Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (453)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $20miliónov║ Tržby USA $37,676,925║ Tržby Celosvetovo $57,833,925▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Santa Clause je Sám doma v Smrtonosnej pasci! Nuž ho-ho-ho Tommy Wirkola a ďalšia konina ako mraky. Ako smršť okopírovaných nápadov a jemu vlastných krvavých jatiek. Toto mohla byť kultová záležitosť, keby to nebolo také urvané od buka do buka. Určite sa z toho dalo vyťažiť, ďaleko, ďaleko viac. /50%/ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Wirkola sem nacpal tunu odkazů na různé popkulturní filmy a tohle tady funguje, že nefunguje nic jiného jsem čekal, ale na moje gusto se to vzhledem k možnostem drží až příliš při zemi a potenciál byl větší. Každopádně nonstop na sračky zabijáckej satan claus to táhne kdykoliv je na scéně. Nakonec těsně za lepší trojku.65% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Vianočná vývza 2022 - 44. film - Tak bez "Violent Night" by tohtoročné Vianoce asi ani nemohli byť. Na tento film som sa úprimne tešil po tom ako som videl trailer a veril som, že sa dočkám solídnej zábavy. A našťastie sa tak aj stalo. Je tu niekoľko skutočne tvrdých momentov, ktoré ale vedia náramne pobaviť. David Harbour ako Santa Claus je tu pre mňa skutočne vynikajúca voľba. Tak nejako dúfam, že si ten kabát niekedy oblečie znovu a ukáže svoj talent, lebo ma tak neskutočne pobavil, ako už som dávno nevidel. Je tu niekoľko skvelých momentiek či už keď má len robiť svoju prácu alebo keď má likvidovať zloduchov. Najlepšie je asi ako pomocou kladiva zlikviduje celý zástup bojovníkov, ktorí sa dostanú do jeho nástrah a padnú v boji s jeho kladivom. Dostať sa na Santov "naughty list" je rozhodne niečo, čo nechcete. Ja som si toto každopádne užil a spomínaná scénka s komínom ma nadmieru dostala. Má to solídne finále, je dokopy len jedna vec, čo mi nejako výraznejšie vadila a tou sú naši rodinní príslušníci, ktorí sú často neskutočne nesympatickí a skoro až čakáte či sa našim zloduchom nepodarí aspoň niektorých z nich zabiť. Lebo by sa možno ocitli na Santovom zozname tiež za niektoré veci, ktoré sa tu udejú. Som však rád, že som film videl a možno by som sa k nemu aj vrátil. Je to rozhodne krvavá vianočná komédia, aké viem oceniť. Hodnotenie: B+ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tommy Wirkola zkřížil příběh o Santovi co ztratil víru ve Vánoce se Smrtonosnou pastí. Rodina pracháčů se na svátky sejde ve svém dobře střeženém sídle když je napadnou zlí únosci zrovna když tam Santa baští sušenky, od jedné z mála hodných holčiček... David Harbour se v úvodu profiluje jako pupkatý ožrala, který chce seknout s prací, ale když záblesky do minulosti odhalují jeho původ, dostává bezmála mýtický rozměr. Když pak v kůlně sebere bourací kladivo a jde zachraňovat onu malou holčičku, nabere to grády. Rozmašírované hlavy, přeseknutí únosci a rozemletí vojáci. Akce je přehledná a Vánočně inovativní. Vtipy čiší cynizmem, odkazy na Sám doma jsou vyloženě brutální jen občas je to trochu pomalejší, ze začátku se to malinko hledá, ale většinu času je to výborná zábava. Přál jsem si nejít na Štědrý den do práce. Asi jsem zlobil. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Merry fuc*ing Christmas!! David Harbour aka alkoholik Santa s temnou zabijáckou minulostí (chválím super background origin story!!) lítající si se soby hvězdnou oblohou a močící na obyvatele pod ním versus parta zabijáků v domě s rodinou, která se vzájemně nesnáší? Fuck yes! Tohle je nekompromisní John Wick ve vánoční verzi a jednoznačně nejlepší dáreček, který bych si na konec roku mohl přát. Humor jede o stošest, je správně perverzní a neslušný, ale hlavně je parádně zakomponovaný do probíhajícího děje a působí přirozeně a ne na sílu tlačený. Už úvodní sekvence, kdy chodí Santa po domech a místo dárečků vyvádí všemožné nechutnosti uzemnila celé kino do sedaček a dala jasně najevo, v jakém duchu se bude zbytek filmu nést. Všechny postavy přepadené rodiny jsou archetypově skvělé charaktery od rozmazlených spratků, přes vtipné ňoumy až po ty správňáky a stejně tak parta zabijáků s přezdívkami jako jsou Cukroví či Perníček dostávají dostatečný prostor a skvěle baví! Film si bere to nejlepší z podobných Wick žánrovek, balí to do excelentního vánočního kabátu a velmi šikovně pracuje s vánočními motivy, a tudíž o mordy pomocí světýlek, ozdobných řetěžů, vánoční hvězdy, rampouchu, bruslí či betlémského ježíška není nouze. Jednoznačnými highlighty jsou pak sekvence ve stylu Sám doma (!!!!!) nebo Thorovo řádění s kladivem, kdy divák neví, jestli se dřív od srdce smát, nebo v duchu sténat nad násilností. Violent Night je doslova chuťovka na konec roku, která krom pár sentimentálních emocionálních rozmluv nemá hluchých míst, dokonale kombinuje násilí, parodický humor, vánoční atmosféru a rodinnou komedii v sakra velkém stylu a musím uznat, že takovouhle zábavu jsem nečekal. Tommy Wirkola to prostě dokázal. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Po závěrečných titulcích následuje krátká scéna. (KaterinaSkop)
  • Trudy (Leah Brady) si podle Santy (David Harbour) zasloužila místo na seznamu hodných dětí, protože si uklízela v pokoji, poslouchala rodiče, chovala se hodně ke zvířátkům, byla hodná ke všem a pozvala neoblíbené dítě na svou oslavu narozenin. (HellFire)
  • Miesto natáčania: Winnipeg (Kanada). Natáčanie filmu prebiehalo od januára do marca 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama