Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +slušná choreografie, některé vtipné momenty -pořád to samé/// A našlo bys se mnohem více mínusů. Podstatné však je, že tento film mě moc nenadchl. Sem tam jsem se bavil, občas nudil, ale rozhodně to ve mě nezanechalo nějaký hlubší význam. Z Jackieho filmografie se jedná prostě o standart, který dnes tolik neohormý./// Celkem 52%/// ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Taková slabší Chanovka. Souboje a gymnastické výkony jako vždy na jedničku, ale ten zbytek je příšerně odfláknutý. Děj prakticky nulový, jen takové prapodivné spojovačky mezi souboji a honičkami. O dialozích se tu snad ani mluvit nedá :). Pokud chcete jen vypnout mozek a valit oči nad tím, jak se dají použít štafle nebo jak se dá balancovat na římse, je toto ideální volba. 55% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ač to patří do série Police Story, tak snímek v první půlce dost připomíná bondovky a nezapomene to i zmínit. Jackie se z HK podívá na Ukrajinu, čeká ho zběsilá jízda na snowboardu, dostane se i do Austrálie, zaplave si ze žraloky atd. Vzhledem k tomu, že jsem nic nečekal mě snímek příjemně překvapil. Chan zde je ještě ve vynikající fyzické formě, choreografie je většinou vtipná a nápaditá (obvzláště podvodní kung-fu je lepší než zpomalené "bullet-timy") a především to má slušné tempo, ve kterém zapadnou i některé chyby. Slušný rozpočet je vidět a v neposlední řadě to je i docela krátké, takže film nezačne ani nudit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proč by Jackie Chan s piruetami, které nechápe ani mistr kung-fu, měl být špatný? U tohohle filmu jako u většiny jeho jsem byl vždycky spokojený. Příběh nic moc, ale ta akce, ta je proslulá. Kór u těhlech filmů. Drsný ale jsou ty konce, kde režisér do titulek vrazí nepovedené scény a Jackie si v nich vždycky něco zlomí. Tak zlomených kostí jiný herec snad nikdy neměl. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Videný americký zostrih. Bohužiaľ k tomu čínskemu sa akosi neviem dostať. Jackie Chan a jeho prvý úder je voľné pokračovanie trilógie Police story. Tong sa vrátil k réžií a servíruje nám špionážnu klasiku. Rôzne lokácie a akčné scény (hlavne tá na konci v akváriu) sú zase raz premyslené, dynamické a zábavné. Dokonca aj ten príbeh nepôsobí, ako keby tvorcovia nevarili z vody a má tým pádom niekoľko príjemných momentov. Lenže minimálne v tomto zostrihu je viditeľná neschopnosť vytvoriť zmysluplný charakter. Vzájomné interakcie fungujú, ale tentoraz bez toho wow efektu. A z odstupom času to v mnohom zostarlo a pôsobí to dnes smiešne ( Ak sa nehýbeš, žraloky na teba nezaútočia). Pre mňa o kúsoček lepšie, ako priemerná druhá časť. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Jackie Chan si při akční scéně rozrazil rty. (CrypzzXD)
  • Ocenenia a nominácie:

    1996 Golden Horse Film Festival
    - víťazstvo v kategórii Najlepšia akčná réžia - Stanley Tong

    1997 Hong Kong Film Awards
    - víťazstvo v kategórii Najlepšia akčná choreografia - Stanley Tong
    - nominácia v kategórii Najlepší film
    - nominácia v kategórii Najlepší herec - Jackie Chan
    - nominácia v kategórii Najlepší nováčik - Annie Wu
    - nominácia v kategórii Najlepší strih - Peter Cheung a Yau Chi-wai

    1997 MTV Movie Awards
    - nominácia v kategórii Najlepší zápas (Peter-1307)
  • Natáčelo se v Číně, Rusku, na Ukrajině, Austrálii a v Hong Kongu. (Varan)

Reklama

Reklama