Reklama

Reklama

VOD (1)

Úspěšný právník a věčný sukničkář Jackie Lung (Jackie Chan) je pověřen případem, kdy obhajuje majitele továrny, která zřejmě znečišťuje jezero slečny Yehové. S pomocí svých přátel se Jackie chce dozvědět víc o žalobkyni i o její krásné sestřenici Nancy. Ani neví jak, a najednou je do Nancy bláznivě zamilovaný, snaží se pomoci její sestřenici a po krku mu jdou kumpáni majitele továrny, protože se dostal až příliš blízko k odhalení tajemství, čím se vlastně továrna zabývá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho najlepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o úspešnom právnikovi, ktorý prijme ponuku obhajovať vplyvnú spoločnosť, keďže bola zažalovaná kvôli znečisťovaniu jazera jeho majiteľkou a tak si zavolá na pomoc svojich dvoch schopných priateľov, aby našli niečo proti majiteľke a jej sestre. Lenže právnik a jeden s priateľov sa do sestier zamilujú a tak sa rozhodnú postaviť na ich stranu a zistiť pravdu o spoločnosti a jej zločineckých aktivitách. So spracovaním som veľmi spokojný, už od začiatku som mal z toho skvelé pocity, dejovo sa síce očakávane nejedná o nič výnimočné, ale sú tu tri perfektné hlavné postavy, ktoré si bez problémov utiahnu aj svoje samostatné scény, no samozrejme ich spojenia sú ešte lepšie, čo je pritom takmer stále. Jedine musím trochu vytknúť, že je tu trochu viac romantiky, než by bolo vhodné, pričom tá mimo humorných scén nemá čím zaujať, ale to je skutočne to jediné, inak si film udržuje vysokú úroveň zábavnosti a väčšinu času som mal pocit, že jedna skvelá sekvencia strieda druhú. Akcie je tu dosť a je skvelá. Súboje sú výborne natočené a hlavne majú perfektnú choreografiu, ktorá dovoľuje naplno vyniknúť všetkým zúčastneným, či už po bojovej, ale aj gymnastickej stránke, takže na ich kúsky je skutočne radosť pozerať, k tomu chválim aj výber prostredí a navyše to miestami pôsobí aj správne tvrdo, toto sa mi veľmi páčilo. Najviac sa mi páči celé finále v továrni, ktoré už miestami berie dych, ale skvelá je aj akcia na lodi a vlastne aj všetko ostatné. Veľmi spokojný som aj po stránke humoru, je ho tu dosť a väčšina sa výborne vydarila, chválim hlavne scénu s megafónom alebo už tradičná skrývačka v dome. Herecké obsadenie je vynikajúce, perfektné hlavné trio Jackie Chan, Sammo Hung a Biao Yuen, pričom každý z nich je v prvotriednej forme, sadli mi aj ženské postavy a k tomu skvelí záporáci, kde vynikajú hlavne Wah Yuen, ktorého kúsky hlavne vo finále sú nezabudnuteľné, ale aj Benny Urquidez a Billy Chow. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, tu sa v rámci žánru nedá nič vytknúť. Naveky drakom je jeden z najlepších filmov Jackieho Chana a najlepšia spolupráca tejto trojice, ktorá vyniká skvelou akciou a aj humorom, na toto sa dá pozerať stále. 81% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Na akční béčko povedená zápletka o právníkovi, jeho kumpánech, kteří se snaží intriky zkompromitovat proti stranu. Celé se to zamotá a vznikají romantické zápletky mezi hlavními postavami, které překvapivě fungují. Já osobně musím kvitovat, že tentokrát se tvůrci vyhnuli trapnému humoru a veškeré vtipné momenty s situacích, jako například večere u právníka jsou povedené. Některá místa jsou zbytečně hluchá, ale nad tím dokážu mávnout rukou, neboť akční scény jsou absolutní TOP. Chanovi sekundují fantastičtí herci a Kam-Bo se svým břichem není pozadu. Bitky na parníku a závěr v továrně je brutální a bez typických humorných grimas s Jackiem, jak jsme zvyklí. Nad některými kousky zůstává rozum stát a vyvolávalo to ve mě úžas, jako když jsem poprvé shlédl Onk Bek. Jeden z nejpovedenějších kousků s Jackiem, jaké jsem za poslední dobu viděl......8/10 ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Přikláním se spíše ke slabšímu průměru. Jackie, co by advokát, se zamiluje do ženy, se kterou vede soudní spor jeho klient a tím si od něj vyslouží nemálé "díky". Tentokráte si ale na pomoc přizval 2 neméně zručné kamarády a za jejich pomoci dovede vše do šťastného konce. Občas se všichni poperou(dokonce i mezi sebou) a dokonce vypustí i nějakou tu vtipnou hlášku:-) Ale!! Je hodně Jackieho filmů, které jsou o poznání lepší....a to vypustili nepovedené scény...fuj!!:-)60% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Klasická hongkongská prča s Jackiem, Sammom a Biaom. Niečo podobné ako Pojazdná Kantýna ale toto má viac akcie a lepší humor čo sú dva najdôležitejšie faktory. Jackie ako slizký odrbávačský právnik (samozrejme s dobrým srdcom ), Sammo ako podvodník bez prachov ( taktiež s dobrým srdcom ) a Biao ako vyšinutý paranoik ( bez dobrého srdca ). Je zábavné keď sa tí traja priateľsky mlátia hlava nehlava až sú na sračky a Jackie potom udivuje svoju návštevu keď sa mu záhadne zjavujú modriny a rozbitá huba. No, všetko neprekvapivo speje k záverečnej bitke pri ktorej sa prítomný búchači snažia zistiť čo vydrží ľudské telo než sa rozláme na maličké kúsky. Vrcholom je druhé kolo zápasu Jackie vs Benny Urquidez a opäť to sttojí za to. Podarený je aj vyziabnutý záporák s obrovskou cigarou, hlavne na konci je zábavný. Pre mňa určite podarená kravinka. ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan, Sammo Hung a Biao Yuen. Pokud se ve filmu sejdou takové asijská esa, tak to nemůže dopadnout špatně. Klidně bych zkrátil romantickou a komediální linku a přidal do filmu víc soubojů, ale jinak není co vytknout. Nejvíc mě potěšil hlavní záporák, jeho doutníky a taneční pohyby v závěrečném souboji :) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se odehrává scéna v restauraci, kde chce právník Jackie (Jackie Chan) odškodnit ženu svého klienta, posléze tam dorazí i klientovi „muži“ a ženu napadnou, dojde na souboj, do kterého se zapojí i Jackie. Zajímavé je, že úplně stejná scéna a dokonce i ve stejném prostředí na stejném místě se odehrává ve filmu Touch a Go (1991), kde hlavní roli ztvárnil Sammo Hung (který hraje i zde), jen s menšími změnámi – dojde na napadení ženy, souboj, ovšem Sammo není ten, kdo se pere. (gein)
  • Jackie Chan soutěžil v roce 1989 o hongkongskou filmovou cenu za nejlepší akční choreografii. (Terva)

Reklama

Reklama