Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový pyrotechnik Danny O´Neill se pokouší zastavit zločince likvidující s pomocí nové trhaviny americké senátory zapletené do nelegálního obchodu se zbraněmi. Je pekelně silná a mísí se s obyčejnou vodou. Stačí se napít. Ač je bez chuti, barvy a zápachu, stává se po aktivaci žaludečními šťávami smrtelně viditelnou a slyšitelnou. První obětí se stane půlka washingtonské restaurace, poté co se jistý senátor při snídani napije vody. FBI je zmatená, protože se nepodařilo najít ani stopu po trhavině. Nemůže ji najít dokonce ani Danny. Když krátce nato zahyne další senátor, je už zřejmé, že za vším jsou teroristé, vedení chladnokrevným a bezcitným Michailem Rašídem, požadujícím deset milionů dolarů po senátorech zapletených do nelegálního kšeftování se zbraněmi. FBI se případem prokousává jen velmi pomalu a na stopu výbušniny se dostává, až když exploduje soudkyně předsedající procesu s Rašídovým teroristou. Danny pochopí, že další na řadě je sebevědomý senátor Traveres, a tak všichni spěchají na slavnostní otevření Dětského centra, kde má pronést úvodní projev. Podaří se jim všechny evakuovat a zlikvidovat teroristu, který se v sebevražedném pokusu napije kontaminované vody. Teroristé se nevzdávají a obklíčí senátorův dům. Danny se je však pokusí zlikvidovat pomocí výbušnin rozmístěných v domě. (TV Nova)

(více)

Recenze (85)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prekvapeni, filmu o bombach nebo pozarech tu bylo dost, ale tenhle prichazi s originalni myslenkou a k tomu slusne a misty krvave zpracovanou. Atmosfera filmu je taky slusna a Pierce Brosnan nema chybu, jen me uz nebavi ty rodinny problemy hlavnich hrdinu, ktery jsou skoro v kazdym druhym filmu. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

pírs není zrovna můj favorit -samozřejmě nejen kvůli tomu, že se podílel na pozvolném propadu Bonda někam do vod tripl ixek ale také díky jeho neobyčejně špatným počinům jako je indián (kde se mohl pořádně herecky vyřádit). Na Live Wire jsem narazil tak nějak náhodou při večerním ležinku. Je to takovej ten typickej film o drsným poldovi jake bucharovi co likviduje psychopatické klauny a hláškuje při tom jako gramec. Co se týče akce tak to naštěstí není tak zlý, ale pírs je prostě konva a co je nejhorší, že místo toho aby čas od času vytloukl dušičku z nějakýho toho darebáka tak jenom vede debilní kecy o tom jak rozbije držku senátorovi kterej mu přefikl starou. Navíc Ron Silver je asi tak dvakrát charismatičtější maník ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan zahrál hlavní roli opravdu skvěle se svým budoucím Bondovským šarmem. Bohužel scénář už tak chválit nebudu. Do poloviny filmu jsem se nudil, protože tam nebyla vůbec, ale vůbec žádná akce. Ta druhá polovička už je mnohem lepší a akčnější. Námět snímku je celkem originální ale chtělo to kvalitnější scénář. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Je to sice postavené na vodě, ale i ta, jak vidno, může explodovat. Výsledkem je tedy hodně explozivní, poměrně svižná podívaná se všemi obvyklými atributy ambiciózních béček přelomu 80-90 let, přesto dnes už značně poznamenaná zubem času a scénářem, jehož autor se nemaže s logikou a neztrácí čas něčím tak zbytečným jako je studium podkladů. Výsledek pobaví, často spíš nechtěně, ale z hlavy se vypaří dřív než se rozptýlí ozvěna poslední exploze. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Explozivní zábava totálně béčkového ražení, přitom jeden z prvních zástupců „pyrotechnických thrillerů“ 90. let (mezi dalšími Zděšení, Specialista, Nebezpečná rychlost...). Na jedné straně zábavný thriller s bizarním a velmi chytlavým nápadem „živé rozbušky“, který přináší pár velmi povedených výbušných scén (režisér nezapře své začátky u Scanners II & III), na druhou stranu film opředený tolika klišé a brakovými dialogy, až to bolí. Pierce Brosnana mám velmi rád, zde má ale docela strašně napsanou roli (při jeho flashbacku s dcerkou jsem se té lacinosti musel nahlas zasmát). S přimhouřenýma očima ještě lepší průměr, v němž Ben Cross (hlavní postava Ohnivých vozů) hraje over-the-top záporáka, no potěš pandu! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo od 22. října do 10. prosince 1991 ve městech Washington a Los Angeles. (GASTON73)

Reklama

Reklama