Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báječní Bakerovi hoši jsou bratři Frank a Jack, kteří vystupují jako klavírní duo v nočních podnicích. Zatímco průměrný, maloměšťácký Frank je s tímto způsobem obživy celkem spokojený, nadanější Jack trpí těžkou frustrací. Už dávno se však se svým osudem smířil. To všechno se změní, když bratři přiberou zpěvačku - životem znavenou Susii. Jack a Susie se postupně sbližují, ale zároveň si nechtějí připustit, že vztah mezi nimi je mnohem hlubší, než dávají svému okolí najevo.

Ryze americký melodramatický film, natočený v pomalejším tempu, těží především z dobrých hereckých výkonů známých bratrů Bridgesových, k nimž se připojuje i krásná Míchelle Pfeiffer, která ve filmu svůj part i opravdu zpívá - tím ostatně oslnila i členy akademie a byla nominována na Oscare za nejlepší herecký výkon. Film byl navíc nominován na Oscara i za kameru, střih a hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Slyšela jsem na film chválu i hanu. Jsem skutečně na rozpacích, co k tomu říci. Plakát mi říká, že je to drama. No, drama tam bylo pouze přílišné kouření Jeffa BRIDGESE. Ale to mu zřejmě předepisoval scénář. Protože měl pořád cigaretu v hubě, tak mu někdy bylo těžko rozumět. To zaprvé. Za druhé musím říci, že námět byl velmi chudý na nápady a nebýt absolutně skvělé muziky ve filmu, tak bych se musela ptát sebe sama, proč jsem se na to koukala ? Za třetí konstatuji, že zpěv Michelle PFEIFFER je absolutně úžasný (skutečně zpívala ona) počkala jsem si na závěrečné titulky, které mi to potvrdily, takže se až divím, proč se zpěvu nevěnovala profesně. Porota byla zřejmě velmi překvapena jejím uměním, proto tedy dostala za tu roli Oscara. Ale na to, abych tomu filmu dala více než průměr, mi tam opravdu chyběla nějaká zajímavější myšlenka. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Miluji tenhle snímek! Ano, tak jednoduché to je! Pro tu nádhernou atmosféru, pomalé tempo, stylovou hudbu, výborného Jeffa Bridgese jako Jacka Bakera a krásnou, nesmírně sexy a nádherně zpívající Michelle Pfeiffer jako Susie Diamond. Mezi Jeffem a Michelle to patřičně jiskří a na scénu, kdy leží v rudých šatech na pianu nikdy nezapomenu! Stejně jako nikdy Jeffovi neprominu, že ten, kdo ji " masíroval krk ", byl on a ne já :o) Stačí? Bude muset........ p.s. tenhle snímek je o správné náladě a načasování...... ()

Reklama

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Pětihvězdičkovým hodnocením šetřím, ale tady ho dám.. Hoši jsou totiž parádní, dokonalá odpočinková romance s výbornou muzikou a excelentními a neuvěřitelně uvěřitelnými hereckými výkony. Nadšený jsem z hezkého příběhu o vzestupu a pádu bratrské hudební dvojice, jejíchž monotónní noční pracovní život rozvíří až krásná zpěvačka v podání výborné Michelle Pfeiffer. Atmosféra zakouřených jazzových klubů, Ameriky devadesátých let a pomalejší tempo filmu dokresluje ještě více pohodový zážitek, který si ovšem né každý musí umět vychutnat a nemusí na něj zapůsobit tak jako na mne. Jelikož i já přičichl k profesionálnímu muzikanskému nočnímu životu a vím jak tento chlebíček chutná, snímek jsem si dokonale užil a nechal se jim unášet. Stal se mou srdcovkou.. Ovšem znovu upozorňuji že milovníci zvratů a svižného děje si na své rozhodně nepříjdou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velice sympatická sonda do světa druhořadých nočních podniků, kde léta kolébá posluchače klavírní duo naprosto rozdílných bratrů. Zevšedněnou spolupráci má zpestřit najmutí ambiciózní zpěvačky Susie, což se i po finanční stránce osvědčí, ale přinese i jisté rozepře a frustraci. Působivě čistý snímek je především hereckým koncertem bratrů Bridgesových a Michelle Pfeiffer. Vedle melancholické kamery Michaela Ballhause (Scorseseho častý spolupracovník) a příjemně pomalého tempa má i precizně vykreslené postavy. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Ale pěkné ***, skoro ****. Téma a prostředí je mi blízké, od prvního záběru náladově barvičkující kamera dělá mým unaveným očím stejně dobře jako kukuč a křivky Michelle P., líbí se mi autentické podání muziky a našly by se i další klady, jenom je to na mě kolem a kolem snad až moc velká selanka a hra na jistotu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Je to poprvé, kdy bratři Bridgesovi hráli společně ve filmu. Některé spory mezi filmovými bratry Bakerovými byly přímo inspirovány neshodami mezi "skutečnými" bratry. (Hromino)
  • Michelle Pfeiffer přiznala, že když získala roli ve snímku, nezpívala více než rok. Musela tedy ve studiu trénovat i přes deset hodin denně, načež si vzala nahrávky domů a i tam trpělivě trénovala. (Hromino)

Reklama

Reklama