Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Neuvěřitelné věci se dějí na francouzském královském dvoře! Píše se rok 1782, sedm let před Francouzskou revolucí, a nemorální Colombine, hraběnka de Vache žije a intrikuje v paláci ve Versailles na dvoře Ludvíka XVI. Jejími nohsledy jsou otrlá služebná Lisette a sluha Bouffant. Donášejí královně Marii Antoinettě, všemožně se snaží pokořit hraběnčinu úhlavní nepřítelkyni, madam de Plonge, a v rámci svých intrik se neštítí ani vraždy. Vůbec netuší, že dekadentnímu dovádění francouzské aristokracie už brzy učiní přítrž Velká Francouzská revoluce. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Toto by in Östereich se nikdy nemoct stát!" Škoda, že největší ambicí ČT zůstává nejkvalitnější pořady před divákem svědomitě ukrývat a pouštět je s nulovou propagací v popůlnočních časech. Následky jsou nedozírné - například tenhle skvělý britcom, tematicky srovnatelný s Černou zmijí, skoro nikdo nezná. Kdo se pozastavuje nad tím, že dvojice Frenchová - Saundersová patří v UK k nejúspěšnějším atributům televizní zábavy? Kdo ocení prvotřídní český dabing, který si hravě poradil i s hustým výskytem slovních hříček? Kdo kromě nás nespavců udrží otevřená víčka i v hodinách duchů? Kdo je pro sepsat protestní petici ve věci hojnějšího výskytu britské srandy v televizi? Jestli se někdo najde, budu první, kdo to podepíše. 100 % ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Ha, konečně vyplulo napovrch, z jakého blázince vražedkyně Helen Mucus utekla. Verzatiles! A vzala s sebou i svou neméně vtipnou sekundantku maskovanou za velikonočního králíčka. Nechytáte se? Ani když napíšu, že Trevor si nedá čaj, protože je v kostele? Nicméně i tak tu máme typicky britsky ujetou sérii z prostředí královského dvora předrevoluční Francie, kde o kecy, často s narážkami na promiskuitu, a absurdní situace povětšinou není nouze. Problém jsou totiž někdy dost nevyrovnané scény v rámci dílu, jedna má slovní výměnu napsánu skoro geniálně, další naopak poněkud mdlé dialogy s jednou či dvěma dobrými hláškami. A někdy lze nachytat střih na drobných chybách. Český dabing je vynikající a bavil mě i o trochu víc, než originál. Ve výsledku tedy příjemné překvapení za čtyři trochu slabší hvězdičky. ()

Reklama

Blois 

všechny recenze uživatele

Tak do tohoto seriálu jsem se zamiloval. Narazil jsem na něj úplnou náhodou a zprvu jsem se vyděsil, co je to za parodii na Marii Antoinettu. Nakonec jsem byl ale nadšen. Dawn French a Jennifer Saunders jsou dokonalé a snad se nejde nesmát. Dokonce i český dabing od Nadi Konvalinkové a Jaroslavy Obermaierové je vynikající. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hodnocení a komentáře zde se tváří, jako by šlo ztracenou perlu podobnou nálezu živého jedince druhu Leaellynasaura amicagraphica ukrytého ve sklepení pod starou synagogou Pražskou, jenže opravdu výborné jsou zde jen dva díly ze šesti a ty ostatní jsou jen lehce průměrné a někdy ani to ne. Postavy jsou sice napsány zajímavě a mají vysoký potenciál, jenže ten je dosti nevyužit, obzvláště díky místy lehce tupému scénáři, kterému chybí pořádná dávka nasteroidovaného humoru, místo něj je přítomen buď humor lehce vykastrovaný, měkký a hloupý, nebo naopak naprosto zbytečně vulgární, ale lobotomizovaný, takže působí stejně hloupě jako snahy českých překladatelů u amerických filmů přeložit hovorový jazyk libovolné skupiny osob (ať už je to´americký gheto, nebo banda irskejch námořníků) do hovorové češtiny, také jinak pitomě a trapně. Pro mě docela zklamání. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Výborný britcom se značně černým a zvrhlým humorem a perfektním českým dabingem škoda že o tomhle skvostu neví moc lidí. "Dobrý jitro tak sem slyšela,že markýz de Sade zase uprchl ze žaláře. Víte ,že sem spala v sousední komnatě? Mohla sem to být já surově svedená s prasečím měchýřem přes hlavu. Z bujarých večírků už to znám taky" Prostě klasika není co dodat. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě hraběnka vyčítá Bouffantovi, že jeho povinností rozhodně není to, co dělal před 3/4 hodinou (byl u svého milence v Paříži). Stefan Zweig však ve své biografii o Marii Antoinettě popisuje, že cesta z Versailles do hlavního města trvala kočárem 2 hodiny, svižnou chůzí pak nejméně 6 hodin. (stefji)

Reklama

Reklama