Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřice spolužáků, Kyle Broflovski, Stan Marsh, Kenny McCormick a Eric Cartman si vyrazí do kina na nový kanadský film nazvaný Ohnivé prdele. Pokladní jim sice odmítne lístky prodat protože na film, kde se mluví sprostě, mohou jen v doprovodu rodičů, kluci si však hravě poradí. A skutečně film má na městečko zničující dopad. U dětí je sice velmi úspěšný, rodiče však požadují zákaz jeho promítání, protože sprostá mluva se v městečku rozmáhá jako lavina. Další návštěva kina se stane osudnou Kennymu, který si stejně jako postavy ve filmu zkusí zapálit prd. S popáleninami je odvezen do nemocnice, kde však zemře, když mu lékaři místo srdce transplantují bramboru. Zatímco Kenny jako většina lidí skončí v pekle, Stan žárlivě sleduje svou lásku Wendy, která dala přednost jedničkáři Gregorymu a rozzlobené ženy založí sdružení Matky proti Kanadě. Vylákají hrdiny sprostého filmu Terrance a Phillipa na talkshow, kde jsou oba vzápětí zatčeni. Kanada vznese protest, ale protože jí to není nic platné, vybombarduje dům klanu Baldwinů. Spojené státy jako odpověď vyhlásí Kanadě válku a ministryní války jmenují Kyleovu matku, která stojí v čele hnutí Matky proto Kanadě. Armáda útočí na Toronto, Kanaďané žijící v USA jsou internováni v koncentračním táboře štěstí a vzájemná roztržka se mění ve světovou válku a Satan se těší, že se konečně ujme vlády. Stan, Kyle a Cartman však mají plán jak zachránit svět. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (25)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 52 milionů amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 83,1 mil. (NIRO)
  • Postavu doktora snažícího se zachránit život Kennymu namluvil George Clooney. Jde o odkaz na jeho dřívější účinkování v sérii Pohotovost (od r. 1994), kde ztvárnil postavu Dr. Douga Rosse. (Lorge)
  • V titulcích je uvedeno, že Saddáma Husajna a Satana hrají Saddám Husajn a Satan. (Dr Lizal)
  • Studio žádalo Treye Parkera a Matta Stonea, aby film natočili s cílem získat rating PG-13. Na to samozřejmě ani jeden z nich nepřistoupil a film nakonec získal rating R. (Dr Lizal)
  • V nemocnici je postava Dr. No, odkazující na bondovku Dr. No (1962), která má ve své nemocniční kartě poznámku "Kill Bond" (zabít Bonda). (Dr Lizal)
  • Během písně "Blame Canada" si můžeme všimnout transparentu překrývajícího název filmu "Asses on Fire". Transparent oznamuje, že v kině teď poběží cenzurovaná verze filmu, která je minutu dlouhá. (Ištván87)
  • V roce 2006 byl film v anketě britského televizního kanálu Channel 4 zvolen pátou z padesáti nejlepších komedií. (Karlos80)
  • Ve filmu je poprvé vidět Kenny bez pokrývky hlavy. (Karlos80)
  • Dabérka ženských postav Mary Kay Bergmanová (Liane Cartman, Sheila Broflovski, Sharon Marsh, Wendy Testaburger, klitoris) spáchala sebevraždu pár měsíců po uvedení filmu z důvodů dlouhodobých psychických potíží. (Philoun1)
  • V Guinnessově knize rekordů z roku 2001 je tento film označen za film s největším počtem sprostých slov použitých v animovaném filmu. Konkrétně je to 399 nadávek, z toho 146x slovo "fuck", 79x "shit" a 66x "bitch". Dále film obsahuje 199 urážlivých gest a 221 násilných činů. (Philoun1)
  • Protože film prezentoval Saddáma Husajna jako Satanova milence, byl zakázán v Iráku. (Philoun1)
  • To, že Cartman říká postavě Krtka (původem Francouz) Brit, je odkaz na původní seriál Městečko South Park (od r. 1997), kde Eric postavě Pipa (původem Brit) říká Francouz. (Bachy)
  • Jeden z vojáků, kteří pochodují okolo Kyleova domu, je Ježíš. Je to jediný moment, kdy se tato postava ve filmu objeví. (Bachy)
  • James Hetfield ze skupiny Metallica nazpíval vokály ke skladbě "Hell Is Not Good". (Bachy)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (JADIM)
  • Tvorcovské duo si film opäť pozrelo v roku 2009, avšak ani jeden z nich nemal žiadnu spomienku na akúkoľvek prácu urobenú na tomto filme. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama