Reklama

Reklama

Henry je předčasně vyspělý chlapec, který je poprvé zamilovaný. Jeho láska Christin je dcera policisty od sousedů, kterou otec tyranizuje. Henry se rozhodne Christin ochránit. Plán na záchranu si zaznamenává do svého zápisníku, který najde jeho matka a rozhodne se situaci řešit... (TV Nova)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (69)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Book Of Henry" by som ohodnotil ako veľmi zaujímavý, zvláštne spracovaný, no súčasne príjemný film. Neviem ako sa to v rámci toho príbehu dokázalo skombinovať, ale taká je skutočnosť. Podľa mňa má film veľmi dobré herecké výkony, dostatočne originálny príbeh a dobré postavy, ktoré som chcel sledovať od začiatku až do konca filmu. V strede filmu sa síce udeje niečo, čo celkom prevrátilo moje pocity, no nemyslím to v zlom. Len to bol zvrat, na ktorý som nebol úplne pripravený. Ale zapasoval do filmu veľmi dobre a spravil z toho niečo silnejšie. Takže nemyslím si, že to bol zlý nápad. Občas je to možno trošku melodramatické, no celkovo si myslím, že film je veľmi príjemne vyvážený a má dobrú atmosféru. Čo ale úplne nechápem sú určité momentky v dialógoch, ktoré nie sú dobré spracované a pôsobia trošku nasilu. Najmä keď si človek uvedomí, že spôsob, akým postavy potom komunikujú je trošku zvláštny a nie úplne uveriteľný. A nie, nebudem hvooriť viac, lebo by to boli veľké spoilery. Celkovo musím povedať, že som si film užil, neviem či by som si ho pozrel znovu. Najmä keď už človek vie, kam to bude smerovať. Ale som rád, že som ho videl aspoň raz. Vyzeral dobre, herci sú skvelí, réžia je dobrá a atmosféra funguje. Myslím si, že stojí za pozornosť. Hodnotenie: B ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Príbeh, o ktorom si poviete, že také niečo sa môže prihodiť len vo filme, trošku pritiahnutý za vlasy ... lenže obaja chlapci ma nesmierne bavili, páčila sa mi aj hudba, aj vizuál filmu, aj pán neurológ, aj snajperka mama, aj mamina kámoška, aj Maddie - Sia - Ziegler pekne zatancovala ... aj dva Petrove svetre s nórskym vzorom ... takže neriešim. 3,5* ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Musel jsme počkat pár dní, abych zpětně zjistil, že se mi film vlastně líbil. Navzdory tomu, že byl úplně jiný než jsem čekal a než naznačovala jeho první zhruba půlhodina, navzdory tomu všemu, co se dělo v jeho druhé polovině... Ano, líbil se mi. Je to zvláštní podívaná, která si ale jde svou cestou a je jí úplně jedno, co to provede s divákem, a to oceňuji. A Colin Trevorrow nasbíral spoustu plusových bodů při finále, za které by se nestyděl ani Hitchcock. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Kupodivu funkční snímek, který obsahuje dva filmy v jednom. První film je o super inteligentním chlapci s vážnou nemocí, který přijde na to, že je jeho spolužačka zneužívaná otčímem. Rozhodne se tedy připravit plán na jeho odstranění. Druhá odlišná polovina je pak o matce tohoto nadaného chlapce, která se rozhodne daný plán zrealizovat. Ač navenek se vše může zdát dvojaté, kupodivu to jako celek šlape. Nejvíce v necelé polovině, kdy se dané hlavní role protočí. To skutečně Colin Trevorrow má nejsilnější moment. Jinak se vše dále drží na průměrně kvalitní úrovni. Přesto ale velká chvála za představené a dobře napsané charaktery. Normálně nesnáším příliš chytré děti, ale zde jsou podaný natolik přirozeně a uvěřitelně, že jsem je bez nejmenších problémů přijal. Na druhou stranu je zde záporák nejslabší stránkou příběhu. Ani totiž jako záporák nepůsobí. Celek tedy u mě bazíruje na pomezí 3-4 hvězd. Za bod obratu v polovině příběhu jednu hvězdu přidám. A také samozřejmě za excelentní dětské herce. 75% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako dětský Equalizer, ale v polovině se to nečekaně zlomí. Hodně slzopudný a přitažený za vlasy, ale taky milý, napínavý, překvapující a prvoplánová očekávání neuspokojující film. Námět zajímavý, se scénářem už je to horší (chtělo by to víc prostoru pro záporáka, taky jsem čekal, že Henryho plán bude rafinovanější), ale vyústění nese jasné poselství, a Jaeden Martell jako Henry a Naomi Watts jako jeho matka výborní. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v New Yorku a Nyacku (New York, USA) a bol natočený za 36 dní. (Arsenal83)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Třetí Jurský svět má název, kdo se vrátí?

Třetí Jurský svět má název, kdo se vrátí?

26.02.2020

Třetí Jurský svět vrací na režijní křeslo režiséra Colina Trevorrowa, který před pár lety nechvalně odešel od devátých Star Wars (jeho scénář k devítce přitom koluje poslední týdny na internetu a… (více)

Deváté Star Wars přišly o režiséra

Deváté Star Wars přišly o režiséra

06.09.2017

Lucasfilm začíná mít u Star Wars podobné zákulisní problémy jako studio Warner Bros. u comicsovek od DC. Epizody VII a VIII sice žádné problémy nezasáhly, spin-off Rogue One se ale dočkal velkých… (více)

Reklama

Reklama