Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Přesně jak jsem čekal - jako hudební doprovod většinou metalová nebo rocková hudba. To je asi taky jedinej důvod, proč se to jmenuje Heavy Metal. A jak jsem nečekal - první příběh napůl jak nějakej Phill Marrlow. Na animáku bylo zajímavý hlavně to, že to vůbec nebylo pro děcka. Pořád nějakej sex s nadrženejma velkozatejma babama nebo chrstance jasně červené krve. Po grafické stránce to vypadalo jak nějakej komiks z časopisu ABC staršího vydání. A nebavilo mě to. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Z pozice zapřísáhlého fanouška komiksů jsem prostě Heavy metal musel vidět. Jednotlivé povídky jsou ukázkové béčkové akční sci-fi s nezbytnou dávkou sexu. Na tom asi tvůrci ve filmu trvali, protože hrdina k ženské vždycky přijde jak slepej k houslím (něco jako v péčku) a bez dlouhejch řečí je soulož natvrdo natočená. Prostě komiks :) samotná kresba mě ale trochu zklamala...styl animace starých fláků jako je tenhle Heavy metal mám rád (Kocour fritz a spol..), ale tohe jde nějak mimo mě. ()

Reklama

KoRner 

všechny recenze uživatele

Jeden sled príbehov, ktoré majú spoločné iba to, že vyzerajú akoby ich niekto robil na tripe a do toho mu hral heavy metal (Ten 70-tkový, takže žiaden brutal death nečakajte). Animácia je zaujímavá a príbehy sú robené tak, že divák naozaj nemá šancu odhadnúť ako sa môže skončiť. Ale je to fakt kult, Besson napríklad okopčil celý prvý príbeh o taxikárovi. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvý príbeh s taxikárom Kenyonom sa mi páčil, ale potom to išlo dolu vodou. Po tom, čo som o filme čítal pred jeho zhliadnutím, podľa názvu, screenov či často používanej prezývky "kultový" som čakal skôr nejaký akčný brutálny nárez, kde bude kyborg-sexbomba zabíjať hromady iných kyborgov a bude mať obrovské ňadra zaliate krvou, to celé ľahko líznuté cyberpunkom a čo najtemnejšou atmosférou. Namiesto toho som sa dočkal prekvapivo akejsi rozpačitej a nedotiahnutej fúzie Flasha Gordona, Futuramy, Mightora, anime a zápletiek pornofilmov. Keby nevznikli tieto diela väčšinou neskôr, povedal by som, že tu mal niekto dosť málo fantázie. No a k tomu nespojité a občas divné príbehy a ani z toho metalu som toho v soundtracku moc nezachytil. No, tak neviem. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Některé dějové linie ve filmu jsou dle originálu. Klíčové příběhy jako „Harry Canyon“, „Captain Sternn“ a „Den“ pocházejí z časopisů, ale závěrečná sekvence „Taarna“ byla zcela nově napsaná. Samotný časopis „Heavy Metal“ pochází z francouzské komiksové antologie „Metal Hurlant“. (griph)
  • VHS z roku 1996 obsahuje i nepoužitý příběh "Země Nikdykde". Tento příběh je na DVD z roku 2000 černobíle uvedený jen ve vystřižených scénách. Doprovází ho píseň "Time" skupiny Pink Floyd. (Terva)
  • Film využíval scén s herci, které poté byly předělány do animace. (griph)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama