Reklama

Reklama

Epizody(7)

Doktor z vejminku je cyklus volně řazených komedií, které nemají pevně vázanou dějovou konstrukci, ale spojuje je hlavní postava, postava advokáta v penzi, osoba doktora Kostrhúna. Všechny příběhy jsou natočeny podle skutečných událostí, záznamy o nich jsou uloženy v právnických archivech, odkud také scenárista Jaroslav Dietl čerpal. Režisér Zdeněk Podskalský pozval ke spolupráci řadu známých herců - s Martinem Růžkem jako doktorem Kostrhúnem v čele... Doktor Kostrhún se rozhodl trávit léta odpočinku ve vesničce zvané Malovidy, přesněji ve stavení, ve kterém s rodinou žije Kostrhúnova dcera Anna. Brzy se ukáže, že právnická duše doktora Kostrhúna zůstala i ve věku důchodovém ve střehu, že přes všechna rozhodnutí s povoláním skončit, to dědovi Kostrhúnovi nedá, aby nevstupoval znovu a znovu do osudů svých bližních a nepomáhal jim v potížích... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele bubun k tomuto seriálu (3)

Důchod (1982) (E02) 

Jak píše Ironfood - ano, také jsem si toho všimla. Hanzlík (nebo scénárista, režisér, kdo?!) v tom má bordel, jeden díl Hanzlík vyká, další tyká. Asi má problém. Jinak nadšení z epizody nesdílím. Ale pobavil mě "dovětek" při závěrečných titulcích; můžeme zde vidět Růžka, jak kope do meruny! A dokonce dá i hlavičku! Bohužel tohoto materiálu zřejmě neměli dostatek, aby pokryli celou stopáž titulků, takže některé záběry jeho kopání vidíme opakovaně. ()

Veřejné osvětlení (1982) (E04) 

Tato epizoda mne zklamala, dle názvu jsem se fakt těšila, jaké soudní peripetie nám přinese spor o veřejné osvětlení, leč ouha. Oni ten soud vůbec neukázali. Takže člověk sedí, kouká, je napjatej, a nakonec se to všechno během vteřinky vyřeší, aniž bychom viděli průběh. Tak takhle by to nešlo. ()

Býk na žír (1983) (E05) 

Epizoda nic moc, ale hvězdičku přihazuji za Heřmánka a jeho hlášky:"Jojo, karburátor je svině...", "ale vařit umí, baba!" a za Somra:"Ten pacholek mě dlouho srát nebude!" ()

Reklama

Reklama