba Christopher Walken ve svým štěku působyl jako loutka, která umí otáčet jen hlavou. Celkově na mě film nepůsobyl až tak zle, ale za ten pomalej rozjezd a stupidní finále nemůžu hodnotit víc jak třemi hvězdami. Závěrečná přehlídka kreatůr už byla moc. V roce 1977 to musela být pecka. Dnes už to ale nemá takovou sílu. Toť můj názor. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • Film je založen na stejnojmenném románu od Michaela Winnera. (Chatterer)
  • V Universal Pictures doufali, že se režie ujme Don Siegel, ale ten odmítl točit tento žánr. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno