Reklama

Reklama

La pasajera

  • USA The Passenger
Trailer 3

Obsahy(1)

Dodávka obsadená štyrmi cestujúcimi zrazí výletníčku, ktorá šla pešo po vedľajšej ceste. Po jej naložení do vozidla, aby ju odviezli do najbližšej nemocnice, si cestujúci čoskoro uvedomia, že musia dodržať veľmi jednoduché pravidlo: hlavne nesedieť vedľa nej. (Arsenal83)

Recenze (18)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Naložil tři ženský... a sliz mimozemský.“ Otřískaná dodávka jménem Nessa, čili auto s vlastní osobností, za volantem děsně ukecaný plešoun s erudovaným názorem na cokoli a na internetu domluvená spolujízda přes půl Španělska. Zhodnocení spolujízdy a řidiče Blasco: 4* (IMDb 52%). TECHNICKÉ OKÉNKO: [][] Co všechno se dá naložit do dodávky? Pět pasažérů a pořádný náklad:  ◘ Křesťanská feministka, matka s dceruškou v rozpuku, kšiltovka plus toreador a scénář typu bejkovina. ◘ Přejetá bába, mručící, kvetoucí a očividně neodčervená. ◘ Pár barelů jedlého emzáckého slizu s příchutí černého humoru. ◘ Slušná porce romantiky pro muže středního věku. [][] Milá hororová oddechovka, plná vetřelčího slizu, vtipných dialogů a vzájemného špičkování dvou outsiderů. Plešatého, světaznalého padesátníka a náctilené slečny se spálenou půlkou obličeje, což není tak velká vada na kráse, dáme-li na druhou misku vah její charakter, sympaticky přidrzlé chování a přihodíme i její pevné čtyřky. Závěr melancholický, scéna u baru potěšila. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hneď od úvodu musí byť každému jasné, o čo tu kráča. Proste recesia v rámci kategórie "pičovina" žánru, od ktorého nemožno absolútne nič očakávať. Snímok sa neberie nijak vážne, treba ho brať s nadhľadom, pustiť si ho len v prípade extrémnej nudy a potom to v pohode zvládnete :) Každopádne, mne samotné masky či efekty zas tak zle spracované neprišli. Nemal som dojem, že by sa z tohto pohľadu jednalo o vyslovené "fopá". ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dvě ženy, jedna navíc s dcerou, si přes agenturu sjednají odvoz do vzdáleného města. Vyzvedne je postarší chlapík Blasco s dodávkou, kterou kdysi používal jako majitel firmy hubící hmyz. Při nezávazné konverzaci to jiskří a je jasné, že názory na ženy a muže mají řidič a pasažérky výrazně odlišné. Vše ale funguje do té doby, než najdou u silnice podivné havarované těleso a následně srazí ženu, co stála uprostřed vozovky. Když jim dojde, že mají co dočinění s mimozemským organismem, je už pozdě. Lehké ozvěny Věci, Vládců loutek a spřízněných sci-fi hororů o napadení Země emzáky. Není to velkolepé ani bombastické, ale příjemné. Naháněčky, boj o život, vetřelčí sliz, chapadlo a solidní a dostačující speciální efekty. Někde mezi konverzačkou a akcí. Formálně vydařené. Za mě výborné, avšak očividně ne pro každého. Navíc je asi třeba být naladěn na správnou notu.... matka zabijácká! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na filmovou scénu vstupuje film The Passenger(2023) a já jsem si vzpomněl, že mám ještě rest v podobě The Passenger/ La Pasajera(2021). Je vidět, že asi nejsem sám kdo na tenhle film pozapomněl, protože zatím tady má tento film jen 103 hodnocení. Pravdou ale je že se nejedná o žádnou hororovou pecku. Jde o film v němž se cestující dodávky budou muset bránit před šmejdem z vesmíru kterej si bere lidi jak hostitele. Sice je to označováno jako horor ale podle mě je to řízlý s komedií. Jestli to bylo chtěný nebo ne a nebo jestli to byl záměr to opravdu netuším. Masky jsou celkem obstojný, postavy(herci) mi nevadily a dá se říct, že jsem se vyloženě nenudil. Víckrát už to ale samozřejmě vidět nemusím. Lepší 2hvězdy. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

To byla ale hovadina. Tenkrát to vypadalo, že La pasajera, bude kvalitní, španělská, krvavá, Hororová pecka. Ani náhodou ! Nehorázná nuda, uplynulo třicet minut a mně to připadalo, jako bych se díval už minimálně hodinu. Ukecaný, bez krve, nesympatické postavy, levný, bez atmosféry, prostě všechno špatně. Ani bych se nedivil, kdyby se tohle odvysílalo někdy na TV Barrandov. (74. hodnocení) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hororová komédia za 5 korún, jednoduchý námet, jedna dodávka, pár postáv a scenár smiešny, až detinský. Rovnako tak tie scénky. Zámer tvorcov bol jednoznačne skôr lacno pobaviť než akokoľvek vystrašiť. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Užvaněný ale sympatický retro šofér v retro dodávce, plus jeho tři pasažérky: bigotní feministka s vizáží vyžilé flundry, otravně emancipovaná a rozkazovačná mamina a její fajn prostořeká flegmatická náctiletá dcera. Ti všichni na cestě pustým španělským vnitrozemím kamsi. A ubožáci vůbec netuší, co všechno na ně může cestou číhat. Třeba slizký parazitický šmejd z vesmíru, vyrábějící ze svých obětí krvelačné mutanty. Myslíte že kecám? Tak se přesvědčte sami. Díky novému Viejos od stejných tvůrců jsem teď objevil i tuhle jejich starší lahůdku. Brakové pošušňání, až na tu občas zbytečně přeháněnou komediálnost a nadsázku. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Zhovorčivý šofér dodávky Basco má v pláne dopraviť Lídiu, Marielu a jej dcéru Martu ako správny dopravca v bezpečí do ich cieľa. Táto cesta sa však neodohrá podľa predstáv žiadneho z pasažierov....ako hlboko sú ľudia za tých 5 korún, ktoré spomína Arsenal83 klesnúť je vidieť hneď v trápnom úvode, kde sa uráža kresťanstvo, kope do bieleho muža a nesmie chýbať klitorisicizmus a dysfunkčná biela rodina. Čo na tom že sa neskôr režisérom amatérom podarilo ponúknuť aspoň akú-takú náplasť, keď tento úvod ukázal kam až sú schopný klesnúť niektorí ľudia, aby im štúdia ako Persons films a La Dalia films poskytli spomínaných 5 korún na obživu. Už iba stránky týchto "veľkoštúdií" naznačujú akú predstavujú nádhernú pračku toku liberálnych peňiažkov... Na druhej strane čo chudáčikom, ktorí sa inak uživiť nedokážu ostáva. Ramiro Blas, hudba, karavan Nessa a Paula Gallego spolu so vtipným záverom ako tak túto biedu vytiahli na tých 40% ktoré momentálne film má. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Zdieľaná jazda spojí matku s pubertálnou dcérou, striktnú kresťanku a čudného a ukecaného Španiela. Po ceste prebiehajú zaujímavé dialógy, čím sa pekne vykreslia postavy, až kým nenarazia na mimozemskú loď a parazita z vesmíru. Od tej chvíle začne jazda. Veľkým plusom filmu sú vydarené postavy, ktoré zaujmú a medzi mladým dievčaťom a Španielom funguje aj chémia. Druhým plusom filmu je svižné tempo, kde sa prakticky od stretu s mimozemšťanom stále niečo deje a celé je to okorenené podarenými maskami. Na rovinu musím uviesť, že nejde o čistokrvný horor, ale je v ňom zamiešaný humor, dokonca miestami až do grotestnej podoby (scéna toreador vs. mimozemšťan), vďaka čomu som mal pocit, že sami tvorcovia nevedeli akou cestou sa vydať (vážna scéna strieda humornú) a stredajú si tváre halabala. Na druhú stranu, film je vďaka tomu svieži a dokáže zabaviť. Novinka LA PASAJERA je slušný hororový zápis do španielskeho katalógu hororu. Stojí na hrane medzi vážnym hororom a hororovou zábavou a občas sa vychýli na jednu stranu, no nezdrží sa tam dlho. Pozornosť si určite zaslúži. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek nabere do mikrobusu 3 ženské a někam je veze. Mezitím  posloucháme šovinistické kecy jak jsou ženské svině založené na tom, že ho opustila ženská a umřelo mu děcko na což mu oni odpovídají feministickýma kecma jak jsou muži svině založené na tom, že se jedna rozvádí s starým jelikož jsou to obě sračky tak jen čekáme co se bude dít dále. A taky se děje srazí mimozemšťanku co je chce zabít a to je celý film. Jinak jak to ten chlap zvládl za 5 minut dojít do vedlejší vesnice ukrást tam benzín a ještě si pohladit kočku a vrátit se ? Chválím námět a to je asi tak vše máme zde sice jednu urvanou hlavu, ale nic z toho nevidíme a gore není žádné. 40 procent ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako jízda hrůzy: v autě feministky, u silnice mimozemšťané, s tím by dobří filmoví tvůrci mohli nemálo udělat. Výsledkem je však bohužel dílo podprůměrné úrovně, žánrově konverzační drama s prvky dost laciného hororu. Ani černá obrazovka po většinu filmu mě právě dvakrát nenadchla. Kromě toho mi vadily příliš malé titulky. Mimochodem, nechápu, jak někdo může na slizkou mimozemskou potvoru sahat prstem. Já bych do ní leda tak dloubnul klackem, a i to bych si rozmyslel. Zdá se, že Země doplácí na to, že se naše sluneční soustava nachází na okraji galaxie, takže ji navštěvuje převážně vesmírná spodina, která je vesměs slizovitá, chapadlovitá a lidožravá. Kultivovanější formy života zavadily o naši planetu jen zřídka, a to spíše v dávné minulosti. Např. na našem území se nalézají tzv. bílinské koule, jež jsou zkamenělými bobky mimozemšťanů, kteří před 15 až 20 milióny let cestovali kolem Země a odskočili si sem na záchod. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Do žánru treba rozhodne dopísať komédia, aj keď sa teda veľmi nenasmejete. Je to taká "vtipná" hororovka , kde Blasco vezie 3 ženy do mesta a po ceste zrazia mimozemšťana. Tomu z úst lezie hnusné chápadlo a nakazí tak aj ďalších. Masky sú celkom fajn, problém je v tom, že sa tam väčšinu času len kecá o blbostiach. No a najväčšie mínus je to, že to rozhodne chcela byť komédia ale nedarí sa to počas celej dĺžky. Postavy zo 4 sú fajn 2 , Blasco a tá dcéra. Dĺžka je fajn, ale aj napriek relatívnej krátkosti filmu sa budete nudiť. No a koniec nie a nie prísť. Keď však už prišiel, veľká paráda to nebola. U mňa za 2*. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se těšil, ale jsem hodně zklamaný. Film je stavěný na konverzacích mezi cestující posádkou a vetřelec ve slizu je druhotný. Tím naznačuji, že se toho moc neděje a když už, tak je to velmi laciné, jako jeden z dílů starých, dobrých Krajních mezí. Určité podobnosti najdete u Agresivní virus (seriál) (2014) Takový obšlehnutý strigoi :) Bohužel strach nebo napětí je zde na 0%. Čekal jsem mnohem více. Škoda. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát španělové hodně zklamali a při tom to mohla být parádní atmosferická naháněná s mimozemským vetřelcem. Takto to je jen přitroublá komedie s téměř žádným napětím. Snad jediné co se alespoň trochu povedlo tak byl onen vesmírný šmejd, ale dostal po hříchu málo prostoru, za to hloupých dialogů tu je požehnaně. Tak snad příště no. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Dlhodobo som sa nudil a príchodom mimozemšťana sa nič k lepšie nezmenilo. Celkovo ma to neoslovilo v ničom. ()

Reklama

Reklama