Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan sa rozhodol natočiť svoju vlastnú bondovku, čo už na prvý pohľad neznie moc dobre a dokonca ju zaradil do svojej vydarenej série Police Story, čo mi prišlo úplne zbytočné, aj tak s ňou má spoločné len minimum a navyše len kazí jej meno, pretože Prvý boj sa podľa mňa moc nevydaril. Už zápletka mi príde nanajvýš neprehľadná, nevýrazná a nezaujímavá, tu skutočne nie je o čo stáť, ale zase tempo je mimoriadne svižné, tu sa neustále niečo deje a často sa cestuje po celom svete, čo v kombinácii s veľmi krátkou dĺžkou zaisťuje, že sa na to dá bez problémov pozerať. Trochu sklamaním je ale aj akcia, určite nie je zlá, je jej tu plno, tu akcia strieda akciu, technicky a vizuálne je samozrejme prvotriedne zvládnutá, odohráva sa v atraktívnych lokáciách a ani po stránke rozmanitosti ju kritizovať nemôžem, ale celkovo ma jednoducho moc nebavila. Páči sa mi úvodná akcia pripomínajúca bondovky, v ktorej nechýba streľba, výbuchy, vrtuľníky, ozbrojení lyžiari a samozrejme Chanove kaskadérske kúsky a ešte aj naháňačka v hotelovej izbe s dvojicou agentov, medzi ktorými poteší obrovský Nathan Jones, ale tým to vlastne aj končí. Ešte sa občas objaví nejaký slušný moment, alebo typické rýchle Chanove premiestňovanie do náročných miest, ale celkovo ma už žiadna akčná sekvencia moc neoslovila. Hlavne tu chýba nejaký poriadny súboj. A humor je na tom ešte horšie, tu som si nevšimol ani jednu skutočne vtipnú scénu, možno len pár trochu úsmevných momentov. Obsadenie je tiež skôr sklamaním, Jackie Chan je stále ten mrštný sympaťák, s ktorým nemám najmenší problém, ale mimo neho ma už vlastne vôbec nikto nezaujímal, teda okrem spomínaného Nathana Jonesa, ktorý je tu ale len v jednej scéne, záporáci nestoja za nič a vedľajšie postavy tomu tiež moc nepomôžu. A režijne je to štandardný Chan tej doby, takže nemám najmenší problém. A tak ani Prvý boj nie je zlý film, videl som ho už viackrát a nikdy som sa nenudil, jednoducho taká obstojná oddychovka, ale na Chanove pomery je to podpriemer a aj z druhej polovice deväťdesiatych rokov, kedy sa už Chanovi zase tak moc nedarilo je asi zo všetkých jeho filmov najslabší. A dojem kazí aj fakt, že je čiastočne štvrtým pokračovaním série, na ktorú nemá ani omylom. 56% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Doma tohle se žebříkem ani chůdama rozhodně nezkoušejte, o fackování žraloků na dovolené u moře ani nemluvě. Zlatý časy před dvaceti léty (letí to!), kdy bylo v HBO videotéce tolik filmů s Jackie Chanem, že nebylo těžký si na jeden večer něco vybrat (jelo to tam fakt skoro dennodenně). Dneska nám musí stačit seriálovej Bojovník. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by to dopadlo, kdyby konkurz na nového Bonda počátkem devadesátých let nevyhrál Brosnan, ale Jaskie Chan. Jenže když budu chtít bondovku, kouknu se raději na opravdového Bonda. Od Chana čekám něco úplně jiného. Pár humorných kousků tu je, ale čekat na první pořádnou rvačku celých 50 minut? Trochu zklamání. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rek jsem si, Jackie Chan, na to mrknu, to bude pekna komedie, jenze omyl, tohle komedie neni, tohle se tvari jako seriozni akcni kriminalka a tudiz do toho Jackie vubec nezapad, on se proste neumi tvarit vazne, takze i kdyz dej okolo je misty drsnej, tak tam jak posuk pobiha a tvari se jak debilek. Ani bitek tu moc neni, dost jsem se nudil, ale nakonec ty 3* dam. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proč by Jackie Chan s piruetami, které nechápe ani mistr kung-fu, měl být špatný? U tohohle filmu jako u většiny jeho jsem byl vždycky spokojený. Příběh nic moc, ale ta akce, ta je proslulá. Kór u těhlech filmů. Drsný ale jsou ty konce, kde režisér do titulek vrazí nepovedené scény a Jackie si v nich vždycky něco zlomí. Tak zlomených kostí jiný herec snad nikdy neměl. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Jackie Chan si při akční scéně rozrazil rty. (CrypzzXD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. února 1996 v Hongkongu. (Varan)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v zasněženém Rusku, jsou na sjezdovce azbukou psané napisy „Uwaga“. To ale v ruštině nic neznamená. Je to polsky „Pozor“. Rusky by to správně bylo „Внимание“. (prudus)

Reklama

Reklama