Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na podzim roku 1938 se britský úředník a německý diplomat náhodou potkají v Mnichově a začnou tajně plánovat, jak odvrátit vypuknutí války. Podle knihy od R. Harrise. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

Morien 

všechny recenze uživatele

Divný film. Dívala jsem se na něj jen kvůli Georgeovi a ani on tam neměl moc co na práci. Dle mého se nepovedlo zachytit ani tíhu historické situace, ani vztah mezi bývalými spolužáky a ani nepochopení mezi generacemi (mlaďoši x Chamberlain), takže film byl ve výsledku... o ničem? Respektive je to vše takové moc namátkou... Asi je to zase symptom literární adaptace, do filmu prolínají stíny událostí a motivů, na které je v knížce víc času, ale tady nedávají moc smysl. Jeremy je velmi upozaděn, což se může zdát trefné vzhledem ke kontextu, ale nezdá se mi, že by to režisér udělal naschvál. Jakou roli tam mělo hrát Hughovo selhávající manželství? Co ten falešný "akční" konec? Divný film. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jo tak nejlíp na mě zapůsobil konec, kde si Britové odůvodnili mnichovskou zradu jako vlastně geniální strategický krok. Tak to mě občana ČR vážně ironicky pobavilo. O tom jakej je západ jsme se mohli přesvědčit v kauze "Vrbětice" kdy nás nechali proti rusákům opět sami a reálně se nás zastali jen Slováci, Pobaltí a krapet Balkánu a vrchol tomu dala současná vláda, když řekla že jsme to západu dostatečně nevysvětlili a nežádali. No já nevím, když já něco potřebuji od přátel nebo oni ode mě, nemusíme u toho klečet ani připravovat slovní průjem na 5 hodin, prostě stačí říct, tak to mezi přáteli a spojenci platí. No a pokud jde o celý film, tak pro mě jako čecha měl film samozřejmě vysoce atraktivní téma, takže některé pasaže filmu mě bavili, ale protože to celý stojí na nějakým přatelství dvou chlapců a jakés takés špionáži, která je směšná a především již zmíněním závěrem, tak že bych byl nějak nadšen to tedy věru ne, Vidím to stejně jako kolegové někde mezi 2-3 asi spíš tři i když Hitler se teda moc nepoved.. Tak nakonec upravuji na dvě, protožejsme o tom ještě dlouze přemýšlel a ten film dokonale představuje i současné chování západu k zemím jako jsme my, arognatní, povýšenecké a pokrytecké. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na pozadí jedné z nejzásadnějších historických událostí české, respektive československé novodobé historie tvůrci rozehráli prazvláštní fiktivní špionážní drama, které na mě působilo jako prachsprostý alibismus, snaha Angličanů obhájit si Mnichovskou zradu jako geniální strategický tah, což pochopitelně působí neuvěřitelně komicky a upřímně by mě zajímalo, jestli této zrůdnosti někdo z tvůrců opravdu věří. Snímek ukázkově představuje ono slavné rčení „o nás bez nás“, jelikož ve filmu není ani náznak něčeho českého, nedej Bože přítomnost nějakého Čechoslováka. Od odpadu ho zachraňuje čistě jen průměrná audiovizuální stránka, jinak zde není nic zajímavého ani zábavného, o napětí ani nemluvě. 1/10. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

fakt ze film sa prezentuje z pohladu anglicanov ma nijako neprekvapuje (pribeh z pera anglickeho spisovatela) a ani prilis nerozculuje (fikcia i ked postavena na skutocnych udalostiach). co bolo vsak neodpustitelne hrozne, je rezia a strih ktore hranicia so znesitelnostou. Ako priklad posluzi hned uvodna scena na oslave ktora je tak hrozne zostrihana a bez rytmu, az som mal nutkanie to vypnut hned v tom okamziku, s postupom casu sa to zlepsi ale i tak babrak na reziserskej stolicke Schwochow nedokaze vykresat ani za mak napatia zo ziadnej sceny. ()

simon84 

všechny recenze uživatele

O mnichovske dohode z britske perspektivy... No, kdyby tam nenacpali tu spionskou linku, ktera je uplne debilni a vycucana z prstu a kdyby hlavni postava nebyl takove toporne drevo, tak to bylo docela fajn. Tam, kde se to drzi realii je to dobry, je tam podle me dobre zachycena nalada na britske strane a u casti britske verejnosti. Proste nikdo nechtel opakovat hruzy Velke valky. Zas Chamberlein je tam malem jako hrdina, coz je zase prehnany, byl naivni a zaplatil za to...   ale, ze by me to vylozene urazelo? to vubec. A teda hodne nesouhlasim s tim, co tu pise Enspigl. Ohledne Vrbetic se nas zastalo na zapade hodne zemi. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Paul (Jannis Niewöhner) a Hugh (George MacKay) se setkávají v Mnichově v jazzovém klubu, kde je mezi návštěvníky několik gestapáků v uniformách. Jazzová hudba sice není technicky vzato nelegální, ale nacisté ji tvrdě odsuzovali jako zvrhlou hudbu a bylo by velmi nepravděpodobné, že by se v jazzovém klubu objevil důstojník gestapa, natož v uniformě. (Johnny.ARN)
  • Když Chamberlainovo (Jeremy Irons) letadlo vzlétá, je v pozadí vidět velmi výrazný obrys elektrárny Battersea se čtyřmi komíny. V roce 1939, kdy se děj filmu odehrává, však byla kompletně postavena pouze elektrárna Battersea A, Battersea B ještě nebyla dokončena, takže budova měla v té době pouze dva komíny. (Johnny.ARN)
  • Když se asistent ocitne tváří v tvář Hitlerovi (Ulrich Matthes), vytáhne asistent z pouzdra pistoli a zřejmě má v úmyslu vůdce zastřelit, což se však nestane. Ve skutečnosti by ho Hitlerova ochranka poměrně důkladně prohledala. Nikdo kromě nejvyšších nacistů blízkých Hitlerovi by neměl dovoleno nosit do Hitlerovy společnosti střelné zbraně. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama