Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (128)

vaska 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle bere jako agitku,tak tomu vážně není ani rady ani pomoci...jo,a český dabing je na prd a celkově škodí celému seriálu,včetně českého nazpívání úvodní písničky....s tímhle minimálně o jednu hvězdu dolů..doporučuji v polském originále,i když uznávám,že ne každému jde polština pod vousy a rozumí jí.... ()

quasar 

všechny recenze uživatele

Tak tady můžu hodnotit jen z nostalgie, dvě hvězdičky jsou až kam. Je zvláštní, jak můžou člověka ovlivnit vzpomínky. Když mi bylo 12, tak jsem to fakt žral. Teď jsem u prvního dílu nevěděl, jestli to není nějaká parodie... Mimochodem: mám doma knižní vydání a tak jsem si po více než 20ti letech zkusil přečíst pár kapitol a pocit zdaleka nebyl tak otřesný jako ze seriálu. Ty knížky bych si dokázal přečíst i dneska. A pro zajímavost - tank se v knížce jmenuje Zrzek a ne Rudý a vůbec jsem při čtení neměl pocit nějaké politické masáže. ()

Reklama

gstudio 

všechny recenze uživatele

Dal bych čtyři, ale dám pět hvězdiček už jenom za tu spoustu stupidních komentářů dole. Jasně že je to těžká propaganda - narozdíl od vysoce ceněného "vojína Ryana", i s všudepřítomnou vlající americkou vlajkou, zachraňováním francouzských dětiček a patetickým umíráním na konci:) Jasně, že je to nereálný pohled na válku - narozdíl od vysoce ceněného Vinetoua, který nám přináší skutečný pohled na osídlování západu a vyvražďování indiánských kmenů:) Tady na fóru prostě stačí, aby se v příběhu objevil Rus (nedejpříroda v kladné roli) a řeklo se "soudruhu" a většina místních hodnotitelů má o kvalitě filmu jasno. No tak já zase radši vysmáté špinavé polské tankisty, než americké hrdiny z válečných filmů ze stejné doby, kteří pobíhají v nažehlených maskáčích, se žvýkačkou v hubě a tváří se, že 2.světová válka je vlastně americký western, který se jen náhodou zatoulal na jiný kontinent. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Dnes již legendární polský seriál o polských vojácích, hlavně tankistech, v řadách sovětské armády. Válečné běsnění je celkem nenásilně odlehčeno skutečně skvělým humorem. Dobře a celkem věrohodně jsou natočeny i válečné scény. Miláčkem diváků se samozřejmě stal pes Šaryk, bez kterého by snad tu válku ani nevyhráli. I dnes s odstupem času ten seriál nenudí. Škoda, že Poláci nemají chuť, teda spíš penize, dodatečně kolorovat tento seriál. Stálo by to určite zato. Jinak ale celkově slušná čtyřka pro výbornou čtyřku z tanku a pátou hvězdičku má ode mně pes. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Konečne na DVD. --- bohužiaľ sprasenejšie DVD by človek ťažko hľadal. Nie je tu originálny poľský zvuk, tým pádom ani české titulky a ani pôvodný dabing ČST. Jediné čo vás "oblaží" je šitoidný, humusný daboš vďaka ktorému DVD putovalo rovno do koša. (27.6.2005) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • V čase 41:28 odplouvá bárka řízená Kugelem, přičemž je vidět, jak praskla ovládací páka kormidla. Hned v následujícím záběru je páka držená Kugelem nepoškozena a následuje záběr, kde je páka opravena světlým prknem. Záběr v čase 43:28 – bárka připlouvá do města a po opravě kormidla není ani památky. (pjotri)
  • Všetky obrnené transportéry aj mobilná rádiostanica (kde slúžila Lidka) sú prerobené a premaľované americké stroje typu M3 Halftrack. Ako tanky z nemeckej strany boli použité T34-85 a v časti Pevnosť Olgierd (2-4) pravdepodobne tanky IS 2. (kukadlo123)
  • Meno psa Šarik je ruský preklad slova guľôčka. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno