Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Zdálo se, že po příchodu malého děťátka Filipa do života Važanů byly navěky odváty zlé časy. Rok poté jsou však Kristína, Michal a jejich děti opět vystaveni obtížným životním zkouškám. Kristína se vyrovnává se smrtí své matky a na jejích bedrech nyní leží celé její krejčovství. Michal se bude muset podívat minulosti do tváře, protože se pokusí oživit starou firmu, kterou měl se zesnulým Petrem. A syn Boris bude váben skupinou mladých extrémistů... Seriál Přiznání režiséra Braňa Mišíka natočený dle scénáře Zuzany Líškové a Nadi Jurkemik je volným pokračováním úspěšného seriálu Slovenské televize Hnízdo z roku 2019, jenž se stal nejsledovanějším původním seriálem této stanice. Vedle navrátivších se postav v podání Soni Norisové, Alexandra Bárty, Andrey Karnasové a Andyho Kummera se do popředí dostává Syřanka Lejla (A. Sbouli) s malým synkem Samim, kteří jako jediní přežili transport do Evropy v tzv. „dodávce smrti“ a ocitli se na Slovensku v jednom z uprchlických center. Zde Lejla již rok neúspěšně usiluje o získání azylu, v čemž jí brání hlavně nesrovnalosti ohledně její minulosti. Lejlin osud se pak brzy propojí s osudem Kristíny nejen díky její snaze se začlenit, ale hlavně díky obdobné životní situaci – výchovy ročního dítěte. Bez ohledu na rozdílnost etnik, víry či země původu je rodičovství a obětování se pro potomka tím nejpřirozenějším lidským citem, právě díky němuž naleznou v sobě obě matky vzájemnou oporu... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (2)

Přiznání (2022) 

Druhá řada celkem úspěšného slovenského seriálu Hnízdo (2020), který s ním nemá moc co společného. Pel mel několika dějových tematicky pestrých linek různé kvality, které se v posledním díle spojí: 1) Rodina Važanových a jejich polomanželské děcko - nijaká záležitost, 2) Muslimská imigrantka s děckem - nápad to dejme tomu mělo, ale sklouzávalo to ke sluníčkářskému klišé 3) Parta mladých nacionalistů - vyloženě hloupě nevěrohodně provedené 4) zkorumpovaný policajt - nadějné, ale nevyužité 5) lesbické duo - zbytečnost roku, která s ničím nesouvisela  6) drama a romantika z autobazaru - the best of co mne bavilo, jednak scénáristicky a obsazením nových neokoukaných tváří, přičemž vystřelená kometa kráska Martina Zábranská, která se po debutu princezny ve Šťastném smolařovi  (2012)  na deset let ztratila a tento rok si dělá kolečko snad po všech slovenských seriálech. Konečný dojem je, že technicky to je nadprůměrný seriál mezi slovenskou tvorbou, ale na první řadu to nemá. Dvě hvězdy i za ten titulní song, u kterého jsem si myslel, že se jede čtvrtá řada Narcosu (2015). ()

Epizoda 1 (2022) (E01) 

RTVS vsadila na pokračování nadprůměrného Hnízda (2020) , a první díl je tedy hodně ze široka jen seznamovací pomalý rozjezd. Ale potenciál to má. Hlavně jsem si ale všiml, že za posledních deset dní je to čtvrtá premiéra českého nebo slovenského tv útvaru, kde se objevuje Jana Kvantiková, tentokrát podruhé v posledních deseti dnech jako lesbička, která po princezně má tentokrát vztah se sociální pracovnicí v podání mé oblíbení Rebeky Polákové. ()

Reklama

Reklama