Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

Ronan 

všechny recenze uživatele

Takto sa majú točiť seriály. Animácia je veľmi kvalitná, zaujímavá steampunková hudba. Akčné scény boli precízne. postavy boli ukážkovo rozpísané. Myslím ,že bolo veľmi zaujímavé rozdeliť seriál na tri časti, prvý Act bol zoznámenie s postavami a ich motiváciami to znamená, že aj toho najväčšieho chrapúňa dokážeme pochopiť. A tie emócie, ako mňa koniec 1. Actu zložil na  kolená, len čo je také horšie, 2. a 3. Act sa spolieha na akciu než na chémiu postáv. V druhom Actu sú už naplno využité scifi a fantasy prvky. Málokedy sa podarí tak efektívne zamiešať scifi a fantasy prvky aby to fungovalo. 1. Act bol zaujímavý úvod, 2. Act akčné jadro a 3. Act epický záver. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Posedlost Imagine Dragons stranou, Riotu se kupodivu povedlo natočit dospělý a troufám si říct revoluční animák na základě hry, která k tomu paradoxně nikdy neměla žádné předpoklady. Způsob budování světa, interakce mezi postavami, a hlavně výše zmíněná animace, která to celé posouvá minimálně o tři levely vejš, než kde by to za normálních okolností bylo, z toho tak k překvapení většiny internetu činí jeden ze seriálových počinů roku. Úvod byl sice na můj vkus trochu chaotický a hledal jsem si kvůli tomu k postavám cestu o něco déle, nakonec se to však povedlo. Takže klobouk dolů, těším se na pokračování, a upřímně doufám, že si ostatní herní vývojáři při sledování zuřivě psali poznámky. 8/10 ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Co lidi na tom LoLku vidí, vždyť je to jenom barevnější DOTA? Ale něco přeci za tím obrovským úspěchem hry musí stát a čím víc jsem nad tím kdysi přemýšlel, tím víc jsem nabyl dojmu, že společnost Riot Games to prostě všechno podstatně líp zvládá. Dali hře lepší a barevnější vizuál, zajímavější hratelnost, neustále tu hru rozvíjí a něco do ní přidávají, starají se o marketingovou stránku věci, prostě nedá se jim upřít, že do toho opravdu hodně investují. A teď tu máme seriál, který mi tak nějak moje přesvědčení o vizi ohledně Riotu potvrzuje, protože i do tohohle bylo dáno hodně, ať už financí, marketingové podpory, ale i snahy a vášně samotných autorů. Je tu spousta výborných rozhodnutí, počínaje výběrem animačního studia, které tomu dalo originální a pro mě nádherný a působivý vizuál, až po práci scénáristů, kteří dokázali vytvořit zajímavý a napínavý příběh s postavami, na kterých mi během chvíle začalo záležet a které mi krásně prokreslili. Ano, je tu pro mě slabší hudební stránka, protože většina písní od Imagine Dragons je pro mě taková zvláštně utahaná a do mnohých scén se mi často nehodila stejně jako ostatní hudba, která jen málokdy dobře a působivě trefila atmosféru. Ale já na to kašlu, protože i tak se mi tohle hodně líbilo! Užil jsem si temnou atmosféru, překvapení a nečekané linky, kterými se příběh ubíral, výbornou, dynamickou a strhující akci, ale i fakt, že každá postava tu je hodně komplexní, dobře předvedená, tohle nejsou šablony, ale reálné charaktery s vadami i silnými stránkami, jejichž rozhodnutí mi většinou dávají smysl a na jejichž další cestě mi záleží. Arcane se mi jednoznačně trefil do vkusu a rád se podívám na další (již potvrzené) pokračování, ale i něco dalšího, co mi ze světa LoLka příště předhodí. Ke hraní LoLka mě to sice nedostane, protože mi chybí skill, trpělivost (jsem moc greedy) a pevné nervy, ale seriál mě nadchl a animačně mě takhle zaujal naposledy asi jen kreslený Spiderman. 9,5/10 ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Game changer na poli fantasy a Netflixovské produkce. Luxusní podívaná jakou i v komiksu těžko pohledat a že jde poznat, že mají kluci načteno. Muselo mě přesvědčit prudce pozitivní hodnocení někde na sociálních sítích, i k prvnímu kliku jsem byl hrubě nedůvěřivý, no po pěti minutách mě měli. Devítidílný seriál čerpá z toho nejlepšího od Gaimana po osudové hry Scotta Snydera v Batmanovi, rozkročí se v politice jako Lucasova sextalogie Star Wars a završí to epičností ne úplně nesrovnatelnou třeba i s Pánem prstenů přinejmenším v tom, jak schopně a precizně jsou vykreslené hlavní postavy. Nevím, odkud a za jakých zdrojů svou inspiraci tvůrci hledali, ale trefili to. A ještě, jak jsem pochopil, aniž bych kdykoliv hrál, perfektně provazuje s hrou. Slabší momenty ve scénáři hravě a meganásobně přebije dojem z celku. Animace je úžasná, příběh je pavučina, Jinx je perfektní postava a směle se může rovnat legendám záporáků jako je Joker. Zmínil jsem animaci? Střih? Nápady? Dynamiku? Soundtrack? Úžasné světy? Propletenost steampunku a magie? Schopnost nadchnout a posilovat nedočkavost na další díl? Zářit tolika silnými momenty, že by to roztrhalo většinu tuctových jednohubek na Netflixu? Potlesk. Neuvěřitelná záležitost a budoucí legenda. Přeju jí to. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

9/10. Neuvěřitelné zjevení, které se automaticky zařadí mezi to nejlepší, co nám seriálová tvorba v roce 2021 nadělila. Audiovizuální prezentace je na první dobrou tím nejčitelnějším plusem a i největší buran v umění musí uznale pokývnout hlavou nad prací, kterou animátoři napříč všemi epizodami vypotili... nepamatuji si tak silný vizuální rukopis, kterému nedělá problém i mix několika stylů a to bez ztráty tolika výživných detailů. V kombinace s hudbou, zvukovou paletou efektů a překvapivě samotnou kompozicí a záběrování je Arcane audiovizuální jednička, od které by se druzí měli učit. Mám jako nováček tohoto světa problém vlastně jen s příliš rychlým tempem a hlavně v druhé polovině s urputnou snahou odvyprávět příliš mnoho na příliš malém prostoru. Počáteční výhoda se díky tomu ke konci proměnila v malé zaškobrtnutí (vývojový proces Jayce budiž příkladem) ale jinak je ta práce se scénářem, výstavbou nového fikčního světa, hromady postav a jejich osobních linek - takřka precizní a k dokonalosti chybí vskutku pramálo. Velká paráda, které se nemusí bát jak fanoušci značky, tak zcela nepolíbení. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (33)

  • Na boxerské tabuli v úkrytu zabírá Vi všechny pozice kromě dvou nejvyšších (zbylé dvě má Clayton). (LUKICKK)
  • Na konci čtvrté epizody poslouchá Jinx písničku s názvem „Get Jinxed“, která vyšla v roce 2013 před uvedením šampiona do hry. (Luicy)
  • Uvnitř bordelu za yordlicí je stěna plná masek, mezi kterými se nachází i maska jednoho ze skinů šampiona Twisted Fatea. Konkrétně se jedná o Blood Moon Twisted Fate Skin. (Luicy)

Reklama

Reklama