Reklama

Reklama

Sisu

Trailer 1

Obsahy(1)

Na sklonku druhé světové války najde osamělý prospektor (Jorma Tommila) v divočině Laponska na severu Finska bohatou zlatou žílu. Když se s nově nalezenou kořistí vydá na cestu do nejbližšího města, narazí na ustupující oddíl nacistických vojáků vedený nelítostným obersturmführerem SS (Aksel Hennie), který chce zlato zabavit pro svůj oddíl. Bohužel pro celou vojenskou jednotku se nejedná o obyčejného kopáče, ale o mýtickou „armádu jednoho muže“, která ztělesňuje kvintesenci finského pojmu „sisu“ – blyštivou formu odvahy a nepředstavitelného odhodlání čelit, byť i drtivé přesile. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (481)

verbal 

všechny recenze uživatele

Sisu? Nejsu su! Byl jsem su minulý měsíc a dost mě to prudilo, kdo se má furt zašívat a reponovat! Nepřeložitelné slovo „su“ přeneseně znamená vcelku nudného urputného dědka, kterého nezabije ani zmrd. Bidos western a jakože pocta (čti „pohlupavý plagiát“) Drtidomu, nedosahující kvalit či poetiky ani jednoho a působící asi jako nejnudnější film s Bronsnovic Karlíkem nebo nejunylejší sračka od Kventýna. Nesmrtelné Laponsko personifikované do železného senila, potírajícího uprostřed monotónní tundry četu úchylných dementů Wehrmachtu. Nic víc, nic míň. Půlka hrací doby je spíše otravný turistický průvodce, jako hezká krajinka, ale na dokument Národní geografie jsem se fuckt netřásl, k tomu trocha poměrně retardované akce a několik málo roztomilých fatalit, kvůli nímž zdejší kohorta omezených kečupových frotérů zase brutálně přebušila procenta. Tři s hodně odřeným Helanderem. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tu krásne vidno rozdiel medzi Tarantinom a keď sa niekto hrá na Tarantina. Áno, film pôsobí drsne, krvavo a miestami zábavne, ale to nestačí. Hlavný hrdina je doslova nesmrteľný, ani obesenie mu nerobí problém, pripadalo mi to, akoby bol mix Terminátora s Rambom, no ešte vyklonovaný na vyšší level. Samotný príbeh je úplne nulový, ťažko hovoriť o nejakom deji a keď som na začiatku počul náckov kecať po anglicky, hneď som vedel, že toto dobre dopadnúť nemôže a keď sa vytasili fínske kurvy s vážnymi ksichtami a so samopalmi v rukách, tak pohár trpezlivosti s týmto filmom pretiekol. Hrozne cool sa tváriaca sračka. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Moc by se mi líbilo, kdyby něco takového bylo zpracováno zcela vážně a v rámci možností uvěřitelně. Šlo to ve Staré pušce, šlo to v Green Room, mohlo by to jít i v tomhle případě. Jenže tato témata se zcela vážně (právě s výjimkou Green Room - díky bohu za něj!) zpracovávala naposledy v 70. letech. Bohužel. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vynásobte si všetky vtipné zábery v traileri dvomi a to je v podstate celá zábava, ktorú od Sisu dostanete. Fínsky John Wick mal potenciál hýriť množstvom šialene humorných, bojových scén, no pravdou je, že ich neobsahuje zase toľko. Príbehovo je navyše extrémne priamočiary, plný klišé a záporáci sa správajú ako banda neschopných detí. Hlavný hrdina tak častokrát prežije skôr kvôli ich hlúposti a úplnej náhode, než pre skúsenosti veterána. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Láska ke splatteru a John Wickovský kult osobnosti v luxusním finském podání. Krásně syrová řezanice která nikam nespěchá, každý brutální kill a každý nasraný škleb hlavního démona z pekel, živoucího ztělesnění všeho Finska, se tu náležitě vychutnává. Členění do kapitol a krásně přepálené gore evokují Tarantina, ale ten právě ten pomalejší styl filmu evokuje spíš spaghetti westerny. A všechna čest autorům že zvládli takovouhle stylovku, a ne jen prázdné exhibování bezuzdného násilí a nekorektnosti jak se to v podobných filmech nezřídka děje. Jen humoru by mohlo být trochu víc, hlavně v první půlce, která se místy vleče až trochu moc. Ale poslední třetina, kdy už náckové konečně jenom zoufale utíkají a je jich stále míň a míň, ta už je perfektní. 8/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Nemeckí vojaci vo filme sú podľa označenia na uniformách príslušníci Waffen-SS. Môžeme si ale všimnúť, že vozidlá, na ktorých sa presúvajú, majú na značkách označenie "WH", ktoré patrilo Wehrmachtu. Nakoľko sa dej filmu odohráva v roku 1944 a sledujeme ústupovú fázu, takéto miešanie techniky nebolo nezvyčajné. (Johnny.ARN)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama