Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

seba 

všechny recenze uživatele

Prakticky ve všech ohledech velmi naivní podívaná, která už mladé generaci navyklé Bratrsvu neohrožených, sotva něco řekne. Ovšem před třiceti lety to mohla být bomba. Co mě těší je že T-34 jsou T-34 a Tigery jsou Tigery, např. ve srovnání s takovou Bitvou v Ardenách kde hrají vozidla dost nevěrohodná. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že je můj otec pamětníkem a ještě hůř, konzumentem válečných filmů distribuovaných společností Řitka Video, k tomuhle a dalším "skvostům" bych se nikdy nedostal. A byl bych za to vděčný. Naše generace ovlivněná poněkud jinými filmy (hráli jsme si na terminátora a lisování ve skříni, nebo na upíry a lovce upírů se stejnými pravidly jako četníci a zloději). ()

Reklama

Bumerang 

všechny recenze uživatele

Píšou to všichni a budu to psát i já. Nostalgii se člověk neubrání. Kdo nezažil tankysty jako dítě, nemá ani páru co tihle čtyři se psem pro nás "pamětníky" znamenají. Na věky pro mne budou spolu s klasickými starými "ábíčky" s Kruanem a Grons-chy a se stavebnicí Seva tvořit vzpomínky na mé dětství... ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...v čase vysielania hrozne populárny seriál.To,že každý druhý pes sa volal Šarik bolo úplne samozrejmé ako i to,že decká sa hrávali na tankistov.Mám to na dvd,ale obávam sa či to nebolo predabované....zatial je to v obale.... mnohé scény si pamätám a myslím,že tam toho propagačno-socialistického nebolo až tak veľa,tiež Červená armáda tam nebola extra v popredí (čo u polskej produkcie bolo a je bežné). Možno dnešnými akože modernými očami to príde už naivné,neakčné,ale pre mňa to vždy bude za 5 hviezd.Najmladší člen posádky Janek a pes Šarik budú vždy TOP. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Nešahejte mi na moje tankisty, Šarika a tank Rudy. Je to moje dětství a už ve školce jsem byla Marusja a můj spoluškolkový kamarád byl Janek. Pak jsme se potkali na gymplu a jak jsme si měli o čem povídat :-))) Tohle nemůže nová generace absolutně pochopit. My jsme prostě vyrůstali v oslavách konce války díky rusákům o amících jsme neměli ani páru. A hrozba 3.světové války byla neustále na pořadu dne. Já si dokonce dodnes pamatuju, že jsem si jako malá říkala, že jsem blonďatá a mám modré oči, takže by mě nezabili, ale vzali by mě na převýchovu. Jo, tak jsem byla vyvředěná ze všech těch filmů...Za mě 98% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • Hudbu k písním složil Wojciech Kilar a texty písní napsali Agnieszka Osiecka a Wiktor Woroszylski. Úvodní píseň nazpíval v originále Adam Walaciński. Česká verze písně vznikla pravděpodobně z pera autorů překladu dabingu, kdo píseň nazpíval je ale stále neznámé. (sator)
  • Seriál byl prodán do mnoha zemí socialistického bloku (ČSSR, SSSR, Maďarsko, NDR, Kuba), ale také třeba do Finska. (Hans.)

Reklama

Reklama