Reklama

Reklama

Epizody(7)

Doktor z vejminku je cyklus volně řazených komedií, které nemají pevně vázanou dějovou konstrukci, ale spojuje je hlavní postava, postava advokáta v penzi, osoba doktora Kostrhúna. Všechny příběhy jsou natočeny podle skutečných událostí, záznamy o nich jsou uloženy v právnických archivech, odkud také scenárista Jaroslav Dietl čerpal. Režisér Zdeněk Podskalský pozval ke spolupráci řadu známých herců - s Martinem Růžkem jako doktorem Kostrhúnem v čele... Doktor Kostrhún se rozhodl trávit léta odpočinku ve vesničce zvané Malovidy, přesněji ve stavení, ve kterém s rodinou žije Kostrhúnova dcera Anna. Brzy se ukáže, že právnická duše doktora Kostrhúna zůstala i ve věku důchodovém ve střehu, že přes všechna rozhodnutí s povoláním skončit, to dědovi Kostrhúnovi nedá, aby nevstupoval znovu a znovu do osudů svých bližních a nepomáhal jim v potížích... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Tumbik k tomuto seriálu (5)

Doktor z vejminku (1982) 

Velmi sympatický seriál. Asi nejznámější role Martina Růžka... Výborné herecké výkony podaly jak děti, tak i Hanzlík a Kolářová. Každý případ je zajímavý a má něco do sebe. Myslím si, že je zde, na čsfd, seriál značně podhodnocen. ()

Boty (1982) (E01) 

Dovolím si udělit nejvyšší možné hodnocení. Doktor z vejminku dokázal, že je (byl) setsakramentsky dobrý právník. Vynikající díl. ()

Důchod (1982) (E02) 

Velmi dobrý nápad. Scénář perfektní, herecké výkony zrovna tak. První dva díly úžasné. ()

Láska a úklady (1982) (E03) 

Sice je ten sport až moc vyhrocený, ale o to je to zajímavější. Skvělé! Jak scénář, tak i samotné výkony herců. ()

Býk na žír (1983) (E05) 

Tak nakonec není třeba soudní vyrovnání, ale nekdy postačí i pouhá (fyzická) domluva! Ze života. ()

Reklama

Reklama