Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 1

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (301)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Starý a nerudný Otto si přeje po smrti manželky sám ukončit svůj život, ale jako by mu to osud nedovolil. Pokaždé, když se o to pokouší, něco se stane a Otto to musí dát do pořádku, čímž pomáhá stále více lidem kolem sebe. Film je velmi solidním mixem dramatu a komedie, kdy popotahovalo a slzelo snad celé kino. Lidský příběh vás určitě zasáhne u srdce a pokud jste se potýkali se sebevražednými myšlenkami nebo jste se i o něco pokusili (jako já sám), myslím, že to na vás zapůsobí ještě víc. Předlohu ani švédskou verzi filmu neznám, ale Hanks spolu s ostatními se s tím poprali parádně a dokázali to skvěle přenést do amerického prostředí. Scéna s vlakem, kdy mladí tragickou scénu natáčí, než aby něco sami udělali, byla až strašlivě realistická. Škoda, že tak málo lidi dnes ochotně podá pomocnou ruku. Hodnocení: 80 % ()

Posheidon 

všechny recenze uživatele

Pro mě na tomhle filmu nejvtipnější bylo, že jsem měl po celou dobu pocit Déjà vu. Asi tak ve čtvrtce filmu už ten pocit začínal hraničit s jistotou a v půlce, už jsem věděl, že O T T O je remakem a že jsem ten originál viděl docela nedávno tomu. Jenže v tu dobu mi ta informace byla asi stejně platná jako delfínovi pádlo. Kdybych to věděl hned na začátku filmu, tak by mě ten pocit zbytečně nerušil od jeho sledování. Ale tak alespoň jsem to mohl šoupnout jako zajímavost k filmu tady na ČSFD, když už nic. A srovnání se švedským originálem? Je to velmi velmi podobné. Už originál je velmi zdařilý, s takovým tím typicky severským humorem. Remake je v podstatě asi zbytečný film, ač je to tedy nepochybně zdařile zahráno a místy je to i vtipné, ale ne více než originál En man som heter Ove. Pozor spoiler:👨🏻‍🦳🏭❌🏠🪝👨🏻‍🦳🚗👨‍👩‍👧‍👧🙏👩🪜🙏👩🧔🚗🏥🤡👨🏻‍🦳🙏👩👨🏻‍🦳🍔👧👧🙏👩👨🏻‍🦳🚗🐈🪦🌺👨🏻‍🦳👨‍👩‍👧‍👧🏠🐈👨🏻‍🦳⚰️ ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

My cudzokrajné filmy titulkujeme alebo dabujeme. Američania sú o čosi bohatší ako my, neradi čítajú titulky a k dabingu majú odmietavý prístup. Výsledkom je, že si časť filmov nakrútia po svojom. Iba výnimočne tak dosiahnu lepší výsledok, než poskytoval originál. Ani v tomto prípade sa to nepodarilo. Američania pridali nejaké menšiny, lebo to sa teraz nosí, a posunuli tým  remake o niečo nadol. Ale obsadili hlavnú postavu Tomom Hanksom, čí ten zosun vyrovnali na pôvodnú úroveň. Takže nemám dôvod meniť pôvodné tri hviezdičky na inú hodnotu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasika. Nerudný dědek, kterého všichni okolo štvou, stejně jako on štve je. Pak se ovšem cosi stane a my sledujeme milou proměnu v dobráckého chlapíka, na kterém bude i divákovi záležet. Přitom tady už neměl být, protože měl koupený kus provazu (samozřejmě se u toho stihl pohádat s prodavačem) a hodlal se oběsit. Přišel totiž o milovanou manželku a prostě už to s lidmi v práci, na ulici, v sousedství nedával. Divák by s přistěhováním hlučných sousedů očekával, že si se sebevraždou pospíší, ovšem on je nejprve několikrát seřve, aby postupně „pochopil“, že pomáhat lidem kolem sebe je vlastně fajn. Fajn je i uchopení zlovolného staříka brblajícím Tomem Hanksem, který v precizním hollywoodském vyprávění zas a znovu dokazuje, proč je víc než tři dekády pořád na vrcholu. Naopak divák bude mít velmi brzy problém s uvěřitelností jednotlivých postav, kde to mnohdy hodně skřípe. Jakési skandinávské syrovosti s prvky černého humoru mělo být v americké verzi Marca Forstera víc, zatvrzelost hlavního hrdiny je tu vždy jen tak povrchně, protože Američané prostě chtějí vidět hlavně jeho citlivé nitro. Růžové, bezkonfliktní, ale fajn. Dietní čtyři hvězdy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ono je to strašne predvídateľný príbeh, ktorý sme videli už veľakrát: bručoun sa začne meniť k lepšiemu, ukáže sa, že v skutočnosti má veľké srdce, ibaže sa mu v minulosti stalo niečo zlé,  teraz sa síce začne stávať dobrým a prívetivým, ku koncu sa ale pravdaže musí objaviť konflikt, ktorý ho na chvíľu znova vráti na cestu bručounstva a koniec je samozrejme optimistický (hoci...). Lenže tento film je jasným dôkazom toho, že aj klišé môže fungovať, ak sa spracuje zručne. A tu sa s ním pracuje zručne. Scény sú dlhé tak akurát, aby nenudili. Režisér to natáča dostatočne skúsene, takže každá scéna je iná. Niektorá veselá, iná feel good a potom dramatická. Spolu to, ako v každej kvalitnej melodráme, drží pohromade. Výborný je kasting, samozrejme v čele s Hanksom, ale výborní sú všetci, či už drsný kocúr alebo Mariana Treviño, ktorá je natoľko odzbrojujúca, až skoro vôbec nie je otravná. Čo ma (v dobro) zarazilo, bol živočíšny mexický nadsamec Manuel Garcia-Rulfo (remake Sedem statočných) v takej úlohe, ktorú som od neho ozaj nečakal (vlastne som až po dopozeraní zistil, že to bol on). A rozhodne som po dlhej prestávke znova rád videl v akcii skvelú Rachel Keller (Legion). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo v Pittsburghu v Pensylvánii v únoru 2022 a skončilo v květnu 2022. (Posheidon)
  • Na začátku roku 2022 si společnost Sony Pictures předplatila práva na film za přibližně 60 milionů amerických dolarů na evropském filmovém trhu. (Posheidon)
  • Film vychází z knižní předlohy, švédského knižní bestselleru „Muž jménem Ove“ („En man som heter Ove“), kterou v roce 2012 jako svou prvotinu napsal spisovatel Fredrik Backman. (Posheidon)

Reklama

Reklama