Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

Flego 

všechny recenze uživatele

Nostalgicky som si zaspomínal na časy, keď som mal osem-deväť a hrávali sme sa na tankistov... Dávali sme si mená hrdinov zo seriálu a urputne bojovali proti nemeckej horde ( chlapci od susedov ). Seriál sme "žrali", lenže roky plynú a plynú... Určite považujem za príjemné, ak sa to objaví v dnešnej dobe v televízii, ale skoro všetko odvial čas... Žarty už nie sú také smiešne, naťahovaný dej, azda len zákopové bojové scény si zaslúžia ocenenie. Takže vrátim sa do detstva a dám štvorku. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Krásné vzpomínky na dětství se nedají vymazat. A k nim patří i seriál Čtyři z tanku a pes. I usedám plna nostalgie, ale i strachu, co mne po těch letech čeká za rozčarování, do křesla a začínám koukat. A ono mě to zase baví, ono se mi to líbí. A nejen proto, že vidím staré známé tankisty a Kuličku. Tenhle seriál se mi líbí, místy vtipný, místy smutný, prostě takový, jaké seriály bývaly. A mimochodem, je nutné pochválit režiséry za dobrou práci se psem (ve své době mimořádnou, český Bohouš spatřil světlo světa až o dva roky později). ()

Reklama

jemine 

všechny recenze uživatele

V sedmdesátých letech  nesmírně populární seriál, dnes nechápu proč...  Celá jedna generace zpitomělých dětí vyrůstala na tomhle kostrbatém seriálu, který z dnešního pohledu oplývá okatě propagandistickým tónem, mizerným scénářem a ještě mizernějším provedením. Kalašnikovy v rukou hrdinných rudoarmějců i vojáků Wehrmachtu, tanky IS-2 v roli Tigerů, poválečné kolové OT Varšavské smlouvy předstírající, že v rodném listu mají zkratku SdKfz... Naivní scény, prostý humor; dnes pro mne neshlédnutelné. Ale i přesto kdesi hluboko ve mě doutná zbytek toho dětského nadšení, který mne donutil koupit si DVD se seriálem, pustit si je a pak je zase rychle vypnout. ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Chápu, že následující příměr bude většina lidí brát jako totální blbost, ale Čtyři z tanku a pes jsou stejnou oslavou něčeho jako třeba Tucet špinavců. Tady projdou čtyři neohrožení tankisté až do Berlína, tam hrstka kriminálníků prakticky zničí jádro německého velení. Každá doba potřebuje něco nebo někoho glorifikovat. A tvůrci si nevyberou. Ruské válečné filmy jsou moc realistické, americké zase odtažité od historie, Čtyři z tanku se zdají být srandovní. Seriál měl původně jen osm dílů, dalších 13 se dotáčelo, a je to trošku poznat. Hlavně v nich se totiž seriál značně odchyluje od Przymanowskiho předlohy, i když kostra je neměnná. Nebudu tuhle válečnou akci polské produkce odsuzovat. Vyrostl jsem na ní jako část hodnotících a nelituju toho, že do mého života Janek, Gustík, Olgierd, Grigorij, Vichr, Tomáš, Lidka či Marusja vstoupili. ()

Eire 

všechny recenze uživatele

V detstve som to, ako kazdy chlapec ktory chcel OSLOBODIT CESKOSLOVENSKO*** zral. Navyse ten BONUS**** v podobe SARIK-a... Tolko vlciakov na slovenskych dedinach sa volalo Sarik... :-D Z nostalgie som si pustil (a pretrpel) 3 prve casti....avsak dalej to uz nejde. Ked kua clovek vie o Katyni, Stalinovi, o Povstani vo Warsave, kde kurvy z cervenej armady na rozkaz Stalina ani nepohli prstom... Myslim ze Poliakom (okrem komunistov) z tohoto propagandistickeho shitu musi byt este aj dnes na grcanie... Takze 20 % za toho nadherneho psa a vtedy este funkcne ruske tanky.... HOWGH! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • Vlna popularity série po celém Polsku vedla ke vzniku tzv. „Obrněných klubů“, které v době svého vrcholu měly 400 000 – 500 000 dětí. (sator)
  • Hlavní představitelé za účinkování v seriálu obdrželi v roce 1967 ocenění I. stupně od samotného polského ministra národní obrany. (džanik)
  • Marusia dostala prezývku Okoniok (oheň) podla ryšavej farby vlasov. Avšak ryšavé vlasy má rozoznateľné iba v prvej sérii, ale v tretej sérii má jasne viditeľné blond vlasy. (kukadlo123)

Reklama

Reklama