Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (453)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Šílená noc je zábavná podívaná, která se sice nebude pouštět celé rodině před vánočním stromkem, tento mix Sám doma a Smrtonosné pasti má ovšem přeci jen šanci se v jistých kruzích stát instantní klasikou. David Harbour si navíc tuto roli užívá a sequel s paní Clausovou by mu člověk přál automaticky. V jistých momentech navíc Šílená noc připomene filmy, které dnes jen tak nevznikají. O to více je ve svých nejlepších momentech sympatičtější…. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Krátce po začátku jsem pomyslel na Smrtonosnou past, minutu na to, jedna z postav na legendární snímek sama odkázala. Sám doma přišel na řadu záhy. Kombinace těchto vánočních klasik zabalena do originálního hávu s novými prvky přináší žánrové osvěžení a oddechovou zábavu, ačkoli s drsností se tvůrci teda nerozpakovali. John Leguizamo nebyl dlouho vidět, takže si určitě s chutí střihl odporného záporáka s komplexem z dětství. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Vianočná vývza 2022 - 44. film - Tak bez "Violent Night" by tohtoročné Vianoce asi ani nemohli byť. Na tento film som sa úprimne tešil po tom ako som videl trailer a veril som, že sa dočkám solídnej zábavy. A našťastie sa tak aj stalo. Je tu niekoľko skutočne tvrdých momentov, ktoré ale vedia náramne pobaviť. David Harbour ako Santa Claus je tu pre mňa skutočne vynikajúca voľba. Tak nejako dúfam, že si ten kabát niekedy oblečie znovu a ukáže svoj talent, lebo ma tak neskutočne pobavil, ako už som dávno nevidel. Je tu niekoľko skvelých momentiek či už keď má len robiť svoju prácu alebo keď má likvidovať zloduchov. Najlepšie je asi ako pomocou kladiva zlikviduje celý zástup bojovníkov, ktorí sa dostanú do jeho nástrah a padnú v boji s jeho kladivom. Dostať sa na Santov "naughty list" je rozhodne niečo, čo nechcete. Ja som si toto každopádne užil a spomínaná scénka s komínom ma nadmieru dostala. Má to solídne finále, je dokopy len jedna vec, čo mi nejako výraznejšie vadila a tou sú naši rodinní príslušníci, ktorí sú často neskutočne nesympatickí a skoro až čakáte či sa našim zloduchom nepodarí aspoň niektorých z nich zabiť. Lebo by sa možno ocitli na Santovom zozname tiež za niektoré veci, ktoré sa tu udejú. Som však rád, že som film videl a možno by som sa k nemu aj vrátil. Je to rozhodne krvavá vianočná komédia, aké viem oceniť. Hodnotenie: B+ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na Wirkolu docela slabota. Zčásti se sice jedná o krvavou řežebnou zabijačku, ale z mnohem větší části o laskavě hřejivou vánoční rodinnou komedii. Několik žertů je povedených, několik gagů černohumorně vtipných, ale třeba postava Santy Clause je jednoznačným zklamáním. Je příliš lidská, nadává, chlastá, skuhrá bolestí, krvácí a dokonce i umírá. Můj ideální Satan Claus by měl být úplně jiného ražení - mlčenlivé dvoumetrové hovado s řeznickou sekyrou v obrovských svalnatých prackách, démonický, nezranitelný, nesmrtelný. Jeho návštěvy domácností by spočívaly v nemilosrdném a sadistickém vyvraždění všeho živého v domě, včetně pejsků, kočiček i případných rybiček. Nemluvil by, jen vydával neartikulované animální skřeky. Tak tomu bych říkal biják podle mého gusta. Ale jediná vskutku uspokojivá scéna z celého předchozího filmu byla ta, ve které Santa zmastil svým "mjölnirem" z Walmartu, cucacím špalkem a ostrou bruslí skoro celý private extraction team. A to byla sotva tříminutovka, takže snad uznáte, že na hoďku pade stopáže to není nic moc odvaz. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Parta zabijáků se rozhodla zkazit Vánoce rozhádané rodině a zachránit je může jen Santa Claus. A tenhle pupkatý vousáč se rozhodně násilí nebojí. Tommy Wirkola se sice ve svém akčňáku trošku pomalu rozjíždí a možná si až příliš hraje s žánry a vánočními klišé, ale včas zvládne přeřadit do módu, v jakém ho máme rádi. David Harbour je tu evidentně ve svém živlu, akční scény jsou plné nápadů a přehledně natočené, humor černočerný a odkazy na Sám doma a Smrtonosnou past taky potěší. Ideální alternativa k Popelce. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Po závěrečných titulcích následuje krátká scéna. (KaterinaSkop)
  • Miesto natáčania: Winnipeg (Kanada). Natáčanie filmu prebiehalo od januára do marca 2022. (Arsenal83)
  • Postava jménem Thorp (Mike Dopud) je odkazem na Rodericka Thorpa, autora knihy „Smrtonosná past“. Stejnojmenný film inspiroval tvůrce Šílené noci. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama