Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

seba 

všechny recenze uživatele

Prakticky ve všech ohledech velmi naivní podívaná, která už mladé generaci navyklé Bratrsvu neohrožených, sotva něco řekne. Ovšem před třiceti lety to mohla být bomba. Co mě těší je že T-34 jsou T-34 a Tigery jsou Tigery, např. ve srovnání s takovou Bitvou v Ardenách kde hrají vozidla dost nevěrohodná. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Serial, ktory vznikol v Polskej Ludovej Republike /vtedy malo Polsko taky nazov/ a stal sa popularny nielen v byvalej federacii, ale takmer v celom sovietskom bloku. Czekalski a Nalecki sa predviedli ako mimoriadne zrucni reziseri, ktori rozhodne rozumeli/rozumeju filmarskemu remeslu. Ovsem na tento serial sa nemozno pozerat z uhla pohladu roku 2008, nedajboze 2013. Na tento serial sa treba pozerat z uhla pohladu roku vzniku, tzn. 1966 a v kontexte dobovych realii /Studena vojna, Sovietsky Blok, uvolnenie 60. rokov v Ceskoslovensku/. A z tohto uhla pohladu ide o kultovy serial, ktory by som si opat rad pozrel. Ovsem z uhla pohladu roku 2013 - neviem, neviem ..... 88 % ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Viděli jste někdo, jak vypadají řadové politoložky? Kupříkladu takový Krysín Kočí? Mám epesní námět na horror. Čtyři v think tanku a (nahoře) bez. Ichi ichi ichi. Za Šarička, dementního Gustíka a polskou ideologickou ládovačku tři, z nostalgie. Knižní podoba je podstatně lepší, jako osmiletému mi totálně učarovala. Šupajdil a pufpufal jsem si to v představách světem tančíkem jak poručík Gruber. ()

dvd-L 

všechny recenze uživatele

Nedivím se že to ve své době a ve svém bloku lidi tenkrát tak vzalo. Já to viděl až "po revoluci" a když si odmyslím tu agitku a taky to že podle poláků zřejmě neměli němci ke konci války už ani na náboje (jinak si totiž nedovedu vysvětlit že posádka Rudého tolikrát unikla ze zajetí), tak je to fajn seriál. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Milá vzpomínka na dětství, tehdy bylo všechno jinak, byla jsem malá a co mi řekli, tomu jsem věřila. Když jsme si s klukama hráli na vojáky (hodně oblíbená hra), každej chtěl bejt Janek, na mě vyzbyla Marusja. O tom úžasným psovi ani nemluvím. Teď v dospělosti už bych asi nenašla sílu se na to znova podívat a zřejmě by mě to hodně zklamalo, ale tenkrát... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • Produkce si neohlídala původní rozmístění otisků rukou kolem nápisu RUDY na pancíři tanku. V různých záběrech je vidět, že byly použity tři odlišné stroje, na nichž jsou otisky zcela jinde. (Robbi)
  • V důsledku protestů Jerzyho Bukowského, místopředsedy Aliance veteránů a nezávislých organizací z Krakova, v červenci 2006 Polská televize stáhla seriál z podzimního programu s tím, že seriál narušuje historickou minulost Polska. (sator)
  • Hlavní představitelé za účinkování v seriálu obdrželi v roce 1967 ocenění I. stupně od samotného polského ministra národní obrany. (džanik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno