Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nejsem příliš velký příznivce amerických "anime" (na rozdíl od japonských), ale tohle je pecka. Na rok vzniku mnoho nadčasových myšlenek a témat. Celkově je film pojat podobně jako Animatrix (2003), jen řada po sobě jdoucích příběhů se točí kolem ... zelené koule. No a ta koule má nějaké jméno a je to absolutní zlo, síla a vlastníkovi dává neomezenou moc, nebo ho může také zničit. Na tohle základní téma je pak nabaleno několik příběhů, které se od sebe dobře liší jak dějem, tak i kresbou. Celkově se jedná o fantasy - sci-fi - akční nářez. Najdete zde skutečně všechno, souboje, příšery, krev, sex, humor, nahotiny, hrdiny, ... Úžasný je na tom všem ten "look", protože dnes se jedná díky věku filmu vlastně o takový "RETROanime". Prostě mě ta kresba a animace dostávala. Bohužel, film posledním příběhem neuvěřitelně poleví a to ve všem, jak v ději, nápadech tak kresbě. Je to strašná škoda, ale je to tak výrazný skok dolů, že nemohu dát plné hodnocení. Ale jinak paráda a dnes již velice zajímavý kousek. ()

Dzin01 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem si tenhle povídkový film půjčil na VHS a naprosto mě uchvátil. Dá se říci, že definoval žánr animovaného filmu pro dospělé. Protože tady je všechno. Každá z povídek je trochu jiná a přitom jsou si docela podobné. Hlavně se mi líbí poslední a to nejed "fešnou ženou" v hlavní roli, ale netradiční kombinací scifi a fantasy. Což se ostatně prolíná celým filmem. Vím, že to není Marvel, ale to není na škodu. :-) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dobrodružstvá jednej zelenej gule naprieč galaxiou. Epizódy majú samozrejme kolísavú úroveň, je to nesúrodé, gýčovité, maximálne sexistické a násilné. Čiže presne také, aké som očakával a ako som aj chcel, aby film vyzeral. Osemdesiatky, ako ich máme radi. Rockové pecky tu sú skôr ako podmaz, vôbec nestrhávajú na seba pozornosť a pochopiteľne je to dobre, nejedná sa o žiaden videoklip. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na to jak je to známý film nemůžu říct, že by mě to moc nadchlo. Je to takový mix sci-fi a fantasy historek, některé jsou celkem zábavné, některé o ničem, většina z nich je ale dost braková. Spojovací příběh je slabý - zelená koule zla, která se prolíná všemi příběhy a ukazuje dívce co dovede. Animace není žádný zázrak, místy mě to připomínalo Bakshiho. A uvřískané heavy-metalové songy jdou taky mimo mě. Na druhou stranu je tu spousta nahatých a kozatých holek, taky spousta brutality a krve. A ten poslední příběh o ochránkyni s předáním štafety na konci má jistou fantasy epičnost. Koukat se na to dalo, ale zítra nebudu vědět o čem to bylo. 3*. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nedocenený kultový klenot s famóznym soundtrackom, ktorý je v podstate takým Animatrixom 80.-tych rokov, a nechýba mu ani slušná porcia krvi a sexuálnych scén. Skladá sa zo 7 samostatne fungujúcich poviedok, ktoré spája jediné - podivná mocná diabolská entita z neznáma, ktorá na najrozmanitejších svetoch rozdúchava nenávisť a šíri smrť. A teraz k samotným poviedkam, ktoré sa kus od kusu líšia žánrovým zaradením, spracovaním či animáciou (kresbou): 1.Soft Landing - mrazivá hororovo ladená poviedka, ktorá vypĺňa priestor medzi ostatnými príbehmi a spája ich, rozpráva o astronautovi, ktorý vo vesmíre nachádza podivnú na zeleno žiariacu guľu, a prináša ju domov ukázať dcére. Netuší, že spravil osudovú chybu... 80% /// 2. Harry Canyon - vynikajúci drsný cyberpunkový noir, ktorý sa jednoznačne inšpiroval v Millerovom kultovom komikse Drsná škola. Nechýba tu taxikár, ktorý je hlavnou postavou, dievča po krk v problémoch, gangstri a kopa hlášok. A samozrejme podivná zelená guľa... 95% /// 3. Den - conanovská barbarská hrdinská fantasy, v ktorej malý chlapec objaví záhadnú zelenú guľu, tá ho prenesie na neznámu planétu a zmení na silného muža. Keď zbadá dievča v serióznom malére, rozhodne sa jej pomôcť - a dobrodružstvo sa začína! Nechýba ani solídna dávka humoru. 90% /// 4. Captain Sternn - príbeh súdneho pojednania s arogantným zločincom, hviezdnym kapitánom Sternnom, ktorý chce súd vyhrať pomocou úplatkov. Nastanú však menšie problémy, v ktorých má prsty dačo zelené. 85% /// 5. B-17 - klaustrofobický horor, odohrávajúci sa na palube bojového lietadla, kde zelená guľa premenila mŕtvu posádku na zombie, ktorí teraz idú po zvyšných dvoch. Brrr. 90% /// 6. So Beautiful & So Dangerous - vtipná a svižná sci-fi komédia, v ktorej dvojica mimozemšťanov a robot unesú novinárku, mimozemšťania sa sfetujú a novinárka sa s robotom vyspí. Oh, a novinárka má na krku náhrdelník so zelenou guličkou. 90% /// 7. Taarma - epická fantasy v háve sci-fi, v ktorej zelená entita zmení časť mierumilovnej populácie na nemilosrdných ničiteľov, ktorý rozpútajú vojnu. Postaviť sa im môže jedine posledná príslušníčka dávnej rasy mocných bojovníkov. 100% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • VHS z roku 1996 obsahuje i nepoužitý příběh "Země Nikdykde". Tento příběh je na DVD z roku 2000 černobíle uvedený jen ve vystřižených scénách. Doprovází ho píseň "Time" skupiny Pink Floyd. (Terva)
  • Podstatnou částí filmu je soundtrack, na který přispělo celkem třináct dnes již legendárních kapel jako například Black Sabbath, Devo, Nazareth nebo Cheap Trick. (Olík)
  • Ve filmu byl také poprvé představen elektronický hudební nástroj Ondes Martenot, který později začal Elmer Bernstein používat jako svou ochrannou známku. (Terva)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama