Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratr Constantina Nikase se po zpackané bankovní loupeži ocitá ve vězení. Constantine (Robert Pattison) se kvůli jeho vysvobození vydává na zoufalou cestu městským podsvětím. Během jediné šílené noci závodí s časem, aby získal dostatek peněz na bratrovu kauci a vlastně zachránil i sám sebe, protože si postupně začíná uvědomovat, že životy jich obou jsou v totálním hajzlu. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (200)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Forma neodpovídá obsahu. Nebo ještě líp vizuál a rychlý střih neodpovídají dění – Dobrý časy jsou kupodivu málo intenzivní, podivuhodně pomalé a herecky ne úplně výrazné (Patinson je tu zajímavej, ale kamera a to přehnaný stříhání úplně nedávají šanci vychutnat si jeho hajzlíka naplno). Příběh Constantina navíc postrádá závěrečnou pointu. Jakýs takýs závěr dostane aspoň Nick, jehož poslední scéna je i ve své neokázalé jednoduchosti fakt silná a i díky skvělému Bennymu Safdiemu jde o emocionální a interpretační pošušňání. Film zabaví, ale asi nebudu mít potřebu se k němu někdy vrátit. Potenciál byl přitom obrovský. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, z kterého někteří budou nadšení v tom, jak je jiný, další budou spíše zhnusení a pak tu budou tací, jako já, kteří neví, co si mají myslet, jestli je to opravdu tak dobré, anebo je to vlastně šlápnutí vedle, které se jako dobré tváří. Rozhodně je to ale film, který si zaslouží více než jedno zhlédnutí. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Ó, tak toto byla lahůdka! Správně olezlý Pattinson spolu s polodementním bráchou udělají banku, načež se rozjede kolotoč podivuhodných příhod a eskapád jak z epizody Bakalářů, kterou napsal sám život. Jeden z nejlepších (a nejzábavnějších) snímků letošního roku! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ve svém okolí neznám nikoho, komu bych dílo doporučil. 1)  Scenárista a režisér (jindy též kameraman, střihač a producent) 33letý Josh Safdie natočil se svým bratrem scenáristou, hercem a režisérem (jindy též střihačem a producentem) 31letým Benny Safdiem (mentálně zjednodušený bratr Nick, kterého chce Constantin dostat z vězení) poněkud alternativní snímek. Hlavní roli napsali na tělo výbornému 31letému Robertu Pattinsonovi (Constantine), který projevoval značný zájem o spolupráci._____ 2)  Z herců mě ještě zaujal Buddy Duress nezjištěného věku (osvobozený vězeň Ray)._____ 3)  Během sledování jsem získával stále nepříjemnější pocit. Osudy nesympatických loserů mě nikdy nebraly. Jediné rozhodnutí, které jako divák tohoto snímku jsem musel učinit, je, jak moc jednotlivým postavám nechci fandit. Nechtěl jsem žádné._____ 4)  Přesný koment: F.W.Colqhoun****._____ 5)  Spoiler. Z filmu si odnáším poučení: až půjdu vyloupit banku, vezmu si jako parťáka retardovaného bráchu. Až ho zhaftnou, vytáhnu z nemocnice jiného maníka v domnění, že je to on. No...těch ponaučení je tam více. To nejdůležitější nakonec: tento a podobné filmy vidět nechci. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Od prvního extrémního close-upu chytilo a nepustilo. Neskutečná tísnivá přehlídka kriminálních absurdit. Velmi intenzivní nápor na smysly, který k nezapomenutelnosti táhne vynikající Pattinson, psychotropní soundtrack a téměř odpudivý vizuál. Skoro všechno, jen ne "good time". 90% ()

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

Hlasuju pro, oběma rukama. Safdies se musí sledovat. Connie je vlastně Kafkovskej K., bizarně reagující na bizarní svět. A Buddy Duress? Buddy Duress je Joe Pesci naší generace, mark my words anebo aspoň otevřete oči. Točit film z ulic, cpu ho do hlavní (vedlejší hlavní!) role. Hned. Ty řeči o "svěžím hlase" a "kultovním potenciálu" nelžou. Ad absurdums xxx. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Psychedelická story o tom, jak za pár hodin stihnout návštěvu Dinoparku, skoro obšťastnit nezletilou černošku, sblížit se s cizím psem a udělat něco dobrého pro rodinu. Sledovat tuhle těžko zařaditelnou jízdu, která se svou poetikou asi nejvíce blíží Refnovi či Noému, je každopádně úlet. Vizuálně to není tak výrazné jako Refn či Noé, ale má to výjimečně specifickou atmosféru. V podstatě je to jeden velký noční trip, ve kterém se může stát takřka všechno. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Good Time je cinefilná jednohubka zabalená do synthwave formátu. No nie je natoľko náročný aby si ho nedokázal užiť nenáročný divák alebo skupinka ľudí (môj prípad). Snímka zachytáva dvoch bratov ktorý spolu vylúpia banku, no peniaze si nestihnú užiť. Jeden z nich sa dostane do väzenia. Svojské zachytenie bratskej lásky a LSD vo fľaške od Spriteu ma v celku bavilo, neónové farby a futurewave hudba ako obvykle pasujú do seba , neviem či práve do tohoto námetu, no umelecká hodnota ďaleko prevyšovala, miestami až príliš statický príbeh. Bolo to výborné, no niektoré veci mi tak úplne nesadli. 3/5* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zábavná neo-noirová hříčka,kde prim hraje Pattinson (jakkoliv mi třeba v Roveru přišel lepší).Hodně to připomíná Refenovu tvorbu,jen s tím rozdílem,že tohle nepůsobí už napoprvé jako sebsetředná onanie.Good Time si od začátku drží slušně tempo doplněné dobře zvoleným synťákovým soundtrackem,což nebývá u podobých filmů zrovna pravidlo.Slušná práce...80% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, ktory nejede podla zauzivanych postupov a sablony, smeruje odniekial niekam. Kam, to je tomutu filmu volne, proste niekam sa herci spolu s reziserom dostanu. Najlepsie, ak su na pervitine, pripadne mariske.  Film, u ktoreho nie je dolezity vysledok, ale cesta, ako sa  k tomu tvorcovia dostali. Reziser mal evidentne prazenicu z lysacov   : 85 % ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Dobrý časy by se daly popsat jako zprzněná mise GéTéAčka, odehraná s chybějící klávesou pro pohyb zpět. Metoda pokus omyl se táhne po celou stopáž a na omylech vývoj příběhu stojí. Od chvíle kdy jsou bráškové na place oba dva, dostávám proud informací, který mi tvůrci servírují těžko popsatelným způsobem. Energii kterou ze snímku vnímám jsem měl možnost zakusit jen párkrát. Agresivní narace, detailní záběry a práce se zvukem strašně připomíná holky z jarních prázdnin, mrazivý fíling jakoby mi někdo do krevního oběhu pouštěl čerstvě seřízeným kompresorem, takže můžu okusit chladné letní ráno s pocitem slušně zvládnuté čtyřiadvacetihodinovky. (Springbreakers, Drive, Training day). Rád bych potenciální diváky navnadil tvrzením, že si na své přijdou fandové výše zmíněných snímků ale mnohem přesnější tvrzení bude - tady si přijdou na své především fandové dobrého filmu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nesnáším filmy, které se tváří, že mají nějakou hloubku, že se v nich stane něco převratného a tak (Villeneuvův Nepřítel) a jakmile začnou finální titulky, uvědomí si člověk, že to byla jenom prázdná sračka s nesympatickým ansámblem a neexistujícím dějem. 25% ()

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2017] Velké oživení stojatých festivalových vod a opravdu frenetická adrenalinová jízda, která se ani na okamžik nezastaví, a jedna absurdní akce střídá další ve spojení s nabušeným a skvěle padnoucím soundtrackem. Pattison si vybírá nové projekty poměrně pečlivě a objevuje se v opravdu zajímavých filmech. Dobrý časy nejsou výjimkou a je nutno podotknout, že Pattinson jako hlavní nosný pilíř celého snímku nezklamal a táhne ho slušně dopředu. Zbytek už je jen na Vás, jak přistoupíte na hru bratrů Safdiů. Všem rozhodně nesedne absurdita dění, která výrazně eskaluje, a přeafektované herecké výkony. Rozhoně se ale nebudete nudit. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Hrozně mi sedlo, jak si tenhle film absolutně na nic nehraje. I když je to drama, některé scény jsou tak stupidně vtipný...skoro bych až řekl jako ze života. Pattinson to fakt brutálně tahá, hrozně jsem si ho jako herce oblíbil, zase to “zabil“, ale to on dělá snad v každém filmu, ve kterém hrál tak za poslední 3-4 roky. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Další z početné plejády filmů ve stylu "všechno se během jedné noci zesere". Nic nového pod sluncem, ale Good Time je ale přesto unikát, protože jde v syrovosti ještě o krok dál než konkurence. Místy působí skoro až dokumentárně a díky této hutné porci realismu nabídne pořádnou dávku nefalšovaného napětí. Závěr je poněkud rozporuplný, ale jako celek je to pořád solidní (a v dobrém slova smyslu) pěkně hnusná jízda. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Vskutku netradiční počin, jenž si nehraje na to, že by měl patřit do vyšší třídy. Robert Patizón dokazuje, že není jen upírem dychtícím po tělech neopálených Američanek, nýbrž i hercem, který má na to, aby i v levném filmu dokázal zahrát velké divadlo, a to společně se svým retardovaným bratrem, jehož ve filmu upřednostnil před černošskou patnáctkou, která si už od mala zvyká na to, že penis nemusí být nutně černý. 68% ()

Související novinky

Dwayne Johnson ve wrestlerské biografii od A24

Dwayne Johnson ve wrestlerské biografii od A24

18.12.2023

Dwayne Johnson je stále jednou z největších hvězd v Hollywoodu. Byť nesbírá slavná ocenění za herecké výkony jako na běžícím pásu, stále dovede na svoje svaly a charisma nalákat a přitáhnout do kin… (více)

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama