Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Dominik je u vytržení, když na turnaji století v Naganu naši poráží Kanadu a míří do finále. Přestože i on je trochu outsider, rozhodne se koupit hokejku a s kamarády hrát hokej, jak to jen jde. Hlavně s tenisákem na plácku za domem. Sestaví tým a plánují si zahrát svůj vlastní velký zápas proti klukům z vedlejší vesnice. Vedle toho chce Dominik vyhrát i srdce, úsměv a pusu od Katky ze třídy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

mira007 

všechny recenze uživatele

Pánkův sportovně laděný film je sympatická žánrová snaha i s tou dobovostí roku 1998, ale první hodinu se tam nic neděje a pak něco až na závěr. Motiv Olympiády v Naganu je majstrštyk, ale bojím se že to ocení jen pamětníci 40+, které odradí cílový divák filmu 8+, ale ti zase neporozumějí těm popkulturním narážkám té doby. Snaha byla, Čermák fajn, ale nejcenější na tom je asi zobrazení dětství dětí z doby před dobou mobilů a internetu. ()

Coliseum 

všechny recenze uživatele

Hodnotim už po necelejch deseti minutách, pač se v tom naprosto vidim. Akorát, že já bruslit uměl a pukem přes hubu jsem dostal tisíckrát a víc. Jinak je ten nezájem a rodinný podceňování docela autentický. Já teda radši Břízu a pak Turka (taky levák), ale Haška jsem napodoboval po Naganu stejně neortodoxně. Noha sem, kyčel tam, na ruce sem, jako Hašan, moc nebyl, spíš tam strčit druhou nohu nebo hlavu. Uvidím, kam se film ubere dál. Tak edit: Poctivá tříčka. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Pohodový dětský sportovní film s nezbytným morálním poselstvím, což vlastně není málo. Filmu prospívá venkovské prostředí a obyčejnost při zobrazení náročnosti dospívání. Sport jako klíčový a zároveň podpůrný formující prvek při duševním a fyzickém růstu - k tomu by se měla naše společnost masově vrátit ☝️🏒🙂. 63%. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Kdo zažil a sledoval OH 1998 a zmíněný hokejový turnaj v Naganu, tak si jistě při sledování tohoto filmu oživí svoje vzpomínky na tuto dobu. Já měla tehdy 14 let a stejně jako hrdinové ve filmu, jsme i my sledovali semifinálové drama s Kanadou ve školních lavicích s našimi učiteli. Krásný to zážitek. S filmem tak úplně OH v Naganu nesouvisí, v podstatě Nagano je zmíněno jen v pár úvodních minutách. Poté již sledujeme příběh chlapce, který se jako řada jiných, chce stát slavným hokejistou, v jeho případě Dominikem Haškem. Přidá se k němu parta různorodých děti a vytvoří tým, který na plácku začne hrát "hokej". Trenéra jim po nějakém čase začne dělat skvělý Hynek Čermák, jako otec jednoho z nich. Příběh je hodně podobný americkým rodinným filmům o různých partách dětí, co hrají nějakou hru či sport. Jednu hvězdu z plného počtu musím ubrat za rozmazleného hlavního hrdinu (fakt respekt k jeho matce, že mu jednu nevrazila), nedotažené a nadbytečné zápletky (Káťa a její otec, vztahy v partě, problémy hl. hrdiny ve škole a s nevlastním otcem...) a některé slabší herecké výkony. Ale celkově, čert vem všechna negativa, film objevuje staré vzpomínky, jak si řada z nás v roce 1998 koupila hokejky a šla si hrát na plácek za domem na Jágra, Šlégra, Růžičku, Haška..... A to je na tom to krásné :) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nagano byl náš největší hokejový svátek a možná nejkrásnější událost v naší společnosti za posledních 30 let. Film sice přímo s Naganem nesouvisí, ale zato se mu daří přenášet lásku k milovanému sportu, dětské zaujetí a vrací nás do doby, kdy ještě děti nefungovaly skrze mobilní telefony, ale chodily zkrátka ven něco dělat. PS: Pod Hynkem Čermákem bych nechal na hřišti poslední zbytky sil. 60% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Když Dominik (Tom Brenton) v závěrečné scéně odjíždí na kole po vyhraném zápase, veze si opět obyčejnou (hráčskou) hokejku. Přičemž mu ale děda před zápasem zakoupil brankářskou. (bruno.buick)
  • O filmu režisér přemýšlel cca 4 roky, přičemž sepsat svoje nápady Dana Pánka napadlo v době, kdy byl v karanténě kvůli onemocnění covid-19. (Linda14)

Reklama

Reklama