Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

haj 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jde o čtvrtý díl Police Story, je zde spousta odlišností. Jackieho policista změnil jméno, ve filmu se vůbec neobjeví jeho snoubenka (Maggie Cheung), Jackie už nestojí proti asijským mafiánům ale celosvětovému spiknutí. Zkrátka film se nese mnohem víc v duchu hollywoodských filmů než předchozích dílů, akce už není tak tvrdá (ale je rozhodně zábavná a originální- Jackie na snowboardu, zápas se žebříkem, boj pod vodou v bazénu plném žraloků), ani kaskadérské kousky tak nebezpečné, ale i tak jde o jeden z nejlepších Jackieho filmů posledních deseti let. Silnou stránkou filmu je i humor, kterého je zde opravdu hodně a ve většině případů je velmi povedený. Je vidět, že Jackie si se Stanley Tongem rozumí. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Snad nejzábavnější ze všech Jackieho filmů. Při scénách pod vodou jsem se řezal smíchy. První polovina je docela trapná a Jackie na sněhu není moc přesvědčivý ani po jeho osvědčených stránkách. Potom se to ale rozjede a Jackie dokazuje že umí. Jen pár toporných herců dál kazí dojem a připomíná ten trapnější začátek. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Připadám si jako James Bond, ale hezký holky tu nejsou." Kdybych mi někdo dal úkol proletět se na Ukrajinu, zapsat časy sedmi návštěv sledované dámy na WC, dostat miliardu hřiven a užít si den volna, tak bych to asi bral. Neznám sice aktuální kurz hřivny k juanu, ale miliarda zní dobře. Jen by se do toho nesměla vloudit ukradená jaderná hlavice, což už je záležitost spíše pro Jackieho. Mě při jeho pověstné akrobacii nejvíce pobavila bojová ekvilibristika s rozkládacím žebříkem, mavaši-geri chůdou do prvního patra a podvodní kopací masáž doprovázená nechápavými pohledy udiveného žraloka. Tohle je prostě přímočarý útok na prvotní signální soustavu a já jsem se zapomněl krýt. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Když to tak vezmu, tak Jackie hraje stále tu samou (nijakou) postavu ve skoro všech svých, stále stejných (nijakých) filmech... Ale co naplat, když ty jeho choreograficky bezchybné akční kousky berou dech stále stejným způsobem (tj. hodně). Navíc většině jeho filmů (tomuto nevyjímaje) nechybí spád, tempo ani slušná dávka ucházejícího humoru. Možná to bude znít trochu nepochopitelně, ale já ho mám čím dál raději (myslím samozřejmě Chana). 70 % ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku chudší bratříček v rodině Police Story, skoro se ani nechce věřit, že by do této série patřil. Spíše je to taková odpověď Jackieho Chana na Jamese Bonda. Choreografie soubojů je opět nápaditá, hlavně bych chtěl pochválit ty podvodní scény. Něco takového se jen tak nevidí. Ze závěrečných sestřihů nevydařených scén je jasné, že štáb si natáčení užíval. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. února 1996 v Hongkongu. (Varan)
  • Drvivá väčšina áut použitá vo filme pochádza z tovární Mitsubishi Motors Company, či už typy Diamant, Galant a Lancer. Na konci sú videť aj GTO Twin Turbo convertible (3000GT VR-4 Spyder). Taktiež je tu zopár vozidiel Hyundai, z ktorých niektoré boli vyrobené v závodoch Mitsubishi. (Peter-1307)
  • Jackie Chan si při akční scéně rozrazil rty. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama