Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto je thriller, ktorý sa mne osobne páčil aj po rokoch a dokonca v porovnaní s kúskami ako Zlodej bozkov alebo Zberateľ kostí sa mi zdá najlepší. Po prvé sa mi nezdá, že je vrah odhaliteľný hneď a po ďalšie ten koniec je pre diváka, ktorý film vidí prvýkrát prekvapujúci, tá situácia v kuchyni až šokujúca. Čiže nemôžem inak, len hodnotiť pozitívne, dobrá kriminálka, dobrá zápletka, dobrí herci. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nevím proč to mu tady dáváte tak nízké hodnocení. Nestydím se jít proti proudu a taky půjdu. Mě se to líbilo. Nebyl to v žádném případě špatný nápad. Vrah tě zabije, aby se mohl stát tebou. Vůbec nevadí, že téma filmu je stokrát ohrané. Angelina Jolie jako speciální agentka FBI Illeana Scott je skvělá. Nudou jsem rozhodně netrpěla, proč taky. Já jsem si film užívala. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Agentka FBI Illeana Scottová má neobyčejnou intuici a umí mistrně vypracovat zločincův psychologický profil. Proto je vyslána do Montrealu, kde místní kriminální tým marně pátrá po neznámém sériovém vrahovi. Zde zjistí, že pachatel si vždy přivlastní identitu své oběti a tím tak po sobě dokonale zamete stopy. Jsou to však právě její nevšední schopnosti, jež agentku zavedou do slepé uličky. Vrah je totiž podobně empatický a podaří se mu její mysl zcela ochromit. K tomu se přidá ještě vzájemná sexuální přitažlivost. Je zřejmé, že režisérovi D.J.Carusovi šlo spíše o atmosféru a styl, než o přímočaré vyšetřování směřující k objasnění zločinu. Čerpání inspirace ze spřízněných temných thrillerů je také poměrně zjevné, ale zase nešlo vyloženě o nějaké napodobování. Navíc Angelina Jolie se ukázala v rouše Evině. Nepochopil jsem sice dostatečně funkčnost zmíněné schopnosti (na mě působila celkem jalově) brát na sebe cizí identitu, ale zvolené postupy v rámci žánru fungovaly dobře, o překvapení nebyla nouze. Finále bylo správně napínavé, jak se na daný žánr sluší a patří. Skvělé herecké obsazení je zárukou zajímavého thrilleru, který moc toužil využít zaběhané postupy a dát jim, pokud možno, invenční podobu. A to se i celkem podařilo. Mé hodnocení: 70% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nakonec to dopadlo přesně tak, jak jsem čekala (a jak mu ty brejle na konci slušely!). Ale to mi nevadí, filmy prostě občas dopadají tak, jak vy si myslíte, že dopadnou. To špatné na to jsou ty ubohoučké dialogy. Nejdokonalejší hrdinka (Jolie nepředvedla nic nového, všechno staré, okoukané a špatné; jen ukázala kozy, no...) tomu také nepřidá na kráse, ta mě na tom srala nejvíce. Vůbec jsem si říkala, že je občas odpadní film. Hvězdičku dávám jen za těch pár okamžiků, kdy jsem neprotáčela oči v sloup a neříkala si, že by hrdinka měla umřít (to totiž většinou nebyla na scéně...). ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Hm... kterýho myslitele asi napadlo, že u finálního odhalení ve výtahu si nějakej divák řekne: "CÓŽÉ??!!JAKÝ TO ŠOK PRO MĚ!!!" Škoda, protože velkou měrou to přispělo k tomu, že ten film stojí za hovno. Přitom z chlapíka, co krade identity svejch obětí, se mohlo vytřískat mnohem víc. Aspoň že Angelina se snaží a hraje dobře, dobře i vypadá, ukoktanej Hawke taky solidní. Ovšem jinak pěkná nuda. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou k filmu byla stejnojmenná kniha britského autora Michaela Pye. Hlavní hrdinka se ale v knize jmenuje Grace Vanderholt a ne Illeana Scott jako ve filmu. (imro)

Reklama

Reklama