Reklama

Reklama

Pátrání po Jednookém Jimovi

  • USA The Search for One-eye Jimmy
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Skvěle obsazená, profesionálně amatérská parodie bez servítek - prostředníček vztyčený proti Hollywoodu. Mladý nezávislý režisér natáčí dokument o Brooklynu kde vyrůstal. Potkává zde staré známé a zjišťuje, že před několika dny zmizel Jednooký Jimmy. Natáčení se mění v pátrání po Jimmym. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vyloženě nízkorozpočtová záležitost spadající do oblasti americké nezávislé scény. Jde o parodii na nezávislé dokumenty a zároveň na děsně coolově se tvářící tarantinovské detektivky se stylizovanými postavičkami z chudinské čtvrti plné americké bílé lúzy. V podstatě poloamatérský projekt, což je ovšem patrně i záměr, který ale disponuje skvělým obsazením i v případě drobných roliček. Steve Buscemi, Samuel L. Jackson nebo John Turturro hrají vyloženě s chutí, z každého záběru je patrné, že je režisér k jejich účasti nemusel přemlouvat a že každý přispěl nějakým nápadem k celkovému výsledku. Je sice pravda, že výraznější dramatickou linku snímek postrádá, postavy jsou spíš figurky a na dialozích nepracovala celá armáda hollywoodských scénáristů, nicméně ve výsledku jsem se přesto bavil velice slušně. Vidět známého charakterního herce Johna Turturra, jak divoce křepčí v rytmu diska jako parodie Johna Travolty z Horečky sobotní noci, se někomu jen tak nepoštěstí. A takových momentů se najde celář řada. Pokud srovnám tenhle undergroundový projekt s podobným pokusem z českých luhů a hájů, jako byl Choking Hazard, pak jde v případě amerického kousku o nedostižný, prakticky oskarový film. Celkový dojem: 80 %. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Les,(Holt McCallany) mladý absolvent filmové školy, chce natočit dokument o Jižním Brooklynu -čvrti, v níž vyrůstal. Při tom se dozví, že zmizel jeho starý přítel Jimmy. Pod zástěrkou rešerší ke svému filmu, začíná pátrání po zmizelém příteli. Do práce zapojí církev, mafii i FBI. Brzy málokdo ví, oč vlastně jde... Solidní herecky, slabší dějově. ()

Reklama

Nut 

všechny recenze uživatele

Stačilo málo a tento film se mohl stát kultovým, stylem podobný Pulp fiction. Herecké obsazení excelentní, bohužel scénář není dotažen do konce a celková stopáž je taky hodně krátká. Přesto je to solidní podívaná, minimálně vás pobaví John Turturro v roli discomana nebo S. L. Jackson coby kapitán Ron. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Byla by to parádní podívaná, nebýt přešlapování v prostřední pasáži a celkově suchého scénáře. Nosné jsou ovšem postavy a ty stojí za to. Ani ne plukovník Samuela L. Jacksona, nebo looser Stevea Buscemiho, ale drobné postavičky, které často nemají ani text, ale jsou nezapomenutelné. Fotr (co mu stojí péro, když má depresi), Hlavoun (co mu jeho dědek přebere všechny holky), Disco Bean (téměř zachránce Jimova oka), nebo i Jednooký Jimmy (kterému někdo oko vystřelil, když zrovna dával štětce "dýško")... Ovšem s tímhle potenciálem jsem nucen čekat trochu víc. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Lapálie skvadry totálních nýmandů, které zjevně nikdo nefilmoval pro peníze, nýbrž pro zábavu. Člověk až skoro nemá chuť vědět, jak to bude dál, ale nakonec se ta atmosféra a dynamika ve stylu jazykově vzdělávacího pořadu z osmdesátých let docela vetře pod kůži. Pro mě by jakékoli hodnocení mezi jedničkou a pětkou mělo své opodstatnění, a protože se neumím rozhodnout, nechávám to srabácky na trojce. ()

Reklama

Reklama