Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jitku (J. Janatová) mrzí rozchod s Lubošem (Z. Honzík). Jokl (V. Brabec) pokračuje ve svých útocích na bývalou ženu, ale po rozhovoru s Helenou Olivovou (J. Šulcová) je ve svém odhodlání zviklán. Konečně pochopí, že jeho nová žena chce, aby se tímto způsobem definitivně rozešel se svou bývalou rodinou. Andrea Hladíková (J. Jurištová) se snaží ustaraného Michala (M. Vladyka) rozptýlit, ale urazí se, když Michal na schůzce s ní nedokáže mluvit o ničem jiném než o škole. Hladíková předstírá úraz, aby nemusela jet s Michalem a osmou třídou na hory a ředitelka rozhodne, že pedagogický dozor na horách zajistí Jana (V. Žilková). Na horách se Jana s Michalem znovu sblíží. Nedaleko místa, kde je osmá třída na výcviku, žije učitel Lamač (J. Sovák), kterého Michal s dětmi navštíví. Při té příležitosti vyjde najevo, že Lamačová (B. Bohdanová) Michalovy dopisy manželovi zatajila. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

gonga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší je samý závěr, během kterého loučící Lamač stojí pod okapem a vypadá jako osamělý oběšenec. Dodnes mi vrtá hlavou, zda šlo o režijní záměr, být totiž na jeho místě s tou jeho megerou, asi bych si to hodil taky. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všude kolem bílá zář, zapadl nám matikář... Ředitelka školy (Věra Galatíková) použije obrat "četl nám levity". Když někdo někomu čte levity, něco mu vyčítá, za něco ho kárá. Třetí kniha Mojžíšova zvaná Leviticus  obsahuje pravidla, jak se správně chovat. Teď už vím, co čtu. Taky jste rád když víte co čtete? To víš že jo... Andrea  (J. Jurištová) a Michal (M. Vladyka) shání lístky do divadla. Scéna se točila ve Vinohradském divadle, což v té době byla pro Vladyku domovská scéna.Školní třída byla ubytována na lyžařském pobytu v Hančově boudě v Krkonoších. žít pod jednou střechou z bytostí která vám čte dopisy a pak je spálí, to je silná káva... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Školní třída byla ubytována na lyžařském pobytu v Hančově boudě v Krkonoších. (sator)
  • Když dorazí Michal (Miroslav Vladyka) po zběsilé jízdě na běžkách z hor do školy a přijde s lyžemi do třídy, není na něm ani vločka sněhu, dokonce i běžky nenesou jediný důkaz, že se na nich ještě před pár minutami lyžovalo. (sator)
  • Olivová (Jana Šulcová) má v kanceláři tranzistorový přijímač ceněného designu, se kterým bylo Československo na Světové výstavě EXPO-58. Jedná se o přístroj Tesla 2800B-2 „Mír“, vyráběný Teslou Přelouč. Jeho předchůdce, vyráběný od roku 1958, je Tesla 2800B „T58“. (sator)

Reklama

Reklama