Reklama

Reklama

Tenkrát na východě

  • USA Shanghai Noon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1881 a Pei Pei, dcera čínského císaře, se rozhodne s pomocí svého učitele angličtiny uprchnout do Ameriky. Zrádný učitel ji však prodá nelítostnému Lo Fongovi. Zanedlouho přijde císaři dopis, ve kterém vyděrač požaduje velké výkupné ve zlatě výměnou za život princezny. Do Ameriky se vydává tlumočník doprovázený třemi nejlepšími vojáky císařské gardy a synovcem Chon Wangem, aby předal požadovaný obnos a přivedl Pei Pei zpět. V Nevadě je však vlak přepaden čtveřicí banditů. Při přepadení je omylem zabit tlumočník a jeho synovec Chon se rozhodne pomstít. Postupně zlikviduje všechny bandity, pak se na vlastní pěst vydá do Carson City, aby našel princeznu. Cestou zachrání malého siouxského chlapce před nepřátelskou přesilou. Indiáni uspořádají velkou oslavu, po níž se ráno Chon probudí po boku krásné indiánky. Je to náčelníkova dcera, a než se naděje, musí se ženit. Zanedlouho opouštějí novomanželé vesnici a vydávají se na cestu do Carson City. Ve městě se setkají s frajerským pistolníkem Royem a Chon ho přivede do potíží, když odhalí jeho karetní trik. Po rvačce skončí oba ve stejné cele, odkud je osvobodí Chonova indiánská manželka. Roy nabídne Chonovi, že mu pomůže princeznu najít. Situaci poněkud zkomplikuje skutečnost, že je na ně vypsána odměna a v patách mají nejen lovce odměn, ale také šerifa Van Cleefa. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tenkrát na východě je vcelku fungující westernovou komedií, která dává dohromady nevšední skupinu složenou z amerického podvodníčka, správňáckého čínského bojovníka a jeho schopné indiánské ženy. Film si samozřejmě dělá legraci z velkého množství westernových klišé a navrch je tu skvělý Walton Goggins, kdy je tenhle snímek jednou z jeho opravdu větších rolí. K filmu mám samozřejmě také pár výhrad, jako například trochu divně zpracované finále, které působí, jako by tam pár scén chybělo, ale pořád jde o slušný snímek, který stojí především na dobře vybrané titulní dvojici. 70% ()

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan měl geniální nápad: umístit asijské bojové umění s prvky chanovské komedie na Divoký západ a náramně se to povedlo. Příběh samozřejmě stojí především na ústřední rozdílné dvojici ztvárněnou Chanem a Owenem Wilsonem. A je to lepší a vtipnější než Křižovatky smrti. Velmi zábavný film; je vidět, že i herci se při jeho realizaci výborně bavili. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Světe, div se, mnohem slabší než dvojka.. Skloubení westernu a známé kung-fu taškařice skřípe i navzdory novým obzorům, které Divoký západ podobnému příběhu přináší, a scénář, jakkoli naplněný snaživými odkazy, je jednak až příliš roztahaný a hlavně ve zvratech dost nezajímavý a plný klišé. Jediné, co funguje opravdu stoprocentně, je zábavná chemie mezi Wilsonem a Chanem, kteří si skutečně náramně sedli a pouze sledovat jejich společné rozmluvy je tentokráte mnohem vydatnější zážitek, než-li čučet na celý "někdo dostal do kulí, zasmějme se mu" příběh... 60% ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Obvykle je ve zvyku si zanadávat na pokračování. A kdy se poštěstí aby ze dvou takřka identických filmů byl lepší ten druhý?. Ani Tenkrát na východě není špatný film, obsahuje humor a akci ve správné rovnováze, jen mu jednoduše chybí ta lehkost a umění Davida Dobkina. Na jedenkrát to ale stačí - Owen Wilson pobaví, Jackie Chan taky a Lucy Liu je třešničkou na dortu. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Jasně, není to žádné Tenkrát na Západě nebo Tenkrát v Americe či jiné Tenkrát, které patří k legendám kinematografie. Ale tohle je o něčem jiném, tohle je přeci komedie. Však tam hraje Jackie Chan, který se vždy pokouší své bojové umění trochu upravit k zasmání diváků a nenechává za sebe pracovat kaskadéry či animace což je obdivuhodné. Pak tu máme Owena Wilsona. Jasně ten je trošku méně pohybově nadaný, ale zase to vylepšuje svými suchými hláškami či hranou hloupostí. A nakonec to vše tak nějak pěkně zapadá do toho příběhu na Západě, že vždy když to jde v televizi, tak se na to rád kouknu. .... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

Galerie (80)

Zajímavosti (33)

  • Film sa odohráva v roku 1881, no v jednej scéne O'Bannon (Owen Wilson) hovorí, že neovláda karate. Toto bojové umenie sa v západnom svete stalo známym až po 1. svetovej vojne, takže by nemal poznať ani názov. (Arsenal83)
  • Bojová scéna s kopím v závěru filmu je velmi podobná scéně ve filmu Bojovníci ze Šaolinu (1978), v němž postava Hsu Yin-Funga, ztvárněná Jackiem Chanem (Chon Wang), měla úplně stejný cop. (dawe82)

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama