Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychopat Ryan Gaerity uprchl z vězení v Irsku. Do USA jej žene silná touha pomstít se Liamu McGivnymu, který byl před dvaceti lety jedním z členů jeho teroristické skupiny. Ten ale teď žije pod jménem Jimmy Dove v Bostonu a svou vinu se pokouší odčinit obětavou prací u policejního pyrotechnického oddílu. A patří ve svém oboru mezi nejlepší. Jimmy se nedávno také rozhodl požádat o ruku svou Kate, kterou miluje, stejně jako její dcerku Lizzy; navíc hodlá odejít z aktivní služby do funkce instruktora. Než může uskutečnit své plány, nelítostný Ryan poprvé nečekaně udeří… Působivý akční thriller, věnovaný stále aktuálnímu tématu terorismu, natočil režisér Stephen Hopkins (známý tituly Predátor II, Lovci lvů, též jeden z tvůrců úspěšných seriálů 24 hodin či Californication). Úlohu Ryana ztvárnil Tommy Lee Jones (Muži v černém, Tahle země není pro starý, Takoví normální zabijáci), postavy Jimmyho Dovea se chopil Jeff Bridges (Starman, Nebeská brána, Big Lebowski). (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

PALINO 

všechny recenze uživatele

ZDESENIE je dobrý film zo starej školy, ktorý sa nás nesnaží ohúriť rýchlym strihom, ale postupne budovaným napätím. A to nechýba ani jednej pyrotechnickej scéne. Film som prvýkrát videl ešte ako dieťa a musím oceniť, že po rokoch stratil len minimum zo svojej pôsobivosti. A to aj vďaka sympatickému Jeffovi Bridgesovi, záporákovi Tommy Lee Jonesovi, ale i Lloydovi Bridgesovi. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Určitě o dost lepší než zdegenerovanej Stalloneho Špecialista. Ale stále bohužel příliš dementní na to abych si film užil. Tommy Lee Jones jako záporák byl skvělej a zábavnej (magoři v jeho podání mě vždycky bavěj). Výbuchy taky dobrý. Díky době vzniku hezky praktický efekty a žádnej zajebanej digibordel, ale všechno to stříhání červenýho drátu a podobný píčoviny byly i na dobu vzniku už dost vyčpělý. ()

Reklama

Akana 

všechny recenze uživatele

Dost předvídatelný thriller s množstvím klišé (zápletka model "padouch ohrožuje rodinu hrdiny v pomstě za dávná příkoří" nebo přestřihávání drátů na poslední chvíli), ale natočený s nepopiratelnou zručností a s několika opravdu dramatickými scénami. Jeff Bridges není špatný, ale film "táhne" hlavně Tommy Lee Jones. Ve chvíli, kdy při výrobě výbušnin křepčí na muziku U2 je neodolatelný. "Kdy už bude ten ohňostroj?" "Sleduj maminku. Za chvíli to přijde." ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně otřepaný příběh a poměrně dost nelogismů a chyb ve scénáři, na druhé straně solidní herecké výkony, zajímavé postavy a vůbec celá atmosféra filmu dost zachraňují. Výsledkem je u mě průměrný film, kterých existuje spousta, ale na druhé straně se na něj rád podívám, protože rozhodně patří k tomu lepšímu na našich obrazovkách. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones byl po Přepadení v Pacifiku hodně v kurzu a i tento snímek to potvrzuje. Režisér není kdovíjaký všeuměl a srovnávat prostředí bostonských pyrotechniků s například Howardovým Ohněm by se rovnalo sebevraždě. Po více než 20 letech se jedná o spíše průměrnou podívanou, které upřímně moc nepomáhá nepřesvědčivý Jeff s krajně otravným Forestem. 55% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • V románu "Prince of Thieves", který napsal Chuck Hogan, je tento snímek zmíněný jako "nejhorší film všech dob" (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo od 23. srpna do 24. listopadu 1993. (GASTON73)
  • Vrcholná exploze lodi byla tak silná, že během natáčení rozbila 8 000 oken ve východním Bostonu. (GASTON73)

Reklama

Reklama