Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ač >kultovní< seriál dětství snad všech kluků v komunistickém bloku >sedumdesátých< let (a snad - to už netroufám si soudit - i v letech pozdějších) je tohle válku romantizující, v historických reáliích klamající a svým příběhem dosti povrchní >válečně-dobrodružné< dílko dnes už značně vyčpělé. Místy dost nesmyslný, hloupoučký a nelogicky navazující děj jen potvrzují jaksi ležérní herecké výkony a nebýt té černobílé (obrazem i dějem ;-) nostalgie, asi bych dal hodnocení ještě nižší. A tak jedna hvězdička patří celému seriálu jako takovému a ta druhá pak tomu pejskovi, který zjevně byl nejinteligentnější bytostí v celé té škále postav - a nakonec myslím i všech aktérů a zúčastněných... ;-) . . . Tak "nabít tříštivým, pal!"... - - - P.S. Ovšem ten hnus, který vydalo na dvd jakési pofiderní společenstvo >Řitní výdělek< by zasloužil odstřelit právě nějakým takovým kalibrem. Obraz jako z dob němých grotesek - a ten český NOVÝ! dabing a zvuk... Opravdová prasečina, hodna tuzemských čudláků... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jako propagandu bych tento seriál nikdy nenazval. Jako idealizovaný pohled na válku ano, ale vždyť to bylo natočené pro děti! V šedesátých letech v Polsku se lidé chovali neuctivě ke zvířatům. Jakmile Janusz Przimanovski napsal svůj bestseller a parta režisérů kolem Konrada Naleckého natočila osmidílný seriál s názvem "Čtyři z tanku a pes", děti chěly mít psa a pes Šarik se pro Polské diváky stal fenoménem a tak tvůrci dotočili ještě několik dílů a zakotvili na konečných jedenadvaceti. A nejen pro Polské, vždyť i v Československu se tento seriál stal legendou. Určitá schovívavost v mém hodnocení je patrná, ale romantika a půvab z tohoto seriálu jen čiší. První osmička skvělá, zbytek nic moc. 60%. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uz od uvodni uchylny pisnicky mi bylo jasny, ze tu neni neco uplne v poradku. Chapu, ze ve svy dobe byl tenhle serial hit, precejen tanky sou skutecne tanky a obcas je tu nejakej dobrej vtipek, ale dneska uz nema prakticky co nabidnout. Herci jsou dost hrozny a cely to pusobi spis smesne. Videl jsem sice jen dva dily - udajne jedny z tech lepsich a akcnejsich, ale malem sem to neprezil. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nostalgicky som si zaspomínal na časy, keď som mal osem-deväť a hrávali sme sa na tankistov... Dávali sme si mená hrdinov zo seriálu a urputne bojovali proti nemeckej horde ( chlapci od susedov ). Seriál sme "žrali", lenže roky plynú a plynú... Určite považujem za príjemné, ak sa to objaví v dnešnej dobe v televízii, ale skoro všetko odvial čas... Žarty už nie sú také smiešne, naťahovaný dej, azda len zákopové bojové scény si zaslúžia ocenenie. Takže vrátim sa do detstva a dám štvorku. ()

vaska 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle bere jako agitku,tak tomu vážně není ani rady ani pomoci...jo,a český dabing je na prd a celkově škodí celému seriálu,včetně českého nazpívání úvodní písničky....s tímhle minimálně o jednu hvězdu dolů..doporučuji v polském originále,i když uznávám,že ne každému jde polština pod vousy a rozumí jí.... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • O tom, že na natáčanie bolo použitých niekoľko tankov svedčí aj fakt, že v niektorých sekvenciách má tank "Rudý" predné blatníky a v iných mu chýbajú. (PeterLuk)
  • Na německé straně se objeví sovětské tanky IS-2. (Winster)

Reklama

Reklama