Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nakonec to dopadlo přesně tak, jak jsem čekala (a jak mu ty brejle na konci slušely!). Ale to mi nevadí, filmy prostě občas dopadají tak, jak vy si myslíte, že dopadnou. To špatné na to jsou ty ubohoučké dialogy. Nejdokonalejší hrdinka (Jolie nepředvedla nic nového, všechno staré, okoukané a špatné; jen ukázala kozy, no...) tomu také nepřidá na kráse, ta mě na tom srala nejvíce. Vůbec jsem si říkala, že je občas odpadní film. Hvězdičku dávám jen za těch pár okamžiků, kdy jsem neprotáčela oči v sloup a neříkala si, že by hrdinka měla umřít (to totiž většinou nebyla na scéně...). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Scénář sice není nikterak originální, ale určitě nemůžu říct, že nezajímavý. Jedná se spíše o krimi-thriller s malou špetkou hororové atmosféry, které si však moc neužijeme. Převážná většina filmu se táhne v duchu policejního vyšetřování a sbírání důkazního materiálu. Tato pasáž moc zajímavá není, protože se převážně jen mluví a nic se neděje. Tyto scény jsou promíchány s těmi, kde se obrazem přeneseme na místa činu, kde jsou nalezeny zohavené mrtvoly. I zde se však nedočkáme nějaké pořádné brutality či mistrovsky naaranžovaných těl. Jde o průměrný thriller, který neurazí, ale ani příliš nenadchne. Velkým plusem jsou docela slušné herecké výkony a hlavně samotná Angelina. Kdyby bylo míň kecání a víc pořádné akce, tak bych tomuto filmu dal možná i víc. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Agentka FBI Illeana Scottová má neobyčejnou intuici a umí mistrně vypracovat zločincův psychologický profil. Proto je vyslána do Montrealu, kde místní kriminální tým marně pátrá po neznámém sériovém vrahovi. Zde zjistí, že pachatel si vždy přivlastní identitu své oběti a tím tak po sobě dokonale zamete stopy. Jsou to však právě její nevšední schopnosti, jež agentku zavedou do slepé uličky. Vrah je totiž podobně empatický a podaří se mu její mysl zcela ochromit. K tomu se přidá ještě vzájemná sexuální přitažlivost. Je zřejmé, že režisérovi D.J.Carusovi šlo spíše o atmosféru a styl, než o přímočaré vyšetřování směřující k objasnění zločinu. Čerpání inspirace ze spřízněných temných thrillerů je také poměrně zjevné, ale zase nešlo vyloženě o nějaké napodobování. Navíc Angelina Jolie se ukázala v rouše Evině. Nepochopil jsem sice dostatečně funkčnost zmíněné schopnosti (na mě působila celkem jalově) brát na sebe cizí identitu, ale zvolené postupy v rámci žánru fungovaly dobře, o překvapení nebyla nouze. Finále bylo správně napínavé, jak se na daný žánr sluší a patří. Skvělé herecké obsazení je zárukou zajímavého thrilleru, který moc toužil využít zaběhané postupy a dát jim, pokud možno, invenční podobu. A to se i celkem podařilo. Mé hodnocení: 70% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Horšie ako ZBERATEĽ KOSTÍ... Všetky "prekvapenia" boli absolútne neprekvapivé (a to ani nie som nejaký turbo veľký fanda detektívok), herci obstojní, fajn nabušený soundtrack, nevyvážená réžia (akcie dravé ale pritom televízne pôsobiace). Erotická scéna okorení, ale nezachráni... pustite si radšej VRAŽDU PODĽA PLÁNU... ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Rojezd "Zloděje životů" dává jistou naději, že by mohlo jít o poměrně originální thriller se slušnou atmosférou. To se bohužel nekoná - postup vraždícího maniaka je sice neotřelý, ale vše ostatní za základním nápadem strašlivě pokulhává. Od nerozhodné režie, kterou cestou se vydat, jestli klást důraz na vyšetřování případu nebo na vzplanutí mezi hlavní hrdinkou a očitým svědkem jedné z vražd. Výsledek je rozpačitý a nevěrohodný. S nevyrovnaným scénářem měla za úkol poradit si docela impozantní herecká sestava - a podařilo se to jen několika jejím členům. Ethan Hawke je nejopravdovější při milostné scéně s Angelinou (teď mě tak napadá - hrál on to vůbec :))?), jinak přehrává až běda. Angie se snaží seč může, ale ani já jí studenou a skutečně divnou agentku FBI nevěřím. Se silnějším scénářem by měla co hrát, ale takhle je to místy křeč. Pod jasným vedením D.J.Carusa by se dalo hodně zlepšit, ale pokud režisér trvá na tom, že nám Illeaniny schopnosti představí ve scénách, kdy hrdinka leží v hrobě po zavražděném nebo večeří u stolku a okolí má polepené fotografiemi zmasakrované mrtvoly, Angelininu postavu divákovi jenom odlišťuje. A o nějakých "zvláštních" schopnostech nemůže být ani řeč, protože její vyšetřování je v průběhu snímku založeno na tom nejzákladnějším profilování. Dříve zmíněné berličky v charakterizaci hlavní hrdinky jsou tak jen prázdnou ozdobou...Nejpřirozeněji z celého snímku nakonec působí dvojice policistů v podání Jeana-Huguea Angladea a Oliviera Martineze, protože i jinak charismatický Tchéky Karyo se zcela ztrácí...A co se týče samotného závěru - připravte se na dva šoky krátce po sobě. A pokud ten první trapností jen zavání, tak finále už se jinak nazvat nedá... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou k filmu byla stejnojmenná kniha britského autora Michaela Pye. Hlavní hrdinka se ale v knize jmenuje Grace Vanderholt a ne Illeana Scott jako ve filmu. (imro)
  • V zástupu producentů snímku se mimo televizních tvůrců objevuje například také David Heyman, který stojí za všemi díly Harryho Pottera. (imro)

Reklama

Reklama