Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

maty39 

všechny recenze uživatele

First strike je sice navěšen na sérii Police story přes postavu přímého nadřízeného z předchozích dílů, ale jinak tento film nemá se sérií nic společného. Jackie spíše parafrázuje Bondovky a drží se i jejich vyprávěcí struktury. Jackie se nejdříve vydá na Ukrajinu, kde se okamžitě zaplete do obchodu s jadernými zbraněmi. Po akční scéně na lyžích se přesuneme do Austrálie, kde má prodejce rodinu. First strike má pekelné tempo. Je to zdánlivě dáno tím, že film byl pro mimo hongkongské trhy asi o 20 minut prostříhán. Ve výsledném sestřihu běžíme od jedné akční scény ke druhé. Pro zajímavost jsem se podíval na originální verzi a ani ta výsledný dojem příliš nenapraví. Spíše byly vystřiženy některé vysvětlující scény, některé komediální scény a některé scény byly zkráceny. Nic zásadního co by výrazně změnilo tempo nebo vyznění filmu. Pokud se budeme bavit o té verzi kterou většinou známe,tak z komedie zbyly jen nějaké gagy. Pokud v něčem First strike vyniká, tak je to akce. Úvodní akční scéna na lyžích je ďábelská, s divokými kaskadérský kousky. Po přesunu do Austrálie je výborná scéna, kdy  Jackie musí utéct před dvěmi obrovskými rusáky. Není to bitka, ale spíš Jackieho akrobatické kousky. Vrcholem a nejcitovanější z tohoto filmu je bitka s žebříkem. Finále pod vodou je nápadité, ale vodní element trochu brzdí Jackieho v rozletu. Díky nezajímavému a uspěchanému ději působí First strike spíše jako sestřih akčních scén, než plnohodnotný akční film. I tak jsem poměrně spokojen, především díky prezentované akci a opět režírující Stanley Tong také není žádný břídil. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ač to patří do série Police Story, tak snímek v první půlce dost připomíná bondovky a nezapomene to i zmínit. Jackie se z HK podívá na Ukrajinu, čeká ho zběsilá jízda na snowboardu, dostane se i do Austrálie, zaplave si ze žraloky atd. Vzhledem k tomu, že jsem nic nečekal mě snímek příjemně překvapil. Chan zde je ještě ve vynikající fyzické formě, choreografie je většinou vtipná a nápaditá (obvzláště podvodní kung-fu je lepší než zpomalené "bullet-timy") a především to má slušné tempo, ve kterém zapadnou i některé chyby. Slušný rozpočet je vidět a v neposlední řadě to je i docela krátké, takže film nezačne ani nudit. ()

Reklama

Losik 

všechny recenze uživatele

Další pokračování Police Story, které ale nejde v duchu předešlých dílu. Jackie je tu skoro jako 007. Pěkné souboje a choreografie jak už tak bývá zvykem. Slabší příběh což je také normální, ale zase dohromady to dá super film, který je docela i krátký. Jackie Chan je prostě zábavný a na každý jeho film se dobře kouká. Na konci jsem zase kroutil hlavou co tam předváděli za kaskadérské kousky, ale neni to takové maso jako v prvním a druhém díle. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Je to tak trochu guláš - sice nesourodý, ale chutný a pikantní: Hong Kong říznutý Jamesem Bondem v dárkovém balení à la Hollywood. Kromě toho - díváte se snad na filmy s Jackie Chanem kvůli bezchybnému scénáři ? P.S.: S žádným dílem "Police story" se "První rána" srovnávat nemůže, ale díky dynamické, kreativní choreografii akčních scén na slabší 4* přece jenom má. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Už ve třetím POLICE STORY si Jackie udělal výlet do Číny a tentokrát to vezme přes Ukrajinu až do Austrálie. Inspirace bondovkami, které rok předtím znovu nakoplo ZLATÉ OKO, je zjevná a přiznaná a ne, že by si Jackieho fanoušek opět nepřišel na svoje - Jackie proskakuje žebříky, kungfuje pod vodou a metá kotrmelce na chůdách - ale ve výsledku je to průměr a nejslabší díl série. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se v Číně, Rusku, na Ukrajině, Austrálii a v Hong Kongu. (Varan)
  • Drvivá väčšina áut použitá vo filme pochádza z tovární Mitsubishi Motors Company, či už typy Diamant, Galant a Lancer. Na konci sú videť aj GTO Twin Turbo convertible (3000GT VR-4 Spyder). Taktiež je tu zopár vozidiel Hyundai, z ktorých niektoré boli vyrobené v závodoch Mitsubishi. (Peter-1307)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. února 1996 v Hongkongu. (Varan)

Reklama

Reklama