Reklama

Reklama

Neumírej sám

Trailer

Obsahy(1)

King David, tvrdý a charsmatický drogový král, se vrací do svého rodného města, kde místo očekávaného spasení najde pouze kruté násilí a zločin. Poslední okamžiky svého života stráví se ctižádostivým novinářem Paulem, kterému vypráví o svých zločinech a jejich následcích. Předává Paulovi kazetu, na níž je zaznamenán jeho život. Díky tomu zůstane Paulův život navždy ovlivněn... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

pirate 

všechny recenze uživatele

Celý film tam jeden černoch (to není naznačení rasismu) vypráví, co provedl a jaké udělal chyby. Do toho se občas připlete někdo, kdo po něm jde a David Arquette se dozvídá znepokojivé věci o identitě muže, na kterého narazil před jeho smrtí. Na konci se něco málo dozvíme, něco se zakončí a film je pryč. Jako možná mírně (opravdu hodně málo) krimi životopis bych to ještě spolkl, ale i tak mě vůbec nebavil. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na černošskej film s jednim bílým to vůbec nebylo špatné :).Mělo to fungující potemnělou atmosféru,povedenou pointu,slušné herce,i rázný spád.Moc mě sice neoslovily etapy ze života King Davida,ale vyloženě ubíjejícími také nebyly.A možná kdyby autoři ještě více přitvrdili(hodně scén zůstalo na půl cesty) a většině postav dodali tu správnou šťávu,šlo by o výborný drsný pouliční thriller.Ale v zásadě mě i tak Never Die Alone dost mile překvapilo a bavilo. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Drsná akční kriminálka z prostředí současného černoškého ghetta, která se formou i obsahem evidentně inspiruje klasickými filmy stylu NOIR ze 40. a 50. let - ať už komentářem hlavního hrdiny, nasvícením a barevným tónováním ( typická je scéna siluety tmavého vozu s krvavě červenými světly ) a zejména syrovou atmosférou prosycenou realisticky pojatým bezohledným násilím. Slušné herecké obsazení, zajímavý soundtrack. Neumírej sám nepředstavuje nějakou filmovou revoluci, není vyjímečný, ale ve svém žánru představuje slušný nadprůměr. Celkový dojem 75 %. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nechce se tomu ani věřit, ale DMX je opravdu nehorázně cool motherfucker. Nad jeho hláškami by se dalo klidně kroutit hlavou, ale tady je člověk baští ani neví jak. Příběh je kupodivu ucházející a stopáž je tip ťop akorát. Na typicky americký "gangsta" film překvapivě syrová akce a digitální kamera (natáčí se hlavně v noci), což je samozřejmě věc pozitivní. Navíc závěr přinese do trochu obnošené story příjemný závan v podobě neočekávaných zvratů. Celek v podstatě není vůbec inovativní, ovšem podán je formou věru originální. Žádné moralizování, maminkovské řeči a snaha o vykoupení. DMX je prostě šmejd, ale nelze si ho neoblíbit. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velice solidní černošské gangsterské drama, kde se blýskl známý raper DMX. Silný příběh rozjede osud jednoho charismatického drogového krále, jemuž se vlastní omšelý život poněkud vymkne kontrole. Atmosféra správně temná a ponurá. Místy je děj krapet předvídatelný, ale to je způsobeno pouze opakováním tématických motivů, jaké se používali v podobně zaměřených snímcích už dříve. Vše se odehrává v noci, takže to byla ohromná výzva pro kameru a světla. A nedá se říct, že by se to nepovedlo. Po obrazové stránce se vcelku jedná o překvapení. Protože se nejedná o drsný akční film, bude pro mnohé poněkud nudící. Tady jde převážně o děj a ten se povedl. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama