Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (88)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Drobná vsuvka na začátek: Psal se rok 2018 a já čirou náhodou na YouTube narazil na přenos jakési mně neznámé kapely zvané Chvrches. Tu jsem si rychle oblíbil, ale chtěl bych vypíchnout jeden moment z onoho koncertu CHVRCHES: Live at House of Vans a to konkrétně právě "drop" v Clearest Blue, kde evidentně NĚKDO přidal na hlasitosti (je to znát i v tom, že po pár vteřinách hlasitost mírně klesá). A právě podobně umocněný zážitek poskytuje i Heartstopper. Napsal bych, že to je dle mého nejlepší použití Chvrches písně v něčem, co jsem viděl, ale vzhledem k tomu, že kromě Heartstoppera jsem slyšel pouze Warning Call v Mirror's Edge a Science/Visions v The 100, tak to moc na váze nepřidá. Co by mohlo přidat na váze je roztomilá romance hlavní dvojice. To bohužel stále není samozřejmostí, takže to v někom vyvolává reakce smutku a závisti. Ve mně to vyvolává reakce radosti, neboť bych z celého svého srdce přál lidem (těm, co to chtějí - myslím na vás, aroace-coded Isaacu a Tori) mít to, co mají Charlie a Nick a myslím si, že tento seriál je správný krok - krok, který ukazuje kvalitní a širokou LGBTQ+ reprezentaci jako normální součást života, aniž by z ní byla cítit pachuť panderingu nebo marketingu, neomezuje se na délku celovečerního filmu a je (v poměru s jinými počiny) celkem drama-free, přesto však drama v ní není odfláknuté. Už jsem zmínil Charlieho, Nicka a Isaaca, za zmínku, ale stojí celý ansámbl - páry Tao/Elle a Tara/Darcy, sestra Charlieho Tori, ale i dospělé osazenstvo (velké plus za krásnou reakci od Olivie Colman na coming out). Třešničkou na dortu pak pro mě byly příjemné "komiksové" kreslené efekty a edit, takže to ve výsledku nebylo jen o kameře a hercích. ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdříve taková malá poznámka, stěžovat si u seriálu na motivy komiksu, který se věnuje LGBTQ+ páru, že se věnuje LGBTQ+ páru je poměrně zvláštní. Nejdříve asi bude vhodné něco zjistit o tom, co budu sledovat a když vím, že mi tahle tematika nevoní, tak bude "překvapivě" asi lepší vybrat si něco jiného. A pokud jde o kvality samotného seriálu, tak je to milá podívaná, která se nesnaží přehnaně tlačit na pilu, pokud jde o dramatičnost (až na pár výjimek v závěru), je kvalitně obsazená, v 99 % času protknutá příjemnou atmosférou a možná není objevná, pokud jde o příběh jako takový, ale je to sympatický coming of age příběh, který se nesnaží objevovat něco nového, ale předkládá tuhle tematiku s citem a s příjemnou civilností. ()

Reklama

Michalechal 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě si nejsem jistej, jak moc objektivně jsem hodnotil, kvůli emocionální "bombě", co jsem dostal od těch 8 dílů 😁 A to z několika důvodů. Tak například herci, až na výjimky, byli tragický. Nick byl teda fajn! A pořádná herečka, Olivia Colman, ač ji mám rád, tam jako Nickova máma moc prostoru neměla. Charlie, a ponechme jeho vzhled, by byl do vztahu asi jen pro dost otrlý a flegmatický jedince. Konverzace? Ani nevím, jak jsem je přežil. Ale zkrátka jsem se od těch dílů nemoh odlepit. Nejdřív 6 najednou a pak 2 po dvoudenní pauze. Emoce mi lítaly nahoru dolu a vlastně vůbec nevím proč, po tom, co jsem si ty "kvality" seriálu shrnul 😁 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přirovnávat tuhle klasickou queer romanci k Euforii je hodně nefér – to už je spíš výstižnější ji přirovnat k Sex Education. Jenže zatímco oba seriály jsou nejen v rámci teenage subžánru o několik levelů výš už jen kvůli tomu, že generaci Z reflektují autenticky a bez příkras, 'Heartstopper' je pravý opak, který hledí doslova na vše přes hodně tlustý růžový brýle...... Zatímco příběhové či tematické motivy v jiných coming-of-age filmech či seriálech působí relativně přirozeně, zde jsou až tak moc prvoplánové a extrémně tlačené na sílu, až mi ta optimistická feel-good nálada lezla konečníkem. Nadšené ohlasy slibovaly nadstandardní queer záležitost, ale vyklubala se z toho až přehnaně melodramatická cukrkandlová slaďárna/nesnesitelně naivní gay pohádka, která svou cílovku (tedy převážně diváky z LGBTQ+ komunity) nadchne, mě však svým pojetím extrémně nesedla (a ten cheesy soundtrack tomu taky moc nepomáhá)...... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 85% - Bezelstná podívaná, která nepotřebuje vzdělávat, objevovat ani nikomu nic dokazovat. Je právě taková, jakou jsem si ji představil při prvním pohledu na plakát. Milá, sladká a v zhmotňování památných motýlků v břiše neuvěřitelně přesná. I na minimálním prostoru s miniaturním rozpočtem (který stejně nejspíš padl na animované lístky a honorář Olivie Colman) se zadařilo snad úplně všechno. Při opodstatnění (nebo naopak vymazání) protivného Bena je šance i na nejvyšší hodnocení. Taův humor, Charlieho roztomilost i neodolatelná chemie mezi libovolnou přátelskou či zamilovanou dvojicí má za následek extra nečekaný hit, který srdce rvát nechce, protože to naštěstí ani neumí. 2. série - 75% - Většinu času opakování již viděného, nekonfliktního a nenásilného řešení všeho, co dospívání přináší. Snad každý potenciální nebo skutečný pár má jednu linku veselou a druhou o něco vážnější, každý dojde k většímu či menšímu životnímu zlomu. Co mě ale na pár místech vyhodilo z tempa, je překvapivě nekompromisní chování hlavních hrdinů, kteří neodpouští staré prohřešky, ať už se jejich "pachatelé" kají sebevíc. To mi k podobnému životabudiči ani trochu nesedí a snad tenhle neduh brzy zmizí, protože mi onu láskyplnou svítivost, na které si očividně zakládá, dost kalí. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • Během bowlingu čte Isaac (Tobie Donovan) knížku „Radio Silence“ od autorky komiksové předlohy i scénáře Alice Oseman. Kniha „Radio Silence“ vypráví příběh Charlieho kamaráda Aleda, který se objevuje v původním komiksu a jehož v seriálu nahradil právě Isaac. Důvodem bylo, že Alice chtěla mít v seriálu postavu, která se bude moct vyvíjet, a to by u Aleda, vzhledem k tomu, že jeho příběh je velice komplexní, nebylo možné. (Priaxxa)
  • Natáčení probíhalo od dubna do června 2021. Natáčení většinou probíhalo v Herne Bay na jihovýchodě Anglie. Herne Bay High School byla natočena jako Truham Grammar School. K natáčení byla použita i bowlingová dráha Hollywood Bowl bowling v High Wycombe. Železniční stanice, odkud Nick (Kit Connor) a Charlie (Joe Locke) odjíždějí k moři, je nádraží North Weald. Mnoho z ragbyových scén bylo natočeno na sportovním hřišti v nyní opuštěném E-Act Burnham Park Academy. (emkon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno