Reklama

Reklama

Sisu

Trailer 1

Obsahy(1)

Na sklonku druhé světové války najde osamělý prospektor (Jorma Tommila) v divočině Laponska na severu Finska bohatou zlatou žílu. Když se s nově nalezenou kořistí vydá na cestu do nejbližšího města, narazí na ustupující oddíl nacistických vojáků vedený nelítostným obersturmführerem SS (Aksel Hennie), který chce zlato zabavit pro svůj oddíl. Bohužel pro celou vojenskou jednotku se nejedná o obyčejného kopáče, ale o mýtickou „armádu jednoho muže“, která ztělesňuje kvintesenci finského pojmu „sisu“ – blyštivou formu odvahy a nepředstavitelného odhodlání čelit, byť i drtivé přesile. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (481)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Moc by se mi líbilo, kdyby něco takového bylo zpracováno zcela vážně a v rámci možností uvěřitelně. Šlo to ve Staré pušce, šlo to v Green Room, mohlo by to jít i v tomhle případě. Jenže tato témata se zcela vážně (právě s výjimkou Green Room - díky bohu za něj!) zpracovávala naposledy v 70. letech. Bohužel. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zabíjanie náckov v atmosfére skoro westernu, to pobaví mnohých, hoci namiesto výbuchov a streľby ja uprednostňujem skôr krompáče do chrbta a iné masážne salóny. Bol to však silne krvavý zážitok spojený s brutalitou, niekedy až prílišnou a až nadľudskou, skoro mytologickou, kde dej začínal rýchlo pripomínať niečo ako starú počítačovú hru. Režisér sa inšpiroval Rambom jednotkou a je to dosť vidieť. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

„Není nesmrtelný, jen prostě odmítá zemřít.“ První půlhodinu to vypadalo na plný počet hvězd, jenže pak to začalo trochu drhnout, některé scény byly trochu delší než by jim slušelo, začal tomu tak trochu padat řetěz. Nicméně i tak zábavně ujetá divočina s řadou skvělých momentů. Prequel, kde by Aatami podobným způsobem vykostil těch 300 Rusů, bych si určitě nenechal ujít. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Kolik min jsme sem dali?-Všechny.- Fantastický akční snímek, v němž finský avenger Aatami nejprve masakroval Rusáky (to bohužel divák neuvidí) a nyní pro změnu německé nácky (což je v podstatě to samé). Příběh má výstavbu westernu, ale nikoliv amerického, nýbrž špageťáckého, včetně hudby a spousty mrtvol se spoustou krve. Kdo ovšem nepřistoupí na nadsázku a zábavnou hru o nesmrtelném mstiteli, bude nejspíš rozčarován a dost možná i zklamán. Je tedy dobré vědět, do čeho se jde. Nepíše se mi to lehko, ale tady by neobstál ani Wick. Na příklad jak přežijete pod vodou? Když budete nepřátelům podřezávat hrdla a dýchat zbytky vzduchu z jejich plic. Jistě, krom nesmrtelnosti je tu řada scén, jejichž vysvětlení by asi bylo naprosto krkolomné a zoufalé, ale pro diváka očekávajícího jen zábavu to nejsou překážky. Vedle nazi zombií další příjemný zářez v rámci severské kinematografie (vážné válečné filmy sem nepočítám). Netušil jsem, jak moc se laponská krajina podobá norské...krásné. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slibná bublina, kterou vytvořily upoutávky, paradoxně splaskla s první akční scénou. Tarantinovské titulky, dělení do kapitol a rádoby spaghetti westernová atmosféra bohužel nestačí k tomu, aby se z klukovské blbinky stal opravdový film. Sisu mě až překvapivě nudil(o) a ze všeho nejvíc na mě působil(o) jako finský Machette. Včetně pocitu, že víc než upoutávka vzniknout nemělo. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • V pozadí filmu sa odohráva Laponská vojna v roku 1944, počas ktorej prebiehali boje medzi Fínskom a nacistickým Nemeckom. Miesto a rok sú však jedinou podobnosťou so skutočnou históriou. (Muel)
  • Podľa režiséra slúžili ako veľké inšpirácie pre film americký akčný film Rambo z roku 1982 a skutočný fínsky vojenský ostreľovač Simo Häyhä. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama