Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (22)

Čtyři z tanku a pes (1966) 

Tady je špatně snad úplně všechno. Příšerná režie i scénář, děsné herecké výkony, hrozný střih, nelogické dialogy jak střiženy podle sovětských filmů a neodpovídající evropské mentalitě. Ta * je za dětství... ()

Posádka (1966) (S01E01) 

Les prázdný a hle tu kanec tu tygr... ()

Kde jsme my, tam je hranice (1966) (S01E03) 

Na Studzianki se Němcům podařilo prorazit přední linii. Panzer Division má přijít na pomoc bojujícím polsko-sovětským jednotkám. Po přípravách jde posádka tanku 102 do boje. ()

Psí pazour (1966) (S01E04) 

Němci obsazují Studzianki. Posádka poručíka Jarosze (Roman Wilhelmi) má pomoci obklíčenému praporu tím, že na sebe přitáhne dělostřeleckou palbu. ()

Rudý, med a kříže (1966) (S01E05) 

Po návratu z velitelství divize se Janek a Gustlik setkají s Marusií. Najednou sniper ukrytý ve stromu zraní dívku. Janek ho zabije a vezme zraněnou Marusii (Pola Raksa) do nemocnice. Mladý tankista dostává poděkování celé posádky za jeho čin a přesné oko. Spolu se svými přáteli také pojmenoval tank - „Rudý“. Přijde však další rozkaz: útok na farmu obsazenou Němci. ()

Most (1966) (S01E06) 

Posádka tanku Rudý dorazila poblíž Varšavy. Lidka, přestrojená za civilistu, také pokračuje ve své cestě. Telegrafista chce zkontrolovat, zda její předválečný dům stále stojí. Němečtí vojáci prohledávají nedaleké budovy. Probíhá boj. ()

Rozcestí (1966) (S01E07) 

Po dlouhém ošetření obrněný personál tanku Rudý opouští nemocnici. Snaží se za každou cenu dosáhnout Kołobrzegu a znovu bojovat pod velením poručíka Jarosze. Aby cestu urychlili, připojují se ke skupině potulných umělců. Brzy najdou svůj tank. ()

Mořský břeh (1966) (S01E08) 

Skupina sovětských vojáků se zmocní německého bunkru a zajme jeho posádku. Nemůže se však spojit se svým vlastním velením. Útok polsko-sovětských vojsk má brzy začít. Velení však neví, že bunkr byl již obsazen jejich vojáky. Marusia pošle po psu Szarikovi zprávu. ()

Výměna (1969) (S02E01) 

Starý Czereśniak (Tadeusz Fijewski) mluví s armádou o situaci na frontě. Rozhodne se poslat svého syna do obrněné brigády. Jede s ním směrem do Gdaňska. Na cestě jsou nuceni převléct se do uniforem německého Wehrmachtu, jsou omylem  zajati vlastními. ()

Ve čtvrt po liché (1969) (S02E02) 

Osádka tanku Rudý má převzít kontrolu nad německým hradem. Grigorij (Wlodzimierz Press) a Lidka (Malgorzata Niemirska) řídí samostatně. Padnou do pasti a jsou uvězněni Němci. Janek vycítí nebezpečí a pošle k nim Szarika. ()

Válečná setba (1969) (S02E03) 

Rudého posádka strávila noc v opuštěném zámku. Ráno jde na cestu. Dostanou se na farmu, kde jsou rozmístěni polští vojáci a bývalí vězni z osvobozených táborů. Vesničané nečekaně zaútočili na Němce. ()

Pevnost Olgierd (1969) (S02E04) 

Během poslechu Lidka zachytila ​​informace šifrované Němci. Gustlik (Franciszek Pieczka) zprávu dekóduje, ale i jeho členové posádky mu odmítají uvěřit. Teprve když ráno přistane skupina německých vojáků, ukázalo se, že měl pravdu. ()

Sázka na smrt (1969) (S02E05) 

Posádka tanku 102 čeká na křížení s celou brigádou. Janek a Wichura (Witold Pyrkosz) jdou za Marusii (Pola Raksa). Při kontrole četnictva se ukázalo, že Janek nemá povolení. Gustlik a Grigorij současně dokončují opravu tanku. Rozhodnou se vyzkoušet poškozenou zbraň vypálením několika ran. ()

Červené dávky (1969) (S02E06) 

Tank „Rudý“ je vážně poškozen a nemůže pokračovat v boji, ale jeho posádce se klamně podaří převzít německou základnu. Hned vedle je přehrada. Janek ji plánuje vyhodit do povětří. Tímto způsobem by byl Ritzen - město ležící v údolí - zaplaveno, což by usnadnilo útok polsko-sovětských vojsk. Obě akce však musí být navzájem synchronizovány. ()

Vysoká vlna (1969) (S02E07) 

Janek, Gustlik a Grigorij odrazili útok německých vojsk na zámek. Mezitím je Tom zproštěn obvinění. Velení souhlasí s jeho návrhem odstřelit přehradu pěchotním útokem na Ritzen. Německý tlak se však zvyšuje a Rudyho posádka se brání ze všech sil. ()

Daleká hlídka (1969) (S02E08) 

V osvobozeném městě čeká Rudého posádka na další rozkazy. Janek a Marusia se setkávají v troskách kostela, jsou překvapeni skupinou esesáků. Nečekaně jim na pomoc přijdou Gustlik, Grigory a Tomek. ()

Klín (1970) (S03E01) 

Rudého posádka je umístěna v osvobozeném táboře. Gustík jde do domu německého generála navštívit Honoratu. Neočekávaně je nemovitost obklopena Němci. Podaří se jim uprchnout v autě, ale auto se cestou porouchá. Gustík nařídí Honoratovi, aby dorazil do tábora a požádal Poláky o pomoc. On sám zůstává na lesní mýtině a snaží se zabránit Němcům, aby se dostali na most. ()

Prstýnky (1970) (S03E02) 

Rudý jde směrem na Berlín. Gustík se zasnoubí s Honoratou, ale Janek ji odmítne nechat bojovat poblíž Berlína. Sovětský oddíl ji vezme s sebou k polskému velení. Mezitím Józek a Konstanty Szawełło plánují útěk z vojenské nemocnice. Chtějí s posádkou tanku 102 dobýt německé hlavní město. ()

Tiergarten (1970) (S03E03) 

Polsko-sovětské velení připravuje plán dalšího útoku na berlínskou stanici metra. Jeho zničení otevírá cestu do Reichstagu. Rudého posádka je znovu v boji. Německý protiútok způsobí, že Poláci padnou do pasti. ()

Reklama

Reklama