Reklama

Reklama

Reg je extrémně roztomilý pes, bohužel jeho majitel Doug si to nemyslí, a tak se ho pokouší zbavit. Naloží vždycky Rega do dodávky, popojede s ním, hodí mu tenisák, a než hafan stačí přiběhnout zpátky, ufrnkne mu. Jenže Reg se pokaždé vrátí a má radost, že tuhle „hru“ vyhrál. Bohužel to platí jen do dne, kdy s ním Doug popojede opravdu hodně daleko. Ztracený ve velkoměstě narazí Reg na partu toulavých psů, kteří na ulici už nabrali o poznání víc životních zkušeností než on, a ti naivnímu čoklíkovi konečně otevřou oči. Doug si s ním vůbec nehrál, on se ho celou tu dobu pokoušel zbavit. V Regovi, kterému se právě obrátil život vzhůru nohama, bouchnou saze, a rozhodne se vrátit domů a pomstít se tomu zmetkovi tou nejstrašlivější možnou pomstou, totiž uhryznutím toho nejcennějšího, co Doug má. Společně s novými psími kamarády se vydává na neuvěřitelnou pouť napříč Amerikou, na níž na odhodlané čtvernožce číhají nejrůznější překvapení včetně sexuchtivých sádrových trpaslíků, hladových orlů, halucinogenních houbiček, sucharských policejních vlčáků a zábavní pyrotechniky. Žádná z překážek však není tak velká, aby ji neobešli nebo nepodlezli. Vždyť i ta hloupá kólie Lassie se dokázala vrátit a Doug by se měl začít bát. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (235)

Marze 

všechny recenze uživatele

Film pusobi jako recese. Zapletka je jednoducha - zly majitel zavrhne psi a ti zazivaji dobrodruzstvi. Pouziva se trikova animace. Mohlo to byt ostrejsi i kdyz u nas je film pristupny do patnacti let. Asi kvuli znasilnenemu zachradnimu trpaslikovi a zachodovemu a sexualnimu humoru (psi a panske penisy). Pobavil me pes intelektual zijici se seriovym vrahem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme je samozrejme najlepšie to, že tvorcovia typickú rodinnú filmovú tému o hovoriacich psoch poňali ako mládeži neprístupnú „kravinu“. Takže sa tu oddeľujú penisy od zvyšku tela, zásadná scéna patrí výkalom, psy neskutočne, ale fakt neskutočne nadávajú a dievčatká sa beznádejne strácajú v hlbokom lese, ktorý je taký hlboký, že pár metrov od neho vedie normálna asfaltka, po ktorej bežne jazdia autá. Tvorcovia sa utrhli z reťaze, čo je na jednej strane fajn, na druhej im zjavne chýbala pevná ruka dramaturga, ktorý by povedal: „Toto tam vážne nedávajte chalani, nejde o to, že je to drsné, proste je to blbosť“. Tomu šéfuje nezmyselný útok na Psiu dušu (jarmok), pričom dokonca nechýba cameo Dennisa Quiada. Na tom je najlepšie badať, že tam tvorcovia flákli najbližšiu blbosť, aká im práve napadla a ani sa nad ňou nezamysleli. Pritom ak by sa zamysleli, a fakt nebolo treba zamýšľať sa dva roky, ale pár hodín pri písaní scenára, tak by z Quaida vydestilovali geniálny running gag. Ak by som to písal ja, dal by som mu väčší priestor a neustále by náhodne narážal na psiu štvoricu a neveriacky sledoval jej peripetie, či už ďalekohľadom, alebo z auta. Stačilo by pár sekúnd každých 20 minút a bol by to báječný running gag. Takto je to proste len divná blbosť. Scenár sám osebe je plný klišé a predvídateľných momentov (a flashback ukradli z o rok staršieho animáku DC Liga superzvierat). Samozrejme nesmie chýbať scéna pred finále, kedy je medzi priateľov vrazený klin a rozídu sa, aby na konci „prekvapivo“ opäť spojili sily. Scenár je proste jedným slovom mizerný. Ako som ale spomínal na začiatku, filmu zachraňuje kožu to, že je určený dospelému divákovi. Lacné mi pripadalo, ako tvorcovia útočia ako na Psiu dušu, tak na Marleyho a ja, ale o kvalitách daných snímok si môžu nechať len zdať. Ale tak to už je osobná vec každého, ako sa prezentuje. ()

Reklama

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Český dabing tomu určitě přidává šťávů. Tohle není Hačiko a jeho příběh, to je vypičený revenge roadtrip za ukousnutí lidské klobásy. V jednoduchosti je síla a tohle vyloženě příjemně uteklo, pár fórů bylo výborných a šťastný konec v psím podání vždycky potěší. Jednorázovka, žádný velký biják se nekoná. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně vulgární jízda, která polomrtvý komediální žánr resuscituje tím nejlepším možným způsobem. Tak zhruba nějak takto lze v jedné krátké větě popsat snímek režiséra Joshe Greenbauma honosící se názvem Strays, který má sice poněkud jednoduše přímočarou premisu, nicméně prim zde hrají převážně ony přisprostlé gagy, u nichž tvůrcům zjevně (Díkybohu!) nebylo opravdu nic svaté. Se čtyřnohými hrdiny tedy zažíváme epický road trip vyplněný neuvěřitelně absurdními situacemi, které dozajista spolehlivě potrápí Vaši bránici. Pokud tedy hledáte ujetou a nekorektní zábavnou jednohubku na volný večer, Strays jsou prostě a jednoduše tím pravým. Skvělá práce! „You can learn how beautiful it can be when you're off the leash.“ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Od prvního traileru jsem věděl, že film uvidím. Ovšem co jsem absolutně nečekal, tak byla pochvala českého dabingu a jsem hrozně rád, že jsem na to zavítal do kina. A jak si neustále zoufám, že čistých komedií a zvláště těch dobrých, dávají studia do kin poskrovnu, tak Strays jsem si úplně labužnicky užíval. Film nám předkládá co minutu jeden gag za druhým (jeden sprostší než druhý) a já se nahlas smál u velké části filmu, čemuž nepochybně přispěl i CZ dabing, který těm sprosťárnám ještě dodá ten správný šmrc a dabéři se toho vůbec nebojí. Za mě dokonce i jeden z nejlepších filmů roku, protože takovýhle zážitek mi (nejen) letos dal jen málokterý biják. Moc bych si přál sequel či zkrátka zas něco podobného jako toto nebo další bráška Sausage party. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Jamie Foxx bol hospitalizovaný po tom, čo utrpel podozrenie na mozgovú príhodu, krátko po nahratí jeho dabingu pre tento film. (Arsenal83)

Reklama

Reklama