Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Zloděj životů" má jednu obrovskou chybu: průměrný divák, co během své mrzké existence viděl alespoň dva thrillery, má od začátku křišťálově jasno, kdo je zahradníkem a jak se bude děj filmu odvíjet. Marně se tvůrci snaží mást Kieferem Sutherlandem, na tento fígl by jim neskočila ani kobercová krysa*. Už od titulků i momentálně postižení čekají, kdy si Angelina vymění tekutiny s Ethanem. Předvídatelnost jde ruku v ruce s nudou, a ikdyž samotná myšlenka vraha, co přebírá život obětí, není vyloženě marná, chybělo rafinovanější zpracování. Andělína špulí své odulé rty jako o život, ale není to nic platné. Kdyby si scénář odpočinul od klišé, hodnotila bych lépe. 65% * pro jedince nepoznamenané amer. slangem: kobercové krysy, "rug rats" = batolata ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Po velmi slibném začátku se díváme už jen na to, jak dlouho bude trvat speciální agentce vyhledat pachatele mnoha trestných činů. A trvá jí to fakt dlouho. Na film se dá dívat, některé nápady scénáristů byly neotřelé, Angelina i Ethan jsou dobří herci, ale tak nějak chybí filmu tempo, více napětí. No a úplný závěr filmu...šokující? Hloupé... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Carusovy nepovedlo. Prachobyčejná kriminálka, jako ty který dávají na Nově. Jen s hvězdnějším obsazením. Příběh je jednoduchej, a navíc vrah jde odhadnout po chvilce, nýbrž film nemá zrovna moc postav, takže je hned jasný kdo je vrah, což je škoda. Herci naneštěstí ušly, Hawk hrál skvěle, Jolie už trochu hůř. Ale nejvíce mě dostalo že do hlavních rolí vepsaly Sutherlanda kterej tu hraje jen asi 4 minuty. Hudba tuším od Briana Tylera je asi největší pozitivum z celého filmu, ten chlap má rozhodně talent, a už po několikáté dokázal co umí. Každopádně se jedná o obyčejnou kriminálku, která sice nezhnusí ale ano nijak nenadchne. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nepochopím, jak se Caruso svého času dostal až do pozice pohodového hitmakera kousků typu Disturbia na základě tohoto nepovedeného salátu. Angie sice hraje, Hawke exceluje a jedno parádní cameo uprostřed filmu na chvíli dokonale rozčeří vodu, ale thriller bez napětí? Akčňák s jednou honičkou? Psychologická krimi bez jediného náznaku atmosféry? Nemám zájem. O to víc, že identita vraha je tak evidentní, že jsem až nechtěl věřit, že jsem se v jeho odhadu nemýlil. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

D.J. Caruso je zoufalec, to neni treba dal rozebirat, staci se podivat na Eagle Eye, nebo tohle, tezko rict, co je vetsi ubohost, na druhou stranu nemuzete nic moc cekat od cloveka co natacel Smallville. Taking Lives ma ale jedno zasadni plus - sexy Angelinu Jolie, ktera zde navic predvedla jednu exklusivni scenu u ktere i jeji nejzarytejsi odpurci pochopi proc se vyplati ji obsazovat. Jinak bohuzel naprosto trapny, predvidatelny, nudny thriller s nulovou atmosferou. Dokonce i hudba Filipa Sklenicky byla dost o nicem. 3/10 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou k filmu byla stejnojmenná kniha britského autora Michaela Pye. Hlavní hrdinka se ale v knize jmenuje Grace Vanderholt a ne Illeana Scott jako ve filmu. (imro)
  • V zástupu producentů snímku se mimo televizních tvůrců objevuje například také David Heyman, který stojí za všemi díly Harryho Pottera. (imro)

Reklama

Reklama