Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Okouzlující námořník Jacob se rozhodne zastavit tyranského kapitána a zachránit unesené dítě. Na své misi získá nečekaného spojence v podobě mořské příšery. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (118)

havLord 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale prijde mi, ze zde Sea Beast dostava prilis velký čoud. Jeste jsem to nevidel vcelku (a neuvidim, sledujeme to s ani ne 2-letym synem, tj. attention span musky octomilky), ale prijde mi to celkem OK. Atraktivni prostredi, par oblud, dobry casting a fajn hlasky. Pro me to ucel plni dobre, není to nijak detinsky, nebo zbytecne natahovany. V klidu 4 hvezdy. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "Every hunter dies a great death. Because every hunter lives a great life!"     Animovaný film nominovaný na Oscara, ktorý však z môjho pohľadu nie je, až na krásnu animáciu, ničím mimoriadny. Je prázdny, príšerne šablónovitý, bez štipky nápaditosti, pričom si "požičiava" motívy zo všetkých strán (ten hlavný motív o stáročných bojoch s monštrami, ktoré sa napokon ukážu byť veľmi milými bytosťami, je doslova okopírovaný z How to Train Your Dragon (2010)). K tomu navyše sú pokusy o humor nevtipné a hudba je poriadne obohraná (silne pripomína hudbu z Pirátov z Karibiku (2003)). A celé to zaklincuje patetický koniec s premúdrelým príhovorom hlavnej hrdinky. Nedostatky filmu u mňa neospravedlňuje ani to, že je evidentne smerovaný na detského diváka (na to poukazuje aj ten príšerný maznáčik "Modrý"). Ku kladom filmu radím krásne vykreslené prostredie, postavy, príšery a príšerky, napínavý boj s "Červeným" (a najzaujímavejšiu pasáž, ktorá po ňom následovala) a sympatickú malú hrdinku Maisie. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Sea Beast" je podľa mňa vizuálne skvelý, má postavy, ktoré som chcel sledovať počas celého filmu a zaujímal ma ich osud, no kde to Chris Williams úplne nedotiahol je celkový príbeh. Nemyslím si, že je spracovaný zle, no na druhú stranu je to niečo, čo mi pripomína iný animovaný svet, ktorý sme už mali možnosť vidieť. A áno, narážam na "How To Train Your Dragon". Viac menej viete sledovať jednotlivé situácie a pochopiť čo sa bude diať, ako to bude pokračovať a jedno s druhým. Vo výsledku to ale má dobré momentky, film je správne vtipný a svet, ktorý sa tu vybuduje sa dá celkom dobre predstaviť. Plus ako som povedal, vizuálne je film nádherný. Keď v úvode "Inevitable vytiahne svoje červené plachty a odpáli svetlicu a tak sa nechá rozžiariť, ide pre mňa o jeden z najúžasnejších vizuálnych momentov, čo som videl za celý rok. Plus je treba uznať, že aj jednotlivé monstrá vyzerajú celkom schopne. Myslím si, že keby to malo originálnejší príbeh, mali možnosť vidieť viac príšer a nejakým spôsobom sa to celé posunulo k niečomu zaujímavejšiemu, išiel by som s hodnotením ešte vyššie. Pretože za pozornosť to rozohodne stojí. No film mohol byť predsa len o niečo silnejší. Ak máte radi animáky, čeknite si to. Myslím, že budete spokojní. Hodnotenie: B ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Animace je solidní, ale příběh je prostě slabej. Celé to pozadí lovení příšer od pradávna a způsob, jak k tomu hlavní postavy přistupovaly, aby to potom  raz dva změnily, byl za mě nereálně podanej.  Jednotlivé části byly většinou celkem v pohodě, ale dějová linka prostě drhla, nemůžu si pomoct. Taktéž dabing byl slabší, námořnické ay ay v podstatě nedávalo smysl a pro nezasvěceného to zní divně, nahradit to běžným " jo" by nemělo vůbec na nic vliv a neznělo by to tak debilně. Víc humoru by tomu taky prospělo. Nudnější průměr, co trochu boduje námořnickou atmosfěrou a animací. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Chriss Williams po výborném animáku Velká Šestka zkouší štěstí znova a ikdyž to není taková pecka, pořád je to v rámci žánru velmi fajn. Mořská Příšera je mix Pirátů z Karibiku a Jak Vycvičit Draka a mě tahle kombinace baví. Má to nádherný vizuál, slušnou akci, zábavné postavy i pěknou dobrodružnou výpravu, na druhou stranu zde absentuje humor- což je lehce trestuhodné a příběh není zrovna originální, ale tady mi to nevadí, díky prostředí a námětu mě to bavilo. Animáky Netflixu jdou. 7/10 ()

Galerie (13)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama